rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Президент США підписав бюджет країни 2017

Президент США у п'ятницю підписав проект бюджету, який гарантує фінансування роботи уряду до вересня 2017-го року, повідомляє «Голос Америки». Підписання дозволило уникнути припинення роботи державних установ.

Раніше республіканці і демократи змогли дійти згоди щодо бюджету на 2017-й фінансовий рік і запобігли призупиненню роботи федерального уряду.

Сенат США у четвер відклав на задній план партійні розбіжності і переважною більшістю голосів схвалив трильйонний бюджет державних асигнувань, що дозволить уряду безперебійно функціонувати до кінця вересня цього року.

Сенатори проголосували за проект бюджету, який у середу був схвалений Палатою представників, 79 голосами «за» і 18 - «проти». Для того, щоб закон вступив у силу, його тепер повинен підписати президент Трамп.

«Це свідчить про те, що республіканці і демократи в обох палатах Конгресу вперше працювали разом з Білим домом, щоб схвалити важливий закон і забезпечити безперебійну роботу уряду», - сказав сенатор-республіканець з Техасу Джон Корнин.

«Голосування (щодо бюджету) доводить, що Вашингтон може працювати, коли ми об'єднуємо зусилля», - сказав лідер демократичної меншості, сенатор з Нью-Йорка Чак Шумер. - На мій погляд, це - хороший закон для американців».

Бюджет, який був схвалений у результаті переговорів між лідерами обох палат Конгресу і Білим домом, що тривали протягом кількох тижнів, передбачає збільшення військових витрат і фінансування служб прикордонної безпеки США.

«Завдяки фінансуванню Міністерство внутрішньої безпеки зможе найняти більшу кількість співробітників прикордонної та митної служб, вдосконалити інфраструктуру в пунктах пропуску через державний кордон, а також залучити до роботи велику кількість імміграційних суддів, щоб розглянути якомога більше імміграційних справ», - сказав Корнин.

На радість демократів, у законопроект не увійшло багато пропозицій республіканців і, насамперед, - обіцянки Трампа. Так, не передбачається виділення коштів на будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Місцеві органи влади не будуть покарані за відмову співпрацювати з федеральними агентами в питанні про виявлення і депортацію недокументованих мігрантів. Згідно з проектом бюджету, буде продовжено фінансування Obamacare, а також організації Planned Parenthood, яка надає допомогу жінкам, зокрема, - у випадках переривання небажаної вагітності.

Проект бюджету «не тільки виключає фінансування марної і неефективної стіни на кордоні, але збільшує інвестиції в програми, необхідні для підтримки середнього класу, - сказав Шумер. - Національні інститути здоров'я отримають додаткові 2 мільярди доларів. Програми щодо поліпшення інфраструктури також будуть розширені».

Сенатор-демократ Білл Нельсон із Флориди, де розташована база ВПС США Кейп-Канаверал, схвалив збільшення бюджету НАСА.

«Ми стоїмо на порозі золотого сторіччя досліджень і відкриттів, - сказав Нельсон. - Агентство, від якого нічого не чекали, має намір відрядити місію на Марс».

Однак, законопроект, прийнятий за підсумками досягнутої згоди представниками обох партій, викликав невдоволення вкрай консервативних республіканців, на думку яких партія зробила занадто багато поступок демократам.

«У листопаді минулого року американці проголосували за те, щоб республіканці контролювали обидві палати Конгресу і Білий дім», - заявив сенатор-республіканець Тед Круз з Техасу. - Ми повинні виділяти кошти на наші пріоритети, а не продовжувати фінансувати програми демократів».

Трамп висловив задоволення прийнятим рішенням у Twitter, однак сказав, що уряду потрібен shutdown - тимчасове припинення роботи державних відомств - на початку наступного фінансового року, 1 жовтня.

Сенатори від обох партій не погодилися з позицією президента.

«Ми були обрані для того, щоб керувати країною, а не припиняти роботу уряду», - сказав Корнин.

На думку Чака Шумера, якщо лідери в Конгресі «також добре будуть працювати над бюджетом на 2018 й рік, як і над бюджетом на 2017-й рік, ми отримаємо результат, яким зможемо пишатися і не турбуватися про припинення роботи уряду».

Нагадаємо, серед іншого, в бюджеті також визначається виділення не менше $560,465 млн на підтримку України. З цією метою передбачається виділення не менше $410,465 млн різних видів допомоги, а також $150 млн у межах «Ініціативи допомоги Україні у сфері безпеки».

Також у бюджеті заплановано виділення 100 мільйонів доларів для протистояння «російському впливу та агресії» і для підтримки організацій громадянського суспільства в Європі і Євразії.

Американські законодавці 4 травня також підтримали заходи, які встановлюють нові обмеження та контроль щодо російських дипломатів у США. На можливість запровадження таких заходів різконегативно реагувала Москва.

 

Суд наказав J&J заплатити жінці $110 млн.

Pritzker одним з перших запустив трансляцію телевізійного передвиборчого ролика

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers