rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Вітамінний коктейль для шкіри

Роль вітамінів для шкіри складно переоцінити. До того ж, більшість з них є також і антиоксидантами, які захищають шкіру від руйнівної дії вільних радикалів, що утворюються під дією сонячних променів, поганої екології, стресів і провокують передчасне старіння шкіри. Нейтралізувати цих ворогів молодості і повинні вітаміни й антиоксиданти.

Однак, вибираючи косметику, варто врахувати, що антиоксиданти не люблять діяти самостійно. Свої найкращі властивості вони проявляють у парі, а то і в групі: наприклад, вітамін С + вітамін Е. Послабити ж дію антиоксидантів теж досить просто - достатньо викурити цигарку і піти в солярій.

Вітамін А

Він більш відомий у світі краси як бета-каротин або ретинол. Його дія полягає у відновленні пошкодженої та зів'ялої шкіри. У його владі - підтримувати еластичність та необхідний рівень вологи в шкірі, згладжуючи нерівності й позбавляючи лущення. Майте на увазі, що цей вітамін - жиророзчинний, тому косметика за його «участі» відрізняється щільнішою текстурою. Якщо у вас нормальна або жирна шкіра, краще використовувати косметику з ретинолом у вигляді маски або нічного крему. Невичерпні запаси каротиноїдів можна також знайти в олії обліпихи і шипшини.

Вітаміни групи В

У складі косметики вони можуть дати гідну відсіч вуграм і висипанням, а також не допустити появи ранньої сивини. З їх допомогою шкіра і волосся набудуть здорового вигляду і випромінюватимуть здоров'я. До уваги: вибираючи крем з вітаміном В, шукайте в списку складових також сульфіт, метабісульфіт і тіосульфат. Ці солі надійно «зв'язують» вітамін і забезпечують його постачання безпосередньо до шарів шкіри.

Вітамін С

Основною його перевагою є здатність заспокоїти чутливу шкіру, яка болісно реагує на зміну погоди. А також вирівняти колір обличчя, дещо «очистити» шкіру від куперозу та пігментного «десанту». Світло і тепло - найлютіші вороги вітаміну С. Тому при виборі косметики варто надати перевагу непрозорій упаковці з дозатором. Цей вітамін дуже примхливий і непостійний: якщо помістити його в «неправильний» тюбик з «неправильними сусідами», він «втече». Оскільки наш організм не виробляє цей вітамін самостійно, ми змушені поповнювати його запаси виключно з їжі і, звичайно, косметики. На вітамін С багаті чимало продуктів, але краще, якщо крем буде містити чистий вітамін, інакше кажучи - аскорбінову кислоту.

Вітамін РР

Насамперед, він підтримує захисні властивості шкіри, створюючи захисний бар'єр від примх природи й інших зовнішніх факторів. Завдяки цьому шкіра не втрачає дорогоцінну вологу. Як і більшість вітамінів, РР водорозчинний - а отже, він проявляє особливу активність не в кремах, а в більш «легкій» косметиці - тоніках, гелях, лосьйонах.

Вітамін Е

Його, без перебільшення, можна назвати найкращим антиоксидантом, бо він «уміє» стимулювати клітини до самовідновлення, а також захищає шкіру від ультрафіолетових променів, що викликають фотостаріння. Вітамін Е прекрасно працює в команді з вітамінами А і С, розкриваючи свої найкращі властивості. Головне джерело цього вітаміну молодості - олія зародків пшениці.

Селен

Значний вміст селену є в термальній воді, саме тому вона здатна заспокоювати подразнену шкіру, відновлюючи її захисний бар'єр. Тому термальну воду часто включають до складу косметичних засобів для догляду за чутливою і схильною до подразнення шкірою.

Резвератрол

Один із найпотужніших антиоксидантів, резвератрол прекрасно зміцнює прилеглі до шкіри судини, повертаючи їй рівний тон і тонус. Виноградні кісточки і шкірка - унікальні джерела цього компонента.

Василь Чехун: «Організм людини може самотужки побороти рак»

Посмішка на мільйон

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers