rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Надпотужний та з новими «фішками» Все про Samsung Galaxy S8
Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

У корейської компанії Samsung був складний рік. Вибухонебезпечні смартфони Note 7 у буквальному сенсі поставили все керівництво на коліна, щоб вибачитися перед своїми покупцями.

Компанія довго оговтувалася від невдачі, істерично випускаючи ролик за роликом про безпеку гаджетів. На лютневому World Mobile Congress компанія Samsung так і не наважилася показати свій новий флагман. Проте, представники організації Greenpeace зважилися на незручні запитання: як саме Samsung планує утилізувати відкликану партію Note 7?
Незважаючи на неприємності, на конференції Unpacked 2017 компанія Samsung оприлюднила свій новий флагман Galaxy S8 і S8+.

Екран і зовнішній вигляд

Екрани смартфонів Samsung завжди відрізнялися яскравістю і контрастністю зображення. Цього разу фарбами можна насолоджуватися ще більше: виробник збільшив дисплей до 6,2 дюйма для S8 + і 5,8 дюйма для S8. Також екран смартфона не має рамок, дисплей неначе обтікає корпус.
Екран відрізняється незвичайним співвідношенням сторін: 18,5:9, що робить його візуально довшим. Схожим нововведенням вже встиг похвалитися LG G6.
Співвідношення його сторін є дещо меншим: 18,5:9. Роздільна здатність екрана у нового Amoled «Infinity Display» досягає 2960 х 1440 пікселів. Смартфон підтримує HDR.
Хоча новий дисплей вийшов значно більшим, ніж у попередніх моделей, він не здається занадто громіздким. Також смартфон можна купати на глибині до півтора метра, і він надійно захищений від пилу.

Що всередині

Компанія випустила смартфон у двох варіантах: з останнім процесором Qualcomm Snapdragon 835 і Samsung Exynos Octa. Такі різновиди з’явилися недарма: компанія Samsung і Qualcomm співпрацюють і обмінюються технологіями.
Snapdragon 835 випускався на заводах Samsung. Незважаючи на виробництво власних процесорів, для американського ринку Samsung частіше використовує процесори серії Snapdragon.
Восьмиядерний Snapdragon 835 (частота: 4 ядра по 2,35 ГГц і 4 ядра по 1,7 ГГц) став на 20 відсотків потужнішим і на 25 відсотків більш енергоефективнішим. Виробники процесора робили ставку на віртуальну реальність, підтримуючи окуляри віртуальної реальності.
Samsung Exynos Octa має теж 8 ядер (частота: 4 ядра по 2,35 ГГц і 4 ядра по 1,9 ГГц), про що нескладно здогадатися з назви. Частота ядер трохи відрізняється від останнього Snapdragon. Однак, про те, який із процесорів є сильнішим – казати наразі передчасно.
В обох моделях встановлено по 4 гіга­байти оперативної па­м’я­ті і 64 гігабайти внутрішньої. Але якщо цього буде мало, пам’ять збільшується до 256 гігабайтів. Батарея у S8 не вирізняється колосальною ємністю: від 3000 міліампер на годину до 3500. Однак, не варто бігти по додаткову батарею: виробник обіцяв знизити споживання батареї на 40 відсотків. До того ж, є опція швидкої зарядки.

Камера

На відміну від Apple або Sony, південнокорейський гігант не став гнатися за модою і подвоювати основну камеру. Замість цього Samsung зберігає модуль камери з 12 мегапікселями, але здійснює кілька програмних вдосконалень.
Програмні поліпшення прискорять роботу камери і знизять розмитість зображень. По суті камера залишилася такою ж, як і на моделі S7. Однак, камера там до сих пір вважається однією з найкращих. Тому не варто так хвилюватися через апаратну незмінність камери.
А ось прихильників селфі Samsung потішить фронтальною камерою на 8 мегапікселів.

Чим відрізняється від інших

Яскравими екранами і камерами вже давно нікого не здивуєш. Виробники S8 вирішили доповнити його цікавими «фішками».
Віртуальний помічник Bixby, як і Siri (Iphone), і Google Assistant допоможе керувати телефоном за допомогою голосу. Bixby тільки з’явився, тому порівнювати його з уже існуючими асистентами ще рано. З особливостей: супербачення Bixby. Асистент вміє розпізнавати предмети і шукати інформацію про них.
Bixby знає десяток тисяч команд, проте не може керувати всіма додатками. До того ж, поки що ніхто не знає, як звучить голос асистента.
Розпізнавання особи. Тепер смартфон можна розблокувати не лише за допомогою звичного коду або сканера відбитка пальців, але і за допомогою сканування сітківки ока. Така опція вже була в сумнозвісного Note 7. Для S8 опція була вдосконалена: досить подивитися на телефон, щоб його розблокувати. Крім очей, телефон також розпізнає обличчя свого господаря.
Потужність смартфона така велика, що готова змагатися з повноцінними стаціонарними комп’ютерами. Тому виробники придумали док-станцію для S8 і S8 +. Док-станція перетворить смартфон в настільний комп’ютер. Гаджет має два USB, HDMI роз’єм для підключення монітора і USB-C для живлення. Вартість док-станції наразі невідома.
Гарнітура Gear VR була анонсована ще на World Mobile Congress, однак виробник вирішив повторно нагадати про настільки чудовий продукт. Однак, як і більшість продукції Samsung, окуляри будуть працювати лише з флагманами компанії.

Резюме Samsung Galaxy S8:

Процесор: Qualcomm Snapdragon 835 або Samsung Exynos Octa;
Дисплей: 5,8 дюйма для S8 і 6,2 дюйма для S8 +
Основна камера: 12 мегапікселів, OIS, F1.7
Фронтальна камера: 8 мегапікселів, автофокус, F1.7
Розміри: S8: 148,9х68,1х8 мм, 155 грамів
S8 +: 159,5х73,4х8,1 мм 173 грами

Зі світу Hi-Tech

В Чорнобильській зоні відроджується дика природа

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers