rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Іспанія конфіскує майно дядька Асада – за підозрою у відмиванні грошей

Іспанія конфіскує майно дядька Асада - за підозрою у відмиванні грошей

Високий суд Іспанії розпорядився конфіскувати майно дядька президента Сирії Башара Асада, вартість якого становить мільйони євро, у справі про відмивання грошей.

Про це повідомляє Reuters.

«Магістрат Хосе-де-ла-Мата ухвалив рішення про конфіскацію будинків відпочинку, автостоянок, розкішних квартир і сільських садиб на півдні Іспанії на суму 691 млн. євро ($736 млн.)», - йдеться у заяві Верховного суду.

Французькі слідчі, які підозрюють Ріфата Асада у незаконному придбанні нерухомості у Франції, виявили, що йому належить нерухомість на таких іспанських туристичних курортах, як Пуерто Банус і Марбелья.

Повідомляється, що зі слідством співпрацюють й інші європейські країни.

Як відомо, Ріфад Асад був віце-президентом Сирії за часів президентства свого брата Хафеза. У 1980-х роках останній вигнав брата з країни, побоюючись держперевороту. За інформацією ЗМІ, є підстави вважати, що тоді Ріфаду Асаду були передані $300 млн. зі сирійської держскарбниці, завдяки чому він зміг влаштуватися у Франції, де в 1984 році почав скуповувати нерухомість.

Відкрите французьким урядом розслідування дозволило встановити, що Ріфад Асад навмисно приховав витік держкоштів, відмивання грошей у кримінальній організації. Зазначається, що він вкладав держкошти в придбання нерухомості у Франції, Кюрасао, Ліхтенштейні та Люксембурзі. У Франції вартість його нерухомості оцінюється приблизно в 90 млн. євро.

Путін звільнив від податків росіян, що потрапили під санкції

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє росіянам, які потрапили під санкції, не звітувати про доходи та не платити податки в Росії в особливих випадках.

Раніше поправку до Податкового кодексу, підготовлену депутатом від «Єдиної Росії» Андрієм Макаровим, ухвалила в третьому читанні Державна дума Росії, повідомляє Радіо Свобода.

Закон має зворотну силу, він діє з 1 січня 2014 року.

«Закон дозволяє росіянам, у яких є бізнес або майно за кордоном і яких зачепили санкції, не ставати податковими резидентами Росії. 29 березня законопроект схвалила Рада Федерації, верхня палата російського парламенту», - йдеться у повідомленні.

В американському списку санкцій фігурують 56 росіян, в європейському - 157 громадян Росії та України. Так відзначена їхня роль в анексії Криму та підтримці проросійських сепаратистів на сході України. Серед них є підприємці Роман і Аркадій Ротенберги, Геннадій Тимченко, яких вважають близькими друзями президента Путіна.

У Болгарії домовилися про коаліцію, Борисов утретє очолить уряд

Переможці парламентських виборів у Болгарії партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) домовилися про створення правлячої коаліції з представниками «Об'єднаних патріотів».

Згідно з досягнутою домовленістю, новий уряд Болгарії очолить екс-прем'єр - лідер партії ГЄРБ Бойко Борисов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Одразу ж після оголошення результатів парламентських виборів нами було висунуто умову, що у випадку утворення коаліції наступним прем'єром стане Бойко Борисов», - заявив після переговорів представник партії ГЄРБ Делян Добрев.

Він висловив упевненість у тому, що кабінет міністрів під керівництвом Бойка Борисова працюватиме до наступних парламентських виборів у 2020 році.

Як зазначили представники націоналістичної політичної коаліції «Об'єднані патріоти», під час першого раунду переговорів доки не йшлося про розподіл міністерських постів, це питання обговорюватиметься на наступних зустрічах парламентерів.

Таким чином, у коаліції партії ГЄРБ і «Об'єднаних патріотів» буде в парламенті 122 мандати з 240.

Якщо парламент затвердить коаліційний уряд, Бойко Борисов утретє стане прем'єр-міністром Болгарії - він вже очолював уряд із 2009 до 2013 рр. і з 2014 до 2016 рр.

Суд Бразилії розпочинає слухання проти президента країни

У Бразилії розпочався судовий розгляд проти президента Мішела Темера.

Про це повідомляє Reuters.

«Верховний виборчий суд Бразилії розпочав слухання прецедентної справи про незаконне фінансування виборчої кампанії, що може припинити повноваження президента Мішела Темера менш, ніж через рік після того, коли він прийшов на зміну Ділми Руссефф», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Верховний виборчий трибунал може анулювати результати виборів у 2014 році, які виграла Русефф та її соратник Темер. За її президентства він обіймав посаду віце-президента.

Президент Бразилії Мішел Темер перебуває при владі зі серпня 2016 року, після того, коли президент Руссефф була зміщена з посади в порядку імпічменту за порушення у державній звітності.

Русефф закидали маніпуляції з державним бюджетом країни та використання коштів державних банків задля приховування реальних проблем в економіці під час кампанії щодо її переобрання у 2014 році. Крім того, соратники президента виявилися залученими до масштабної афери з коштами державного паливного гіганта Petrobras.

Чотири країни світу домовилися збудувати найдовший морський газопровід

Італія, Ізраїль, Греція та Кіпр домовилися про подальші зусилля з планування будівництва найдовшого у світі підводного газопроводу від східного Середземномор'я до південної Європи за підтримки з боку Європейського Союзу.

Про це повідомляє Euractiv.

«Якщо проект вартістю $6,2 млрд. буде втілений у життя, то через газопровід буде йти газ з Ізраїлю та Кіпру з нещодавно виявлених шельфових запасів газу в Європу, потенційно знижуючи залежність Європи від російської енергії в період збереження напруженості», - йдеться у повідомленні.

Під час спільної прес-конференції в столиці Ізраїлю Тель-Авіві міністри енергетики з чотирьох країн і комісар ЄС з питань дій у галузі клімату та енергетики Мігель Аріас Каньєте заявили про свою прихильність проекту.

Техніко-економічне обґрунтування було завершено, сказали вони, додавши, що сподіваються розробити повний план розвитку вже до кінця року.

Зазначається, що будівництво трубопроводу не почнеться ще впродовж декількох років.

Міністри також домовилися зустрічатися через кожних шість місяців протягом найближчих років.

Прихильники Додона розчаровані його президентською діяльністю

Представники громадської асоціації «Наша Батьківщина - Молдова» висловили своє розчарування діяльністю Ігоря Додона на посаді президента Молдови.

Про це вони заявили на прес-конференції в Кишиневі з нагоди 100 днів із дня набрання Ігоря Додона на посаду глави держави, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Під час виборчої кампанії Додон пообіцяв розпустити парламент і оголосити дострокові парламентські вибори. Оголошений президентом на вересень консультативний референдум з цього питання не матиме юридичної сили, отже, і не стане вирішенням питання про дострокові вибори. Тільки даремно будуть витрачені бюджетні кошти, які могли бути скеровані на збільшення пенсій і зарплат учителів», - заявив один з членів асоціації Тимур Барташ.

Аналогічну думку висловив і його колега Олександр Попа, який нагадав, що президентом Додоном також нічого не було зроблено для прискорення розслідування у гучній справі щодо розкрадання більше, ніж мільярд доларів з банківської системи країни.

«Ми сподівалися, що президент Ігор Додон стане тією силою, яка буде протидіяти нинішньому олігархічному режиму в Молдові, однак, усі його дії свідчать про протилежне: він заграє з владою. Ми розчаровані діяльністю Ігоря Додона на посаді президента», - підсумував член асоціації «Наша Батьківщина - Молдова» Серджіу Перчун.

Єдиним позитивним моментом у діяльності глави держави, на думку членів Асоціації, стала ініціатива Ігоря Додона про заміну в молдавських школах предмета «Історія румунів» на «Історію Молдови».

Британці чекатимуть на остаточну інструкцію ЄС щодо Гібралтару

Велика Британія буде чекати до кінця місяця, щоб з'ясувати, які інструкції узгодили члени Європейського Союзу стосовно питання Гібралтару.

Про це заявила прес-секретар прем'єр-міністра Британії Терези Мей, інформує Reuters.

«Уже створений проект з інструкціями... Ми зачекаємо і подивимося, що буде погоджено 27 (країнами-членами ЄС - ред.)», - повідомила прес-секретар журналістам.

За словами прес-секретаря, міністр Великої Британії у справах виходу з ЄС Девід Девіс у понеділок провів «дружню та конструктивну» зустріч з міністром закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастісом у Мадриді в рамках попередньої домовленості стосовно візиту.

Напередодні колишній лідер консервативної партії Мей Майкл Говард заявив, що вона буде готова піти на війну задля того, щоб захистити територію, як і колишній прем'єр-міністр Британії Маргарет Тетчер зробила з Аргентиною через Фолклендські острови 35 років тому.

Раніше у Гібралтарі заявили, що не будуть «розмінною монетою» в переговорах щодо виходу Британії зі складу Євросоюзу.

За словами головного міністра Гібралтару Фабіана Пікардо, в Євросоюзі повинні чітко розуміти, що Гібралтар «бажає залишатися британським».

Прокуратура Польщі дійшла до висновку, що росіяни свідомо спровокували Смоленську катастрофу

Президент Грузії закликає об’єднатися проти російської пропаганди

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers