rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Феєрія вражень від Львівського тижня моди

Фемінність, ніжність, техноромантизм, класика та авангард, етно, модерн, східні мотиви, життя мешканців підводного світу, передане через елементи одягу, та міфологія - це лише частина тематичних колекцій, якими дивував своїх гостей LFW A/W 2017.

Усі присутні на кількаденному святі моди і краси у Львові мали змогу не лише насолодитися дизайнерською творчістю, а й відвідати численні лекції на теми моди, презентації парфумів та fashion-газети.

Пропонуємо огляд колекцій LFW A/W 2017 українських та закордонних брендів.

Завжди інша сорочка Balossa (Італія)

- Індро (Indra Kaffemanaite, creative director), ви вдруге берете участь у LFW?

- Так, вдруге. Цього разу я навіть сама напросилася. Мені дуже подобається організація LFW. Все дуже все якісно і професійно. Я слідкувала в Інтернеті за цим шоу, і мені сподобалося, що є багато нових хороших ідей.

Title
 Indra Kaffemanaite (Balossa) та Сергій Петров (Bob Basset) після показу

- Розкажіть, будь ласка, про свій бренд Balossa white shirt.

- Взагалі, я роблю звичайну білу сорочку неординарною. Джерелом мого дизайнерського натхнення є можливість ще раз віднайти новизну в найстарішій і найбільш фундаментальній деталі одягу - білій сорочці, можливість відкрити її сучасності, не відмовляючись від аури вічної, грізної краси, яка зробила її відомою у всьому світі.

- Який лейтмотив вашої колекцій AW-2017?

- Концепція Balossa AW 2017 - «in-possible» («у можливому»), з її контрастами і протилежними інспіраціями у новій колекції білих сорочок, спільною темою для яких є сила уяви. Вона вже навіть не вважається сорочкою, але в кожній моделі ви бачили елемент сорочки - комірець, манжети. І був показ, що лінії життя зустрічаються, переплітаються і нормально співіснують. Дві сорочки, зшиті разом, елементи однієї сорочки на іншій. Я намагаюся додати деякі деталі, бавитися з формами та об'ємами, втілити ідеї у форму, додати виразності і дати можливість жінкам поекспериментувати з класикою. У новій колекції на перший план виходять найбільш інноваційні елементи дизайну Balossa, але традиційне розуміння сорочки не залишається поза увагою.

Title Title Title Title Title 

 

- Ваша колаборація з Bob Basset була заявлена як один з найочікуваніших показів...

- Вам сподобалося?

- Так, дуже!!! Це якась така фантасмагорія. Як вам це вдалося?

- Дизайн-студія Bob Basset, насамперед, сподобалася мені як арт-об'єкт. Дуже цікава, крута і важка робота. І я, як поціновувач мистецтва, спробувала поєднати все це. Ця колаборація - справжній тріумф техноромантизму у fashion-вимірі. Balossa деконструює та трансформує білу сорочку, а додавання аксесуарів Bob Basset, з їх тривожно-загадковим флером створінь з інших світів, надає колекції техноромантичного звучання. Це наче візія інших реальностей, які базово схожі на наші, та пішли іншим шляхом розвитку. Використані образи-ілюстрації тваринної «теми», де коні - це минуле, а собаки - сучасне, а також образ людського черепа як спосіб початку трансформації. Наш спільний меседж, що потрібно товаришувати, бути разом, адже ми можемо наповнити один одного різними чудовими речами.

Довідка

Арт-студія Bob Basset є постійним гостем Українських тижнів моди, роботи її майстрів беруть участь у показах і виставках у Парижі, Мілані, Гонконзі, Пекіні, Сеулі, Токіо, Лондоні та Нью-Йорку, але на LFW арт-студія вперше. Студія створює арт-об'єкти з різних матеріалів, насамперед, - шкіри, а також кістки, металу, дерева, каменю, скла та ін.

Величні півонії як ода жінці від Oksana Piekna (Україна, Львів)

- Ваша колекція надзвичайно ніжна, витончена. Як вона творилася?

- Це - образ такої жінки-квітки. За основу була взята біонічна тема, тема квітів, а саме - півонія. Саме ця квітка мене надихнула. Колекція, направду, надзвичайно жіноча, святкова, використані натуральні тканини та матеріали - вовна, шовк, багато ручної роботи, інкрустацій. Квіти, з'ємні шовкові броші від нашого львівського дизайнера Міли Квітки. Ми з нею разом співпрацювали. Було вкладено багато праці.

- Скільки часу пішло на роботу?

- Два місяці. В колекції переважають пастельні відтінки фіолетового, блакитно-сірого та кремового кольорів. Шовкові блузи, повітряні сукні з мережива, витончені коктейльні та вечірні силуети, доповнені конструктивними жилетами та легкими весняними пальто. Акцент зроблений на вишивці кристалами та ексклюзивних аксесуарах - квіткових брошах ручної роботи. Абсолютна ніжність колекції простежується у кожній деталі: плавні силуети суконь формуються завдяки об'ємним рукавам, опущеній лінії плечей, плавним лініям крою. Бренд доповнив образи стильним взуттям та сумочками, які розробили спеціально для нової колекції.

- Оксано, чи можуть пересічні львів'яни дозволити собі одяг вашого бренда?

Title Title Title 

 

- Як ви бачили, речі дуже ошатні, святкові, а на святковий одяг наші люди готові витрачати великі гроші. У нас доволі лояльна цінова політика, тому середньостатистична жінка може собі це дозволити.

- Ваші попередні колекції також були яскравими та сповненими жіночності. Саме такий образ вашої клієнтки?

- Саме так. Ми дотримуємося цього, ми працюємо для жінок, для таких ніжних, витончених. Наші клієнтки є саме такими.

Title Title 

 

- Яка вікова категорія вашої аудиторії?

- З нами працюють різні клієнти - від наймолодших,  Ви бачили, скільки діток вибігло на подіум, дехто з них був у нашому одязі, і до 60-70 років. Ми всім стараємося догоджати.

Медуза Rockmadchen (Німеччина)

Title
Marion Roscher після показу

 

- Маріон (Marion Roscher, desig­ner), ваша колекція дуже цікава. Розкажіть, будь ласка, про її задум.

- Як ви бачили, колекція присвячена Медузі Горгоні. Я зробила акцент на темний оксамит, чорні шовкові банти та діадеми у вигляді медузи. Загалом, мені дуже імпонує цей образ міфічної жінки. Така спокуса, містика, екзистенційна приреченість. Це притаманно кожній жінці. Я виношувала цю ідею певний час. І от її результат представила тут, у Львові.

Title
Title
Title Title 

 

- Ви у Львові вперше, що сподобалося в нашому місті?

- Місто дуже цікаве, шкода, що було мало часу, щоб краще з ним ознайомитися. Найбільше сподобалися люди - відкриті, усміхнені, товариські. Сподіваюся, що ще не раз побачимося.

Усі аромати Сходу у колекції Slastion (Україна, Львів)

- Сюзанно (Сюзанна Сластіон, дизайнер), настільки дизайнерам важливо брати участь у модних тижнях?

- Дуже важливо, адже це можливість заявити про себе. Окрім того, що на LFW багато гостей, організатори запрошують ще й багатьох журналістів.

- Як би ви оцінили стан української модної індустрії загалом?

- Ось років п'ять тому ми знали Караванську, Богуцьку і ще буквально кількох дизайнерів. І досі вони залишаються титанами української моди. А протягом останніх двох років ця індустрія розвивається дуже стрімко. З'явилося багато нових торгових марок, нових імен. Але, на жаль, далеко не всім вдалося вийти на іноземних клієнтів.

 

Title

 

Сюзанна Сластіон з моделями

- Чи ви мали свої покази десь за межами України?

- Поки що ні, але маю такі плани. Я наразі відвідую виставки у Парижі та Лондоні, які відбуваються двічі на рік. Саме там можна укласти договори з рітейлорами. Що було б дуже вигідно, адже наші рітейлори готові працювати виключно під реалізацію. У них немає чіткого бізнес-плану чи зобов'язань. Якщо щось не продалося, то повертають назад.

- Хто з іменитих дизайнерів подобається вам найбільше?

- Alexander McQueen, а саме його відкритість та експресія. На жаль, на сьогодні мода є дуже спрощеною. Ми бачимо простіші лінії, простіші тканини, простіші силуети. Якось люди дедалі менше цікавляться чимось неординарним, креативним. Це прослідковується навіть в Америці та Європі.

Title Title Title 

 

- Ваша колекція AW 2017/18 присвячена Сходу.

- Так. Її основна тема - запах Сходу. Буваючи десь в Азії, я, як художник, спостерігаю за жінками, бачу, як рухається тканина їхнього одягу. Відчуваю аромати квітів, фруктів, прянощів, парфумів, кальяну, чую звуки їхньої музики. Аж душа хоче танцювати. І всі ці спогади, відчуття втілилися в моїй колекції. Жінки на Сході - закриті, таємничі та чарівні, вони - неначе цілий світ, але світ, закритий від зовнішнього ока. Звідси головні убори у колекції, стилізація яких нагадує хіджаби. І дуже мені хотілося додати відчуття легкості, що вдалося втілити завдяки тканинам, таким, як шовк, шифон у поєднанні з креп-шерстю, ламою, кашеміром. Домінантні кольори - темно-синій, чорний, а також яскраво-зелений і колір фуксії. Аксесуари розроблені спеціально - це дзеркальні ремені, які доповнюють срібні головні убори, і блискуче взуття на широкому підборі.

Title Title Title 

 

- Сюзанно, хіджаб - елемент гардероба, який обмежує жінку, фактично її дискримінує...

- Східні жінки в їхньому національному одязі мені надзвичайно подобаються. Це така закрита сексуальність, і їхні безмежно красиві очі. Я стилізувала хіджаб до такої межі, що його можна одягати у повсякденному житті. Звісно, що жінки борються проти гендерної дискримінації. Особисто мені подобається цей елемент гардероба, і я не хотіла жодним чином образити когось.

- У Кіплінга є такий вислів «Захід - це Захід, а Схід - це Схід, і їм ніколи не бути разом». Чи можлива якась взаємна інтеграція через культуру, мистецтво?

- На мою, думку, все, що зроблене з любов'ю, повинно об'єднувати і примирювати.

 

(Далі буде)

Піст із «лашкою» та «пасулею». Як говіють закарпатці

Як знайти свою ідеальну пару взуття

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers