rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОРОТЬБА Українки випередили Росію і командою виграли молодіжне Євро-2017

БОРОТЬБА

Українки випередили Росію і командою виграли молодіжне Євро-2017

Жіноча збірна України з боротьби виграла молодіжний Чемпіонат Європи-2017, який триває в угорському Сомбатхеї.

У восьми вагових категоріях наші співвітчизниці здобули п'ять нагород, пише gazeta.ua. Це дозволило українкам здобути перемогу в командному заліку першості серед спортсменок віком до 23 років, на чотири бали випередивши збірну Росії.

У вазі до 48 кг прекрасну боротьбу показала Ілона Семків, яка на характері пройшла всі непрості попередні сутички і в фіналі здобула перемогу над росіянкою Ветошкіною з рахунком 14:10. Однак, рішення суддів були не на користь української спортсменки, тож у нас - «срібло».

Чемпіонка світу 2015 року, студентка Львівського державного університету фізичної культури Оксана Гергель, яка є вихованкою Львівського училища фізичної культури, в категорії до 60 кг перемогла спортсменку з Азербайджану Тетяну Омельченко в чвертьфіналі, але поступилася майбутній чемпіонці Європи Любові Овчаровій у півфіналі (4:14). «Бронзу» українка отримала без боротьби, оскільки представник Угорщини Вікторія Фельхо відмовилася боротися через травму.

У вазі до 69 кг Алла Белінська з Херсона зупинилася за крок від нагороди, посівши п'яте місце у своїй вазі.

У другий день змагань у категорії до 53 кг виступала Лілія Горішна. Українка провела на Євро-2017 три поєдинки і всі три виграла достроково - на туше, показавши явну технічну перевагу над суперницями. У фіналі Горішна за дві секунди до кінця зустрічі зуміла вкласти на лопатки вихованку криворізької школи вільної боротьби Лейлу Гурбанову, яка зараз виступає за Азербайджан.

У вазі до 58 кг Україну представляла титулована Тетяна Кіт. Вона провела на Євро-2017 чотири переможні поєдинки, по черзі вигравши в суперниць із Франції, Італії, Азербайджану та Швеції. У фіналі Кіт спокійно перемогла Елін Нільсон.

У вазі до 75 кг Ірина Пасічник здобула для збірної України другу «бронзу», а, загалом, п'яту медаль жіночого турніру.

ШАХИ

Анна Музичук отримала український «Спортивний Оскар»

Шахістка з Львівщини Анна Музичук отримала «Спортивний Оскар» - це одна з номінацій Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року», яка відбулася на головній спортивній арені країни - НСК «Олімпійський».

До останнього моменту рішення Української Академії спорту щодо переможців церемонії тримали в таємниці, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У номінації «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)» «Спортивний Оскар-2016» отримала представниця Львівщини, чемпіонка Всесвітньої шахової Олімпіади в індивідуальній першості, бронзова призерка Всесвітньої шахової Олімпіади в командній першості, чемпіонка світу зі швидких шахів, чемпіонка світу з бліцу Анна Музичук.

Тріумфатори у номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», «Найкращий тренер року», «Народний вибір» (окремо серед жінок та чоловіків) отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень. Спортивний партнер Церемонії також подарував їм сертифікати на суму 10 тисяч гривень.

ДЗЮДО

Українці на етапі Гран-прі в Тбілісі вибороли чотири медалі

У столиці Грузії Тбілісі минулими вихідними відбувся ще один етап Гран-прі з дзюдо сезону 2017 року серед чоловіків та жінок «Tbilisi Grand Prix 2017».

У неділю, 2 квітня, українські дзюдоїсти вибороли дві нагороди престижних міжнародних змагань, повідомляє прес-служба НОК України.

Станіслав Бондаренко (вагова категорія понад 100 кг) став срібним призером змагань, а Світлана Ярьомка (вагова категорія понад 78 кг) здобула бронзову нагороду.

У суботу «золото» виборола українська дзюдоїстка Анастасія Турчин, яка змагалася у ваговій категорії до 78 кг, а Марина Черняк здобула «срібло» у ваговій категорії до 48 кг.

Тож додому зі столиці Грузії українські дзюдоїсти повертаються з чотирма нагородами.

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

Олена Костевич - найкраща спортсменка березня в Україні

Найтитулованіша українська представниця кульової стрільби Олена Костевич визнана Національним олімпійським комітетом найкращою спортсменкою першого весняного місяця в Україні. Її особистого наставника Ігоря Чередінова названо найкращим тренером березня.

Підводячи підсумки спортивного місяця, Експертна комісія НОК відзначила високі здобутки наших стрілків на чемпіонаті Європи в словенському Мариборі. Володарями срібних нагород стали Олена Костевич (пневматичний пістолет, 10 метрів) та Олег Царьков (пневматична гвинтівка, 10 метрів). Ці медалі стали найвищими нагородами серед українських спортсменів в олімпійських номерах програми (серед дорослих), пише офіційний сайт НОК України.

Після детального аналізу виступів спортсменів та з урахуванням детальних консультацій з Федерацією стрільби України, коментарів тренерського складу збірної України зі стрільби Експертна комісія ухвалила рішення визнати найкращою спортсменкою місяця Олену Костевич.

Зазначимо, що на шляху до фіналу в Мариборі наша Олімпійська чемпіонка та дворазова бронзова призерка Ігор позбавила можливості боротися за призові місця відому спортсменку з Греції, Олімпійську чемпіонку та призерку Ігор-2016 Анну Коракакі. У фіналі Олена Костевич поступилася лише переможниці цього чемпіонату Європи Зорані Арунович, яка завершила свій виступ зі світовим рекордом.

Нагадаємо, що для Олени Костевич це четверте високе визнання НОК. Звання найкращої спортсменки вона отримувала в травні-2011, а також в лютому і жовтні 2012 року.

ВАЖКА АТЛЕТИКА

Вероніка Івасюк завоювала «срібло» Євро-2016 з важкої атлетики

Українка Вероніка Івасюк стала призером Чемпіонату Європи-2017 з важкої атлетики, який 3 квітня стартував у хорватському Спліті.

21-річна Вероніка Івасюк, яка виступає в категорії 58 кг, завоювала срібну нагороду у ривку - 95 кг.

 

Title
 

 

У другому виді - поштовху - українка в трійці лідерів не втрималася. Піднявши 115 кг, вона за сумою двох вправ опустилася на четверте місце.

Загальний результат - 206 кг. Це на вісім кг більше, ніж на минулому чемпіонаті Європи. Тоді за результатами двох видів Івасюк також була четвертою, пише xsport.ua.

ТЕНІС

Бондаренко перемогла росіянку Родіну на турнірі у США

Українська тенісистка Катерина Бондаренко вийшла до другого раунду престижного турніру WTA Premier Volvo Car Open у Чарлстоні (США) з призовим фондом 776 тисяч доларів.

У матчі першого раунду киянка обіграла представницю Росії Євгенію Родіну - 6:4, 7:5, повідомляє Укрінформ.

Наступною суперницею Бондаренко стане голландська тенісистка Кікі Бертенс.

ШАШКИ

Суд у Лозанні взяв до розгляду позов Юрія Анікеєва

Український чемпіон світу з шашок Юрій Анікеєв подав позов до спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні (Швейцарія) у справі проти Міжнародної федерації шашок (IDF).

У своєму позові Юрій Анікеєв вимагає скасування дискваліфікації на три роки, а також виключення можливості прийняття подібних незаконних рішень у майбутньому, повідомляє прес-служба Федерації шашок України.

Юрій Анікєєв був незаконно дискваліфікований IDF на три роки від участі в будь-яких змаганнях під егідою організації.

Суть позову в тому, що інцидент може мати як політичний характер, так і особисту неприязнь до Юрія з боку керівництва IDF. У будь-якому випадку, санкція була застосована без дотримання будь-якої процедури, Юрієві не дали можливості навіть себе захистити, а орган, який виносив рішення, не мав на те компетенції.

Також у повідомленні зазначається, що попереду подання ще більш розширеного позову, й українському шашисту все одно необхідна допомога у зборі коштів для ведення процесу в арбітражному суді. На даний момент підтримку Юрієві Анікеєву надають Міністерство молоді і спорту України, особисто міністр Ігор Жданов, Федерація шашок України, юридичні компанії, представники громадських організацій, а також Комітет Верховної Ради України у справах молоді і спорту.

ХОКЕЙ

Гравці НХЛ не братимуть участь у зимовій Олімпіаді-2018

Національна хокейна ліга (НХЛ) 3 квітня офіційно оголосила, що не братиме участь у зимових Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані (Корея).

Про це повідомляє офіційний сайт Національної хокейної ліги.

«Раніше ми давали зрозуміти, що, незважаючи на те, що переважна більшість клубів виступала проти паузи в календарі в сезоні 2017/2018 рр. для участі гравців НХЛ в Олімпійських іграх-2018, ми були відкриті до пропозицій усіх сторін, що мають до цього стосунок (зокрема, МОК, ІІХФ, НХЛПА тощо), а рада директорів була готова переглянути свої погляди на проблему, - йдеться в заяві НХЛ. - Минуло багато місяців, а справжній діалог так і не відбувся. Навпаки, Міжнародний олімпійський комітет заявив, що участь гравців НХЛ у Олімпіаді 2022 року в Пекіні залежить від поїздки на Ігри-2018 в Пхенчхані. А профспілка гравців офіційно підтвердила, що зацікавлена у проведенні будь-яких переговорів, які зроблять участь в Олімпіаді більш привабливою для клубів. У результаті, а також з метою припинити всі спекуляції на дану тему, ми підтверджуємо, що в календарі сезону 2017/2018 не буде передбачено перерву на зимові Олімпійські ігри. На цьому питання офіційно закрите».

Комісіонер НХЛ Гері Беттмен в попередні місяці неодноразово повторював, що власники клубів виступали проти участі в Олімпіаді-2018 з багатьох причин. Основною з них була 17-денна перерва в лютому, коли сезон у лізі американського футболу (NFL) вже закінчений, а сезон головної бейсбольної ліги (МЛБ) ще не розпочався.

На цьому перерветься серія з п'яти поспіль виступів гравців НХЛ у зимових Олімпіадах, яка почалася на Іграх-1998 у Нагано (Японія).

ФУТБОЛ

Нападник «Динамо» Андрій Ярмоленко - найкращий гравець 23 туру Ліги Парі-Матч

Українська Прем'єр-ліга спільно з ТМ «Parimatch», опитавши фахівців, які входять до експертної ради Ліги, визначили найяскравішого футболіста з усіх, які брали участь в іграх 23-го туру Ліги Парі-Матч.

Хто увійшов до складу експертної ради? Олег Венглинський, Олександр Денисов, Сергій Нагорняк, Віктор Грачов, Вадим Місюра, Геннадій Орбу, Йожеф Сабо, Олександр Сопко, Ігор Циганик, Дмитро Поворознюк, повідомляє upl.ua.

За підсумком голосування, перемогу здобув нападник київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, який у матчі з «Олександрією» відзначився «дублем».

Зазначимо, що за Андрія Ярмоленка віддали голоси майже всі респонденти.

ФІГУРНЕ КАТАННЯ

Танцювальний дует Назарова/Нікітін вибороли ліцензію на ОІ-2018

Україна за підсумками Чемпіонату світу-2017 з фігурного катання, який завершився у Гельсінкі (Фінляндія), отримала право виставити один танцювальний дует для участі в Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані (Корея).

 

Title
 

 

Єдину ліцензію для України у Фінляндії здобули Олександра Назарова і Максим Нікітін у танцювальних парах - вони стали 15-ми за підсумками короткої і довільної програм.

Всього на Чемпіонаті світу-2017 було розіграно 19 ліцензій для танцювальних пар, а також, загалом, 83 зі 104 ліцензій на Олімпіаду-2018 у всіх видах фігурного катання. Решту, а це 21 ліцензія, буде розіграно в наступному сезоні.

XXIII зимові Олімпійські ігри - 2018 відбудуться в Пхенчхані (Корея) з 9 до 25 лютого 2018 року.

БОКС

Володимир Кличко переніс тренувальний табір з Києва до Гоїнга

Український боксер Володимир Кличко, який 29 квітня має зустрітися в рингу з чемпіоном світу за версією IBF британцем Ентоні Джошуа, завершальний етап підготовки до бою традиційно проводить в австрійському Гоїнгу.

Після роботи у Києві команда Кличка переїхала в Альпи, де пройдуть три завершальні тижні підготовки, повідомляє Klitschko-brothers.com.

«До тренувального табору Володимира під'їхали спаринг-партнери, серед яких і французький боксер Жоанн Дюопа», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, бій Кличко - Джошуа відбудеться на лондонському стадіоні «Вемблі». Наживо за поєдинком, на кону в якому стоятимуть титули чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями IBF, WBA Super та IBO, зможуть спостерігати 90 тисяч глядачів. Це рекорд відвідуваності у післявоєнній історії боксу Великої Британії.

Тренер збірної України Андрій Шевченко: «Збірній потрібні гравці з новим менталітетом»

Олексій Касьянов: «Щоб заробити на життя, працював у дитячому садочку»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers