rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Неймовірна Східна Європа: 9 крутих місць, які варто побачити

Збираючись у відпустку за кордон, більшість прагне обрати щось екзотичне. Але якщо не приваблюють багатогодинні перельоти, не притягують ледачі пляжі і зовсім не хочеться скуштувати смажених тарганів та інших делікатесів, то як один з маршрутів для подорожей можна вибрати поїздку в Східну Європу, щоб оглянути старовинні пам'ятки культури.

1. Місто Краків (Польща)

 

Title
 

 

Краків - найстаріше, найкрасивіше й одне з найбільш історично важливих польських міст - згадується у літописах ще в VII сторіччі. Це місто славиться своєю культурною спадщиною, і саме тут можна побачити найкращі зразки готики, ренесансу та бароко.

2. Замок Бран (Румунія)

 

Title
 

 

Замок Бран, розташований у центральній частині Румунії, вважається одним з найстрашніших замків у світі. За легендою, він належав Владу III, який увійшов в історію як Влад Цепеш або Дракула. Саме його образ надихнув ірландського автора Брема Стокера на написання всесвітньовідомого готичного роману «Дракула».

3. Місто Таллінн (Естонія)

 

Title
 

 

Столиця і найбільше місто Естонії - Таллінн - одне з дуже добре збережених міст Європи. Старе місто навіть внесене до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А, крім цього, Таллінн часто називають Силіконовою долиною Європи, оскільки саме в цьому місті найбільша кількість стартапів на душу населення в Європі.

4. Хотинська фортеця (Україна)

 

Title
 

 

Хотинська фортеця розташована на правому березі річки Дністер, у місті Хотин, у Західній Україні. Цей чудово збережений середньовічний комплекс називають одним із чудес України. Фортеця неодноразово ставала місцем зйомок фільмів, зокрема, і таких відомих, як «Д'Артаньян і три мушкетери», «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Стріли Робін Гуда».

5. Річка Увац (Сербія)

 

Title
 

 

Увац - транскордонна річка, що бере витоки у південно-західній Сербії і протікає через східну частину Боснії і Герцеговини. Долина Уваца - дивовижне місце. Русло річки проходить по цікавій кривій, і розглядати її з оглядових майданчиків, яких в околицях є кілька, - суцільне задоволення. Тут можна побачити найрізноманітніших тварин, тому подорож на річку Увац користується популярністю у шанувальників природи.

6. Моравський карст (Чехія)

 

Title
 

 

У Чехії дуже багато цікавих міст і пам'яток. І одна з найяскравіших - Моравський карст у природному заповіднику, неподалік від міста Бланско. У цьому природному комплексі понад 1100 печер і ущелин.

7. Мінськ (Білорусь)

 

Title
 

 

Мінськ - найбільше місто і столиця Республіки Білорусь. І хоча сьогодні тут значно менше іноземних туристів, ніж в інших столицях, проте у цьому місті є на що подивитися. А ще Мінськ дуже подобається молодим мандрівникам, адже тут вирує нічне життя.

8. Острів Брач (Хорватія)

 

Title
 

 

Окремо від материкової частини Хорватії розташований дуже мальовничий острів Брач. Цей острів має унікальну особливість - пляжі, покриті білою галькою. А ще одна відмінна риса острова - його унікальна форма. Силует острова можна побачити у багатьох туристичних брошурах, і він став символом хорватського туризму.

9. Гора хрестів (Литва)

 

Title
 

 

Це унікальне місце розташоване приблизно на відстані 12 км на північ від литовського міста Шяуляй. Тут можна побачити безліч хрестів, розп'ять, гігантські статуї. Все це принесли сюди католицькі паломники. Вважається, що тут є не менше, ніж 250 тисяч хрестів.

 

Джерело: «В світі»

 

Цьому будинку на скелі виповнюється 112 років

Державний парк Уоткінс Глен, його химерні пейзажі та дивовижні водоспади в ущелині

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers