rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Порошенко подякував Єврокомісії за €600 мільйонів допомоги Україні. Нацбанк очікує ще $5,8 мільярда від МВФ та ЄК

Президент України Петро Порошенко привітав отримання €600 мільйонів макрофінансовоі допомоги з боку ЄС.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю надання Україні 600 мільйонів євро макрофінансовоі допомоги з боку ЄС. Це - визнання нашого прогресу на шляху реформ та свідчення незмінної підтримки Євросоюзом перетворень в Україні», - йдеться у повідомленні.

Порошенко також особисто подякував президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру та віце-президентові ЄК Валдісу Домбровскісу за це важливе рішення.

Як раніше повідомлялося, другий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі 600 млн. євро надійде до України після виділення свого траншу Міжнародним валютним фондом.

Транш у розмірі $1 млрд. від Міжнародного валютного фонду буде скерований на збільшення резервів Національного банку України, що має позитивно вплинути на стабільність національної валюти.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив у вечірньому ефірі каналу «112 Україна».

«Він (транш. - Ред.) потрапить якраз у резерви Національного банку, і, фактично, ви чули, що будуть скасовані певні обмеження на валютні операції, а це означає зміцнення нашої національної валюти та підтримку макроекономічної стабільності», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що Україні необхідно утримувати достатню кількість золотовалютних запасів, щоб підтримувати гривню.

Цього року Україна сподівається отримати ще близько $4,5 млрд. від Міжнародного валютного фонду та близько $1,3 млрд. від Єврокомісії.

Про це на брифінгу сказав заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо надходження на $4,5 млрд. - це три транші від МВФ до кінця цього року. Ми також очікуємо надходження коштів від Єврокомісії у розмірі приблизно $1,3 млрд.», - сказав Чурій.

Він зазначив, що таким чином у Нацбанку сподіваються, що міжнародні резерви на кінець цього року мають становити близько $21 млрд., а на кінець наступного - $26 млрд.

Він наголосив, що Україні важливо продовжувати тісну співпрацю з МВФ з огляду на щільний графік виплат за зовнішніми зобов'язаннями.

«Україна до кінця 2019 року повинна виплатити за основною сумою та кредитних відсотків - $12,8 млрд., тому для України є критичним продовження співпраці з МВФ для того, щоб ми могли виконати наші зобов'язання стосовно зовнішніх запозичень», - додав Чурій.

Україна зобов’язалася перед МВФ відкрити ринок землі з наступного року

Не минуло і трьох років: українським судам заборонили називати окуповані території «ДНР» і «ЛНР»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers