rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ CeBIT: японське бачення «Суспільства 5.0»

Японія - цьогорічний партнер CeBIT, найбільшого у світі ярмарку ІТ-технологій. Прем'єр-міністр країни пояснив своє бачення нової ери після злиття телекомунікацій та комп'ютерних технологій - проект «Суспільство 5.0».

Сіндзо Абе, прем'єр-міністр Японії: «Ми стаємо свідками початку 5-го розділу прогресу. Тепер ми здатні знаходити рішення тих проблем, які не могли вирішити раніше. Це - ера, в якій всі речі підключені, усі технології зливаються в одну, і все це сприяє появі моделі «Суспільство 5.0».

Від роботів до розумних систем для обробки даних... Ніколи ще Японія не була так широко представлена на ярмарку CeBIT. Країна вже тривалий час є лідером у робототехніці і зараз пропонує нові моделі роботів-гуманоїдів.

Знайомтеся, це - Pepper, робот, який вміє потиснути руку, з яким можна порозмовляти, і який, можливо, незабаром вітатиме клієнтів на рецепції готелів чи у приймальні офісів.

Юта Міцуборі, засновник та президент компанії UNICAST: «Я думаю, що роботи поки ще не забирають роботу в людей. Вони можуть виконувати роботу, яка не вимагає людської присутності. А люди тим часом можуть займатися більш важливими речами. У цьому й полягає мета нашого винаходу».

Чи не найширший асортимент інноваційної продукції презентувала на ярмарку японська група NTT. Компанія пропонує всеосяжне підключення та смарт-концепції для всього - від сільського господарства до промислового виробництва і транспорту.

Хіро Унура, президент групи NTT: «Для нас дуже важливо те, як кожна компанія нашої групи може допомогти нашим клієнтам та користувачам створити нові моделі для бізнесу та нові системи в різних галузях».

Одним з таких прикладів є фірма Dimension Data, дочірня компанія групи NTT, яка забезпечує учасників змагання Tour de France датчиками GPS на їхніх велосипедах, аби відстежувати їхню швидкість та місцеперебування. Дані в режимі реального часу передають тренерам та телеканалам.

Смарт-рішення є основою японської концепції «Суспільство 5.0». Технології проникають буквально в кожний сегмент суспільства та виробництва, зокрема, і моду. Компанія SEIREN створила новітню систему для віртуальної примірки одягу, яка, завдяки віртуальній базі зразків і моделей та смарт-дзеркалу, підбере вам новий стиль.

Тацуо Кавада, президент компанії SEIREN: «У текстильній промисловості продавали 60% продукції, а 40 непроданих відсотків викидали. Відтепер ми вироблятимемо лише замовлений одяг, стилізований, маленькими обсягами, без запасів на складах».

На ярмарку CeBIT можна не лише продемонструвати інновації, але й знайти нових партнерів. На спеціально організованих семінарах Японія та Німеччина обговорили подальші аспекти співпраці.

Хіроюкі Ішиге, президент JETRO: «Німецькі та японські компанії мають давно налагоджені відносини. Візьмемо приклад дизельного двигуна. Його винайшли наприкінці ХІХ сторіччя у Німеччині, а в Японії компанія під назвою Yanmar розробила менший тип цього двигуна. Є й інші приклади, коли прилади, винайдені у Німеччині, були розроблені і виготовлені в Японії».

Оскільки тенденція підключення набуває дедалі більшої популярності, постає питання більш швидкого трансферу даних. Після досліджень різних суперпровідників, японська компанія Fujikura вже сьогодні пропонує рішення, наприклад, волоконний лазер.

Атусса Сарвестані, керівник проекту, Fujikura: «Особливість цього волоконного лазера полягає у способі виготовлення кабелів. Їх виробляють зі склопластику, і лазер здатен передавати надзвичайно велику кількість даних крізь ці кабелі, що мають досить невеликий діаметр».

Компанія Fujikura добре відома в автомобільній промисловості, зокрема, її кабелі використовують для електричних автомобілів в Німеччині.

Бенно Бунсе, президент Germany Trade And Invest: «Я вважаю CeBIT ідеальною платформою для посилення інтенсивної співпраці, яка вже існує. Для німців, насамперед, для малого та середнього бізнесу Німеччини, це дуже гарна можливість дізнатися про новинки у цифровій галузі на міжнародному ринку».

Усі ці новинки дають уяву про те, наскільки видовищними будуть Олімпійські Ігри 2020 у Токіо. Цей захід транслюватимуть на екранах стандарту 8К.

Ясуші Сейто, перший заступник директора, Media Planing Bureau, NHK Television: «Дисплей 8K розроблено у співпраці з Японською мовною компанією NHK для телебачення наступного покоління».

Технологія 8K має в 16 разів більше пікселів, ніж Full HD, і гарантує бездоганну якість зображення.

Джерело

 

Учені назвали полуницю найбільш отруйною ягодою на планеті

Космічний туризм як новий вид активного відпочинку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers