rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Полювання за яйцями – одна з традицій Великодня у США

Однією з традицій Великодня у США є полювання за яйцями. У США великодні традиції тісно пов'язані не лише з церковних обрядами, а й з розвагами для дітей, пишуть «Голос Америки».

Замість писанок, місцеві яйця тут яскраво розфарбовані, але не справжні, більшість - напаковані шоколадом чи іграшками. А для того, аби їх отримати - дітям треба добряче попрацювати.

Полювання за великодніми яйцями, які розкидав у траві великодній заєць, - обов'язковий ритуал цього дня. Діти чекають його з нетерпінням і готуються ретельно. Хто більше зібрав, той більше і поласує. А найкмітливіші збирачі можуть отримати ще й спеціальні подарунки.

Полювання часто організовують мери міст та губернатори штатів. Найвідоміше полювання за яйцями - у Білому домі - відбулося у понеділок. Перша леді Меланія Трамп була готова приймати гостей. Окрім тих, кому пощастило отримати президентське запрошення, на свято потрапили і ті, хто виграв квитки у спеціальній лотереї.

Щороку, аби зробити свято цікавішим, вигадують нові варіації полювання за яйцями. У Мічигані, вирішили, що великодній заєць може розкидати яйця не зі землі, а з гелікоптера. А чому б і ні!? Організатори вчасно збагнули, що навіть шоколадні яйця, падаючи, можуть поранити малечу, і замінили їх кульками зефіру. Зібраний у траві зефір, втім, також не рекомендували їсти через небезпеку забруднення. Тому в спеціальних пунктах обміну його міняли на справжні, чисті цукерки та шоколад. Здається, ніхто не залишився розчарованим.

Ті, кому лінь бігати по траві, але кому також хочеться у цей день чогось особливого, можуть купити дизайнерські великодні яйця та унікальні святкові тістечка у спеціальних кондитерських. У Лос-Анджелесі місцеві майстри дивують заможну публіку дизайнерськими виробами зі шоколаду, вкритими справжнім золотом, марципановими яйцями та іншими екстравагантними витворами кулінарного мистецтва.

Дієтологи та представники харчової промисловості також не сидять у ці дні склавши руки. До Великодня вони розгорнули рекламну кампанію, аби розтлумачити корисні властивості цього продукту та поділитися новими рецептами з використанням яєць. Зокрема, дієтологи стверджують, що яйця містять вітамін D, важливий для здорової дієти, а також інші вітаміни та мінерали, які важко знайти в інших продуктах. Але все добре в міру, кажуть дієтологи і рекомендують вживати не більше, ніж одне яйце в день чи 5 на тиждень.

Чикаго за тиждень

Вільна освіта для студентів коледжів у штаті Нью-Йорк

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers