rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Питання для пошуку роботи: зроби й отримай результат

В одному зі своїх недавніх інтерв'ю відомий підприємець Ілон Маск, виконавчий директор Tesla, мільярдер-філантроп, сказав: «Я прийшов до висновку, що головне - це ставити правильні запитання». Значна частина пошукачів діє з точністю до навпаки: витрачає не більше, ніж 2 хвилини на вивчення вакансії. А проте правильні запитання кандидата до самого себе і до роботодавця можуть забезпечити оптимальний вибір роботи. Експерти Міжнародного кадрового порталу hh.ua визначили 3 дії та 7 запитань, які допоможуть вам оцінити свої потреби і зробити правильний вибір.

Під час співбесіди роботодавець керується розумінням, чи зможе кандидат виконувати весь необхідний функціонал як потенційний співробітник. Також роботодавець і/або HR-менеджер готовий виділити час, щоб дізнатися все про ваш досвід, навички і знання. Вони хочуть зрозуміти, хто прийшов у компанію, щоб вирішити, чи варто людині пропонувати роботу і чи можна їй делегувати виробничі завдання.

Пошукачу теж слід підготуватися до зустрічі з потенційним роботодавцем, адже пошук роботи - двосторонній процес! Перед тим як іти на співбесіду, щоб отримати від зустрічі максимальну вигоду, скористайтесь таким алгоритмом: виконайте 3 перелічені дії та поставте собі кілька запитань.

Зробити:

1. Помрійте! Все починається з мрії - задуму, який дає потенціал для досягнення цілей. Робота може бути складником мрії, інструментом для її досягнення або навіть власне мрією.

2. Проаналізуйте! Детально обміркуйте ту картинку, яка з'явилась у процесі мрій. І визначте, що можна зробити, що слід зробити, а що краще відкласти, - розставте пріоритети для досягнення бажаного результату.

3. Дійте! Починайте щось робити, адже, як кажуть, враховуються лише дії.

 

Перед тим як шукати роботу, поставте собі кілька запитань. Це допоможе структурувати думки і бажання й визначитися з пошуками саме того, що потрібно вам.

Отже, запитайте у себе:

1. Що хочеться робити протягом більшої частини часу на роботі?

Хтось любить складні завдання, які вимагають багатовекторних дій та швидких реакцій, а для когось зрозумілими є чіткі конкретні KPI's. Визначте для себе, що ближче саме вам, і шукайте вакансії, відштовхуючись від цього.

 

Title

 

2. Який колектив вам до душі?

Вам комфортно, якщо всі готові допомагати одне одному, на всіх спільна кухня й машина для приготування кави? Чи ж ви не готові часто й багато комунікувати з колегами і вам досить знати директора і головного бухгалтера? Вивчаючи вакансії, звертайте увагу на опис організації, яка її розміщує.

 

3. Який рівень фінансової винагороди влаштує і за який обсяг роботи?

Пошук роботи варто почати з певного зарплатного мінімуму. Є нижній поріг грошових надходжень, який дозволить вам нормально почуватися. Саме він буде багато в чому диктувати ваш вибір роботи. Але варто пам'ятати, що є також поняття кар'єрного зростання, фінансових стимулів і т. д.

 

4. Що є пріоритетом: графік роботи, зарплата, самореалізація?

Якщо ви неправильно розставили для себе пріоритети, то в процесі роботи це, як правило, проявляється протягом перших трьох-чотирьох місяців. Що для вас важливіше? Складіть список у порядку спадання значимості цих пунктів і шукайте вакансії, які відповідають переліку.

 

5. Які у вас сильні й слабкі сторони?

Щодо сильних сторін - про них точно будуть запитувати на співбесіді. Про слабкі - вам краще пам'ятати, щоб не потрапити у неприємну ситуацію, коли ви не зможете впоратися зі завданням.

 

6. Що я можу запропонувати роботодавцю, щоб оптимізувати і покращити процес роботи?

Ваші знання, навички й вміння - база вашої експертної думки і можливість запропонувати щось нове, інше, більш оптимальне в організації вашого робочого процесу для роботодавця.

 

7. Які плани на майбутнє?

Може, ви плануєте брати кредит або хоче почати свій бізнес, а може, підете навчатися. Пріоритети з пошуку роботи доведеться розставляти з врахуванням цих обставин.

 

Поміркувавши, ви сформуєте підґрунтя для подальших активних дій. Знайдете саме свого роботодавця і саме свою роботу мрії.

Джерело

Привид металургійного колапсу

Що означає «ідеальне робоче місце» для українців?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers