rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

TitleСтрайку соціальних працівників не буде

Укладення попередньої угоди за контрактом запобігло можливому страйку, в якому планували взяти участь тисячі працівників будинків для людей похилого віку в Іллінойсі.

Представники понад 5000 працівників будинків для людей похилого віку у всьому Чикаго і Rockford планували організувати страйк, що мав розпочатися у четвер. Утім, відповідно до заяви, розповсюдженої Міжнародною профспілкою працівників сфери обслуговування та охорони здоров'я штату Іллінойс, було досягнуто попередньої угоди. Термін дії угоди - 3 роки.

У заяві йдеться, що попередня угода передбачає підвищення заробітної плати і задоволення кадрових потреб, щоб допомогти знизити плинність кадрів і покращити якість медичної допомоги для мешканців штату.

 

Emanuel протестує проти екологічної політики Trump

Мер Чикаго Rahm Emanuel звинувачує президента США Donald Trump у спробі нівелювати те, що Al Gore назвав «незручною правдою» про зміну клімату.

Emanuel створив новий міський сайт під назвою «Climate Change is Real», повідомляє Chicago Sun-Times. Він подає інформацію на основі багаторічних досліджень про вплив людини на зміни клімату. За даними газети, претензії мера, що стосувалися зміни клімату, були «безцеремонно видалені» з веб-сайта Агентством з охорони навколишнього середовища США 29 квітня.

«Адміністрація Trump може спробувати знищити десятиріччя роботи вчених і федеральних службовців у сфері зміни клімату, але сховати голову в пісок - ще не означає усунути проблему», - заявив Emanuel.

«Ми хочемо, щоб мешканці Чикаго були добре поінформовані про наслідки зміни клімату. І я закликаю міста, наукові установи та всіх інших ... наслідувати їхній приклад, щоб забезпечити всіх важливою інформацією».

Emanuel працював політичним радником колишнього президента Bill Clinton. Мер був одним з перших прихильників кандидата у президенти США Hillary Clinton.

Після виборів мер і Trump мали суперечки стосовно різних тем - від заяв Trump про насильство у Чикаго до рішення Генерального прокурора США Jeff Sessions щодо реформи поліції на території всієї країни, імміграційної заборони Trump і його погроз припинити фінансування міст-притулків.

Два місяці тому екологічна політика стала новим фронтом у політичній боротьбі.Title

Emanuel попередив про «руйнівний» екологічний вплив пропозиції Trump зменшити фінансування Great Lakes Restoration Initiative.

Після зустрічі мерів та інших представників зі 17 міст та 11 різних країн на Urban Waterways Forum у Чикаго Emanuel стверджував, що пропозиція скоротити щорічне фінансування від $300 млн. до $10 млн. загрожує поверненням до нехороших днів з його дитинства, коли він плавав у озері Мічиган.

«Ви повинні були стрибати у воду, пірнати під мертву рибу, затримувати дихання і так плавати весь шлях 20, 30, 40, 50 футів, випробовуючи свої легені», - нагадав Emanuel.

«Ті часи, коли мертва риба просто вкривала поверхню озера, закінчилися. Це показує, що інвестиції в екологічне очищення мали величезний вплив. Настільки великий, що ми навіть не обговорюємо купання у річці [Чикаго], яка вмирала і тепер відроджується».

Через кілька тижнів Emanuel приєднався до олдерменів та екологічних активістів, звинувачуючи Trump у підписанні розпорядження, яке є «одним великим нападом на спроби покращити клімат в історії США».

Trump підписав розпорядження про скасування заборони на видобуток вугілля і буріння нафтових свердловин, незважаючи на закони, які стосуються захисту довкілля, підписані колишнім президентом Barack Obama.

Головним серед них є Clean Power Plan. Він вимагає, аби штати скоротили викиди вуглекислого газу на електростанціях. Ці скорочення допомогли США виконати свої зобов'язання за глобальною угодою, що стосується зміни клімату. Свою участь у ній підтвердили майже 200 країн у Парижі в 2015 році.

Розпорядження Trump по суті скасувало заборону на лізинг вугілля на федеральних землях. Вимоги, що обмежують викиди метану від видобутку нафти і газу, будуть скасовані. Закони про запобігання зміни клімату і контроль за викидами вуглекислого газу більше не матимуть великого впливу після підписання відповідного розпорядження президентом.

Критична реакція Emanuel була передбачуваною, адже він є мером міста, яке отримало вигоду від закриття двох вугільних електростанцій у 2012 році, а відтак, від появи чистішої, ніж будь-коли досі, річки Чикаго.

«Заперечуючи реальність зміни клімату і помилково припускаючи, що захист навколишнього середовища заважатиме бізнесу, президент, підписуючи це урядове розпорядження, робить крок назад», - вважає Emanuel.

Минулого місяця мер повідомив, що понад 900 урядових будівель до 2025 року замінять споживання електроенергії на «стовідсотково відновлювані джерела енергії».

Амбіційний план різко контрастує з екологічною політикою Trump.

900 урядових будівель здійснять перехід за допомогою різних стратегій, а саме: за допомогою «кредитів на відновлювані джерела енергії», виходу на ринок, щоб купити мегават сонячної або вітрової енергії; придбання системи відновлюваної енергії через Illinois Renewable Portfolio Standard або за допомогою встановлення сонячних панелей та вітряків на міських будівлях або на будинках державної власності.

 

Демократи позмагаються з Peter Roskam за місце у Конгресі

Демократи хочуть потіснити республіканця, конгресмена Peter Roskam у 6-му окрузі штату Іллінойс.

Демократ Kelly Mazeski оголосила про те, що має намір балотуватися до Конгресу в західному приміському районі. Для неї це - особиста місія «як матері, яка втратила свій медичний страховий поліс двічі, вижила після раку молочної залози, і в якої є донька, котра має дуже серйозне захворювання». Вона, зокрема, заявила: «Думаю, що зараз - час для виборців 6-го округу Іллінойсу притягнути Peter Roskam до відповідальності за те, що змусив американців платити більше, щоб отримати менше послуг у сфері охороні здоров'я».

TitleКонгресмену Peter Roskam не звикати до жорстких виборчих баталій. Він проголосував за скасування Obamacare. Після голосування він заявив: «Страхові внески стали величезними, а страхові компанії припиняють свою діяльність на території всієї країни». Голосування проти Obamacare стало однією з головних причин для критики серед його супротивників-демократів.

Серед інших ймовірних його супротивників також називають Amanda Howland, Carole Cheney, Suzyn Price та Maura Sullivan. Стратег GOP Chris Robling вважає, що навіть незважаючи на те, що 6-й округ проголосував за Hillary Clinton у листопаді 2016 року, для Roskam нема причин для хвилювання. Robling переконаний: «Якщо замість дуже високопоставленого члена партії більшості прийде новачок, член партії меншості - це погано не лише для 6-го виборчого округу, це погано для всього штату Іллінойс».

Mazeski, яка працювала у North Barrington Hills Village Trustee та у Planning Board, усвідомлює, що може зіштовхнутися з дорогою і важкою передвиборчою кампанією. Вона вважає, що «він може обіймати престижну посаду у Ways and Means Committee, але він - не в своєму районі. Він не зустрічається з людьми в його районі. Він ховається».

Нагадаємо, Peter Roskam є частим гостем на акціях української громади у Чикаго, а в січні цього року на церемонії відзначення Дня соборності України отримав, згідно з рішенням УККА, відзнаку «Приятель України» (Friend of Ukraine).

 

Sinclair придбає Tribune Media за $3,9 млрд.Title

Sinclair Broadcast Group придбає Tribune Media за приблизно $3,9 млрд. Відтак, компанія збільшить кількість власних місцевих телевізійних станцій.

Sinclair буде володіти або керувати понад 200 станціями. Чиказька Tribune володіє або керує 42 телевізійними станціями, зокрема, KTLA в Los Angeles та WPIX у New York. Вона також є співвласницею Food Network.

Sinclair, який базується у Hunt Valley, штат Меріленд, має 173 станції на території всієї країни. Компанія заплатить $43,50 за кожну акцію Tribune Media Co., що на 8% більше від ціни вартості акції Tribune ($40,29) на момент закриття торгів у п'ятницю.

 

TitleПрацівники University of Illinois домовилися з керівництвом закладу і припинили страйкувати

Адміністрація University of Illinois у Springfield і профспілка викладачів досягли попередньої угоди за контрактом. Таким чином, страйк, який розпочався минулого тижня, завершився.

Профспілка University of Illinois Springfield United Faculty презентує інтереси близько 170 штатних працівників і працівників факультету з постійним контрактом. Представники адміністрації і профспілка оголосили про угоду в неділю.

Страйк розпочався минулого тижня через розбіжності у деяких моментах, зокрема: перехід на новий контракт, час перебування на посаді і просування на роботі.

Умови контракту, як очікують, не будуть оприлюднені доти, доки договір не буде ратифікований. У профспілці кажуть, що угода дозволить встановити більш прозорі правила у майбутньому.

Страйк проходив протягом останнього тижня занять у семестрі, за тиждень до випускних іспитів. Іспити почалися з понеділка, як і планувалося.

Президент США підписав бюджет країни 2017

Суд наказав J&J заплатити жінці $110 млн.

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers