rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Більшість терористів ISIS у США є американськими громадянами, що піймалися на гачок пропаганди

Більшість чоловіків і жінок, які брали участь у терористичних атаках у США, є американцями. До такого висновку дійшли вчені University of Chicago. Ці дані разюче контрастують з результатами попередніх досліджень.

Д-р Robert Pape - директор Чиказького проекту з гарантування безпеки й усунення загроз (CPOST). Команда дослідників під його керівництвом вивчала випадки, в яких було залучено 125 осіб. Їм усім були висунуті звинувачення в Сполучених Штатах у здійсненні злочинів, пов'язаних з ISIS, з березня 2014 року.

Зі 125 обвинувачених «американських облич ISIS» 83% були американськими громадянами, а 65% народилися у США.

Pape вважає, що ці місцеві терористи більше схожі на пересічних американців, ніж на емігрантів. Дві третини обвинувачених відвідували університет, йдеться у дослідженні. Багато хто не був одинаком чи парією. Приблизно половина з них були зарученими, в шлюбі або розлученими.

За словами Pape, переважна більшість обвинувачених - 85% - були натхненні відеозверненнями ISIS. Це, на його думку - один із найбільш важливих висновків, що міститься у доповіді.

«Це - не радикалізація величезної мусульманської громади у Сполучених Штатах», - каже Pape. «Це - радикалізація значно більш широкого пласту американського суспільства. Дуже важливо також бачити, що радикалізація йде від Інтернет-пропаганди».

Pape розповів, що зростання онлайн-пропаганди було відповіддю терористів на посилення заходів з імміграційного контролю в США після терактів 11 вересня у Всесвітньому торговому центрі.

«11 вересня всі 19 викрадачів були іноземними громадянами, які, по суті, прошмигнули через шпарину в нашій імміграційній системі. Ми послідовно усуваємо ці шпарини рік за роком», - каже Pape. «Тепер терористи не намагаються по одному, чи по двоє, чи групами потрапити до США. Те, що вони роблять, це - радикалізація людей у Сполучених Штатах. Вони використовують соціальні медіа та онлайн-пропаганду, щоб пройти через наш імміграційний контроль». 

Дослідники CPOST розповіли про один з таких випадків.

Кузени Edmonds з Aurora, які народилися в США, були засуджені у 2016 році за змову з метою обстріляти Joliet Armory і поїхати за кордон, щоб приєднатися до бійців ISIS. Hasan Edmonds, колишній боєць Національної гвардії Іллінойсу, зізнався, що був введений в оману риторикою ISIS.

Дослідники CPOST виявили, що майже третина обвинувачених схожим чином були новонаверненими в іслам, як і у випадку з Edmonds.

«Одним з найбільш важливих висновків цієї доповіді є те, що іслам не є проблемою. Справжня проблема - це пропаганда ISIS», - зауважив Ahmed Rehab з Ради з питань американо-ісламських взаємин.

Rehab вважає, що це дослідження послабить останню заборону адміністрації Trump. Білий дім заявив, що урядове розпорядження, яке забороняє громадянам шести мусульманських країн перетинати кордон Сполучених Штатів, є питанням національної безпеки.

Але Pape переконаний, що урядова заборона - не перешкода для пропаганди ISIS.

«Багато відео зосереджено на шкоді, якої Америка завдає мусульманському населенню», - каже Pape. «Нема нічого іншого, що більше підсилювало б пропаганду ISIS, ніж заборона чинної адміністрації».

Pape вважає, що політики зобов'язані зосередитися на розвідці.

Чиновники вже заборонили використання електроніки, розмір якої перевищує розмір смартфону, в кабіні пілотів у десяти аеропортах США. Ці обмеження були запроваджені в дію після того, коли розвідка припустила, що оперативники ISIS намагаються розмістити вибухівку на літаках. Про це джерела повідомили NBC News.

Pape додав, що дослідження CPOST, що ґрунтується на фактах, має допомогти політикам усунути справжню загрозу.

«Це допоможе нам удосконалити обмін інформацією і розробити більш ефективну стратегію боротьби з пропагандою ISIS», - уточнив Pape.

Папа Франциск написав лист мешканцям Чикаго: «Ніколи не втрачайте надію»

Папа Франциск написав лист мешканцям Чикаго. Він запевнив, що думає про мешканців міста і молиться за них, оскільки чиказькі сім'ї продовжують втрачати близьких через спахи насильства.

У своєму листі Папа Франциск звернувся до кардинала Blase Cupich із проханням розповісти про його звернення до мешканців Чикаго. Він, зокрема, написав: «Я знаю, що багато сімей втратили близьких через насильство».

«Я поруч з ними, поділяю їхнє горе і молюся, щоб вони могли відчути зцілення і примирення через благодать Божу», - йдеться у листі.

 

Title
 

 

На 49-у річницю смерті д-ра Мартіна Лютера Кінга Папа закликав молодь Чикаго наслідувати приклад лідера у боротьбі за громадянські права, «реагувати на пророчі слова доктора Кінга і знати, що культура ненасильства - не недосяжна мрія, а шлях, який мав вирішальний вплив».

«Постійна практика ненасильства ламає бар'єри, зцілює рани, зцілює народи і вона може зцілити Чикаго», - написав він.

Папа Франциск пообіцяв свою підтримку місцевим лідерам, які «сприяють ненасильству як способу життя і шляху до миру в Чикаго».

Кардинал Blasе Cupich, який щойно повернувся з Риму, де він зустрівся з Папою Франциском, прочитав лист понтифіка під час заходу, оголошуючи нові мирні ініціативи Чиказької архієпархії. Ці ініціативи спрямовані на боротьбу з насильством у Чикаго і підвищення рівня обізнаності про те, що робиться для усунення причин бідності.

Лист Папи кардинал прочитав у Peace Corner Youth Center. Cupich сподівається розширити присутність церкви на західній стороні.

Cupich пожертвує $250 000 зі свого дискреційного фонду на потреби Peace Philanthropy Fund. Це - «стартовий капітал для місцевих ініціатив, якими знехтували великі програми».

Кардинал також оголосив, що буде присутнім у Страсну п'ятницю  на Марші за мир в Englewood, в одному з найнебезпечніших районів міста.

Папа Франциск написав Cupich, що, хоча він і не буде присутнім на марші, місто буде присутнім у його думках.

«Оскільки я можу здійснити в цей день власну хресну ходу у Римі, я буду супроводжувати вас у молитві, а також усіх тих, хто йтиме з вами і хто постраждав від насильства у місті», - написав Папа Франциск у своєму листі.

«Я молюся, щоб люди вашого чудового міста ніколи не втрачали надію на те, що вони працюють разом, аби стати будівельниками світу, показуючи майбутнім поколінням справжню силу любові», - додав він. «Я прошу вас молитися за мене».

Google вшанував інженера Sears Tower та Hancock Center

Google відсвяткував 88-й день народження людини, яка стала близькою для мільйонів мешканців Чикаго, навіть якщо вони і не здогадуються про це.

У понеділок на стартовій сторінці Google був розміщений щоденний малюнок, присвячений Fazlur R. Khan, інженеру John Hancock Center у Чикаго і Sears Tower. На зображенні - сам інженер поруч з Hancock Center.

«У молодості мій батько ніколи не уявляв собі, що в один чудовий день він будуватиме хмарочоси», - пише донька Khan, Yasmin Sabina Khan.

«Гуманітарій як в особистому, так і в професійному житті, він був натхненний переконанням, що його робота мала позитивний вплив. Він закликав інших інженерів не втрачати мету у своїй професії», - згадує Sabina Khan.

Khan розробив 100-поверхову будівлю Hancock у 1965 році з використанням структурної системи «скрученої труби». А в 1971 році розробив Sears Tower, тепер Willis Tower, «використовуючи своє останнє нововведення, «комбіновану трубу».

 

Title
 

 

У той час Sears Tower була найвищою будівлею у світі. Вона втримувала цей титул понад 22 роки.

У 1972 році 42-річний Khan був визнаний Engineering News-Record «Будівельником року». Коли його удостоїли цієї честі, він сказав: «Людина не повинна бути втрачена у своїй власній технології. Вона повинна цінувати життя, а життя є мистецтвом, драмою, музикою і, найголовніше, - людьми».

«Його нововведення згодом лягли в основу висотних будівель», - додала його донька.

Khan працював у Чикаго у дизайнерській фірмі Skidmore, Owings & Merrill до самої смерті у 1982 році.

Міграція з Іллінойсу до Індіани зростатиме

Кількість мешканців Іллінойсу, які ризикнуть і переїдуть на постійне проживання в Індіану, ймовірно, буде зростати у найближчі роки через різноманітні фактори, зокрема, більш низьку вартість життя і менші податки. Про це свідчить експертне дослідження.

Обстеження американського суспільства Бюро перепису США свідчить, що понад 34 220 мешканців Іллінойсу переїхали до Індіани у 2015 році. Це - останній рік, за який є будь-які дані.

 

Title
 

 

Joe Rurode, директор Northwest Indiana Forum Economic Development, розповів Northwest Indiana Times, що люди також мігрують у цей регіон, оскільки визнають значне поліпшення якості життя у ньому.

Аналітики чиказького Illinois Policy Institute кажуть, що розширення South Shore Line West Lake сприятиме залученню більшої кількості мешканців Іллінойсу, які захочуть змінити місце проживання.

Duckworth про Gorsuch: «Я не можу підтримати його кандидатуру»

Трамп зустрівся у Білому домі з президентом Єгипту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers