rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Ізраїль почав створення літаючого автомобіля CityHawk

В Ізраїлі приступили до розробки автомобіля з вертикальними зльотом і посадкою.

Чотиримісний автомобіль літатиме на реактивному паливі, а згодом перейде на рідкий водень.

Ізраїльська компанія Urban Aeronautics створює вже другий проект літаючого автомобіля. Планується, що автомобіль з'явиться на ринку вже через п'ять років.

Автомобіль CityHawk зможе вмістити чотирьох пасажирів. Деякий час транспортний засіб літатиме на авіаційному паливі. Розробники планують у майбутньому створити модель, яка буде використовувати рідкий водень як паливо. Але це стане можливим, коли технологія не буде вибухонебезпечною.

В основі літального апарату буде запатентована система внутрішніх роторів, вбудованих у фюзеляж. Схожа система встановлена в літаючому автомобілі Cormorant, який ізраїльська компанія збирається представити на ринку у 2020 році.

CityHawk - цивільний пасажирський варіант літального апарату Cormorant.

Керівництво компанії сподівається, що після завершення процесу розробки та випробувань апарат CityHawk стане одним з головних гравців у галузі літаючих автомобілів, котра останнім часом переживає досить бурхливий розвиток.

Основою літального апарату CityHawk, як і апарату Cormorant, є «фірмова» технологія Fancraft, яка полягає у використанні пропелерів із прихованими всередині корпусу роторами. За рахунок цього апарат CityHawk не матиме жодних виступаючих лопатей і крил, що ускладнюють пересування, зліт і посадку. Прогнозують, що як паливо будуть використовувати стиснений водень. Цей водень буде спалюватися безпосередньо в газотурбінних двигунах, що дозволить відмовитися від використання важких акумуляторних батарей й електричних двигунів.

Також ймовірним є і варіант використання електричної рухової установки, в якій енергію будуть отримувати шляхом спалювання палива у водневих паливних елементах. Як і перший, так і другий варіанти є максимально екологічно чистими. Вони повністю унеможливлюють викиди вуглекислого газу та інших шкідливих речовин у навколишнє середовище.

Title Title 

 

З метою гарантування безпеки апарат CityHawk буде обладнаний швидкісною парашутною системою - парашут моментально розкриватиметься, вистрілюючи вгору ракетою. Це дозволить апарату здійснити безпечну посадку при виникненні будь-яких неполадок навіть при русі на невеликій висоті.

Корпус літального апарату CityHawk буде дуже нагадувати за формою кузов великого легкового автомобіля. У його салоні планують створити чотири місця, одне з яких буде призначене для пілота. Але в конструкції апарату і в його системі управління спочатку буде закладена можливість використання технології автоматичного управління, яку зараз розробляють і випробовують на літальному апараті Cormorant. На ньому, до слова, вже встигли зробити понад дві сотні випробувальних польотів.

Керівництво компанії Urban Aeronautics планує, що на процес розробки апарату CityHawk піде приблизно п'ять років, під час яких перші дослідні зразки будуть проходити через ту ж саму програму випробувань, через яку проходить зараз його «військовий» побратим. А громадськості цей апарат буде представлений на першій же найближчій авіаційній виставці, після завершення розробки і випробувань дослідних зразків.

Джерело: http://www.dailytechinfo.org

На автошоу в Нью-Йорку показали електричний і гібридний седани Honda Clarity

Toyota відкликає 250 тисяч автомобілів Tacoma

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers