rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
За листами наших читачів \ Звісточка зі співочої України

Від редакції:

Наш кореспондент Лідія Корсун наразі перебуває у відпустці - в Україні. Пропонуємо вам невеличкий коротенький звіт про подорож, що надійшов до нашої поштової скриньки.

 

Весь Київ потопає в зелені і бузку в Ботанічному саду.

У неділю їздила в Корсунь-Шевченківський (районний центр Черкаської області) з командою учасників ювілейного концерту, присвяченого 50-річчю творчої діяльності народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Олеся Харченка. Ми друкували нарис про нього в «Літературному додатку», у 2013-му році. Концерт тривав майже 4 години. Могутньо!

Харченко видав цей нарис окремою книжечкою. Я роздавала автографи : ) і вітала земляків від діаспори і газети «Час і Події».

Одним з учасників концерту був сільський жіночий гурт з одного села з-під Києва.

Вокальний гурт «Хутір» - історико-мистецький центр «Стара школа», с. Тарасівка, Києво-Святошинського району, Київської області. Співає народні пісні та авторські керівника Валентини Сизон.

Творці музею «Співаюча школа», співавтори книги «Слід незакінченої війни». Співають акапела, чисто, душевно. Однокласниці-випускниці школи 1951 р. Куми, подруги між собою. Унікальні українські жінки.

Title
 Народний артист України  Олесь   Харченко та  гурт  “ Хутір”
на сцені  будинку культури  Корсунь -Шевченківського,
Черкаської обл. 14 травня 2017 р


7 бабусь (наймолодшій - 82 роки) теж, як мої хлопці, співають народні пісні. Правда, на сцені співали дві пісні, написані їхнім керівником (вогонь, а не жінка) на політичні теми «Стоп, Росія» й про Україну. А на фуршеті та в автобусі по дорозі додому не вмовкали - співали українські народні пісні. Я в захваті.

Відвідала вже три вистави в театрі. Зокрема, виставу мого колишнього зятя-режисера у центральному театрі ім. Франка за романом Е. М. Ремарка «Три товариші». Головну роль грав Євген Нищук - ведучий Майдану, чинний міністр культури.

Вручила йому квіти на сцені і конверт з нашою статтею «Найкращий фільм про Майдан створив режисер з Нью-Йорка Дем'ян Колодій», де є абзац і про Нищука, який при розстрілі 18 січня взяв на себе керівництво обороною Майдану...

На жаль, маю замало часу, щоб все тут встигнути...

Щиро ваша - Лідія Корсун

Мистецький альбом «Корінням із Сумщини»

Шевченкове слово з вівтаря

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers