rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Україна зобов’язалася перед МВФ відкрити ринок землі з наступного року

Україна зобов'язалася перед МВФ відкрити ринок землі з наступного року

Нове законодавство в Україні, яке дозволятиме продаж сільськогосподарських земель, має бути прийняте парламентом до кінця наступного місяця, а мораторій на продаж земель припинить свою дію після завершення 2017 року.

Такі зобов'язання українська сторона взяла перед МВФ у оновленому Меморандумі з питань економічної та фінансової політики, оприлюдненому у вівторок, передає Укрінформ.

«Лібералізація ринку землі, зокрема, продажу земель сільськогосподарського призначення, продовжує буди суттєвим чинником для підвищення потенціалу економічного зростання України», - йдеться в розділі документа щодо земельної реформи.

З цією метою сторони створили робочу групу з відповідними міністерствами, у співпраці зі Світовим банком, яка підготує проект законодавства для того, щоб відкрити ринок землі й дозволити продаж земель за умови належних гарантій.

«Очікується, що затвердження закону про сільськогосподарський обіг земель у парламенті відбудеться до кінця травня 2017 року (новий термін для цього відкладеного наприкінці вересня 2016 структурного цільового показника)», - зазначається в Меморандумі.

При цьому уточнюється, що в такому випадку поточний мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення триватиме до кінця 2017 року. Одразу після буде дозволений продаж державної власності та приватної землі.

Українська сторона зобов'язалась також провести інформаційну кампанію серед населення, щоб пояснити переваги цієї реформи.

 Україна обговорює з Канадою питання постачань зброї

Делегація Міністерства оборони України порушуватиме питання постачань до України зброї під час візиту до Канади.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент Укрінформу.

«Це є предметом наших перемовин в подальшому на основі того договору, який ми учора підписали», - відповів Полторак на запитання стосовна постачань до України канадської зброї.

Він нагадав, що після початку російської агресії Україна звернулася до багатьох країн світу із запитами про надання різноманітного обладнання, зокрема, оборонної зброї.

«Для нас це дуже важливе питання, враховуючи наш чіткий план щодо набуття спроможності вступу до НАТО до кінця 2020 року. Але у той же час ми з розуміння ставимося до рішення усіх країн щодо співпраці в наданні нам оборонної зброї», - зазначив міністр оборони.

Нагадаємо, делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває з кількаденним візитом у Канаді.

У понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», які дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

 Банькова призначено послом у Румунії

Президент Петро Порошенко призначив Олександра Банькова послом України в Румунії.

Про це йдеться в указі глави держави № 99/2017 від 4 квітня.

«Призначити Банькова Олександра Сергійовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії», - зазначається в документі.

До цього Баньков обіймав посаду директора Департаменту секретаріату в МЗС.

11 березня 2016 року президент України звільнив посла в Румунії Теофіла Бауера.

Два найбільші портові оператори можуть зайти в Україну вже цього року

Світові лідери серед портових операторів Hutchison Ports і DP World можуть зайти в Україну вже у 2017 році.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив під час Інтернет-конференції, повідомляє Укрінформ.

«Альтернативи приватному капіталу немає. Альтернативи іноземним інвестиціям немає. Саме тому ми всіляко наполягаємо, щоб в Україну зайшли найбільші бренди світові. У випадку морської галузі ми проводимо перемовини про Hutchison Ports і DP World. І в 2017-му, я щиро сподіваюся, вони зайдуть в Україну, зайдуть як оператори найбільших українських портів», - сказав міністр.

Він додав, що на сьогодні держава не є ефективним власником, тому передання в оренду або концесію портових потужностей приватним стивідорам є правильним рішенням.

На думку міністра, обсяг загальних інвестицій світових лідерів у розвиток інфраструктури України становитиме 2-3 млрд. дол. США у найближчі роки.

 Супрун закликала фармвиробників виводити на ринок замінники російських ліків

Міністерство охорони здоров'я закликає фармацевтичні компанії виводити на ринок України аналоги ліків російського виробництва.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

«МОЗ заохочує українських та іноземних виробників виводити на ринок якісні замінники для препаратів російського виробництва. Подвійних стандартів бути не повинно: країна, що розв'язала війну проти українського народу, не має права заробляти на нашому лікуванні», - написала Супрун.

Вона також оприлюднила лист міністерства до уряду з пропозицією розглянути питання призупинення імпорту російських ліків, зокрема, про тимчасове призупинення дії державної реєстрації на лікарські засоби російського виробництва, а також тих виробників ліків, що розташовані на окупованих територіях України.

У листі зазначається, що питання припинення імпорту російських ліків розглядалося ще у 2015 році . На той час в Україні було зареєстровано 255 лікарських засобів російського виробництва, з яких 229 - лікарські засоби, 26 - імунобіологічні препарати. З переліку тільки 80лікарських засобів  мають аналоги українського та іноземного виробництва, 29 - аналоги українського виробництва, 15 - іноземного. Зі 103 лікарських засобів, що зареєстровані в Україні та не мають аналогів, лише 8 включені до Державного формуляру лікарських засобів та входять до затверджених МОЗ протоколів лікування.

Крім того, у МОЗ зауважили, що постачання ліків та імунобіологічних препаратів виробництва РФ, які мали суттєве значення для українських пацієнтів, суттєво скоротилися через « небажання російських виробників надавати свою продукцію, зокрема, вакцини, для потреб України».

 Гройсман обіцяє заходи «під ключ», аби Skoda зайшла в Україну

Україна зацікавлена в розвитку автомобілебудування на своїй території, в побудові нових виробничих потужностей і готова максимально сприяти залученню інвестицій у цю галузь.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з головою правління автомобільного гіганта Skoda Auto Бернхардом Майєром, повідомляє Урядовий портал.

«Україна зацікавлена в тому, аби підтримувати нашу співпрацю, Skoda давно працює в Україні, і не буду приховувати те, що ми зацікавлені, аби ваша компанія налагоджувала виробництво в Україні. Ми готові стати надійною опорою для реалізації такого проекту», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у компанії є великий вибір, де розміщувати виробництво. «Але якщо ви виберете Україну, то це буде правильний вибір. Я готовий «під ключ» супроводжувати всі необхідні заходи, аби були створені всі умови для запуску виробництва», - запевнив Прем'єр-міністр.

Глава уряду нагадав, що розвиток виробничого потенціалу країни є одним з ключових пріоритетів роботи Кабінету міністрів. Саме на це спрямовані урядові рішення, робота місцевої влади та Офісу супроводження інвестицій.

«Ми побачили необхідні речі, які треба зробити, аби запустити ваш проект в Україні. Ці речі реальні, і ми готові виписати план дій, який необхідно зробити і який може бути підтриманий як урядовими рішеннями, так і рішеннями місцевої влади», - сказав Гройсман, звертаючись до Бернхарда Майєра.

Він визнав, що є ризики роботи в Україні, утім, як і в будь-якому куточку світу.

«І сьогодні я не бачу жодних об'єктивних загроз для розвитку виробництва в Україні і жодних загроз для інвестицій. Я беру на себе зобов'язання виконати всі необхідні речі для повноцінної реалізації проекту. Мені не потрібен ще один потенційний інвестиційний проект, мені потрібен успішний інвестиційний проект», - наголосив Прем'єр-міністр.

За його словами, цілком реальне повне сприяння в питанні облаштування території виробництва, запровадження певних преференцій у сфері місцевих податків, у виборі форми організації виробництва та навіть навчанні спеціалістів. «Хочу також повідомити, що вчора ми запустили Єдиний реєстр відшкодування ПДВ, тож з цим більше не має бути проблем», - сказав глава уряду і додав, що КМУ готовий сформувати спеціальну робочу групу, яка опікуватиметься проектом.

Глава правління Skoda Auto підкреслив, що дуже поважає зацікавленість вищого керівництва держави в реалізації виробничого проекту. «Я дуже вдячний за підтримку. Думаю, що в найближчі три місяці ми обговоримо всі деталі та альтернативи з метою розробки позитивного бізнес-кейсу та ухвалення правильного рішення», - підкреслив Майєр.

Як повідомили у прес-службі уряду, зустріч відбулася на запрошення української сторони. Компанія Skoda Auto у співробітництві з локальним партнером компанією Єврокар виробляє широкий модельний ряд автомобілів свого бренда з 2002 року. Керівництво Skoda Auto розглядає Україну як один з майданчиків для розгортання необхідних виробничих потужностей.

Порошенко подякував Єврокомісії за €600 мільйонів допомоги Україні. Нацбанк очікує ще $5,8 мільярда від МВФ та ЄК

Не минуло і трьох років: українським судам заборонили називати окуповані території «ДНР» і «ЛНР»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers