rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп зустрівся у Білому домі з президентом Єгипту

У понеділок президент Дональд Трамп приймав у Білому домі єгипетського лідера Абделя Фаттаха ас-Сісі, пише «Голос Америки».

США та Єгипт уклали угоду про зміцнення співпраці в боротьбі з радикальним ісламським тероризмом.

«Обидва президенти відчувають глибоку антипатію до політичного ісламізму», - каже старший науковий співробітник Центру досліджень Близького Сходу імені Рафіка Гарірі при аналітичному центрі Atlantic Council.

«Обоє вважають, що проблеми безпеки - це питання першорядної, другорядної і третьорядної уваги в політиці», - зазначає експерт.

У заяві Білого дому, поширеній напередодні візиту, сказано: «Дані відносини історично визначалися інтересами безпеки, і цей аспект залишиться ключовим компонентом взаємин».

Білий дім дав високу оцінку жорсткій політиці єгипетського лідера в боротьбі з терористами. «Сісі зробив сміливі кроки з низки делікатних питань після того, коли став президентом у 2014 році», - йдеться в заяві.

Аналітики і регіональні експерти в розмові з кореспондентом «Голосу Америки» висловили впевненість в успіху зустрічі. Повідомлялося, що між лідерами обох країн встановилися хороші відносини, коли Трамп зустрівся зі Сісі у вересні минулого року в рамках засідань Генеральної Асамблеї ООН. На думку аналітиків, враховуючи, що обидва політики роблять акцент на питаннях безпеки, не повинно бути особливих проблем у тому, щоб вдихнути нове життя у відносини, що погіршилися при президентові Обамі.

Обама заморозив надання допомоги Каїру після того, коли у 2013 році єгипетські військові на чолі з генералом Сісі усунули від влади демократично обраного президента Мохаммеда Мурсі. Пізніше, в тому ж році, Сісі був обраний президентом.

Обама відмовлявся запрошувати Сісі в Білий дім і критикував репресії військового режиму проти руху «Мусульманське братство», яке висунуло Мурсі в президенти. Сісі вважає «Мусульманське братство» терористичною організацією.

Чикаго за тиждень

Іванка Трамп офіційно працюватиме у Білому домі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers