rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 10 чудових садів і парків, у яких хочеться зустріти весну
Для тих, хто вже давно мріє побачити зелену траву і квіти, – добірка розкішних садів і парків, які неодмінно варто побачити хоча б на фото.

Сади Бутчарт, Канада

 

 

Title
 

 

Сади Бутчарт – група садів, розташованих у самому серці Канади. На початку XX сторіччя представники родини промисловців Бутчарт перетворили покинутий кар’єр у чарівне місце і назвали його «Затонулий» сад». Для його облаштування був запрошений майстер ландшафтного мистецтва японець Ісабуро Кішідо. Сад вийшов настільки вишуканим і мальовничим, що помилуватися його красою приїжджали люди з усіх кінців країни.
У середині 2009 року, в день свого сторіччя, сади Бутчарт офіційно були визнані національною історичною пам’яткою.

Королівський парк тюльпанів Кекенхоф, Голландія

 

 

Title
 

 

Кекенхоф або «Сад Європи» – це казкове парково-квіткове королівство, яке розташоване на площі 32 га в околицях містечка Ліссе, між Амстердамом і Гаагою. Незважаючи на те, що Кекенхоф відкритий для відвідування лише два місяці впродовж року, приблизно з 20 березня до 20 травня щорічно його відвідує більше, ніж мільйон осіб.
Щороку садівники Кекенхоф висаджують понад 7 мільйонів цибулин фрезій, гіацинтів, лілій, орхідей, нарцисів і, звичайно, ціле море тюльпанів!

Тропічний сад Нонг Нуч, Таїланд

 

 

Title
 

 

 Нонг Нуч – це 240 гектарів ботанічних садів і місцевих визначних пам’яток, розташованих на 163-му кілометрі Сукхумвіт-роуд, у провінції Чонбурі. У парку є свій Стоунхендж і облаштовані сади орхідей, дерев бонсай і папоротей.


Королівські ботанічні сади Кью, Лондон

 

 

Title
 

 

 

Сади Кью виникли в 1670 році в парку Кью, створеному лордом Генрі Кейпелом на місці аптекарського городу. Щорічно їх відвідує понад 2 мільйони туристів, але сади призначені не тільки для них. Сади Кью є провідним центром ботанічних досліджень і підготовки професійних садівників. Тут проводять наукові дослідження, а рослини також використовують як основу (розсаду) для інших найкрасивіших парків Англії.
Найбільш відомими пам’ятками в Королівському ботанічному саду є Палац Кью, Мінка, Велика пагода, Альпійський будиночок Девіса, Японські ворота, Мультимедійна галерея Різотрон, Котедж королеви Шарлотти, Галерея Маріанни Норт, Галерея Ширлі Шервуд, міст «Алея над верхівками дерев» і Будинок латаття.
Найсучасніша Оранжерея Принцеси Уельської по праву пишається амазонським гігантським лататтям і аморфофалюсом велетенським (рослиною, що має найбільшу квітку з усіх існуючих).

Тропічний пальмовий парк, штат Флорида, США

 

 

Title
 

 

 

У парку росте унікальна колекція рідкісних тропічних рослин, зокрема, пальми, квітучі дерева і виноградники.

Ботанічний сад у пустелі, штат Аризона, США

 

 

Title

 

У цьому саду зібрано найбільшу колекцію кактусів у світі. Тут проводяться дослідження пустельних рослин, а також є спеціальні освітні програми для школярів і студентів, присвячені вивченню пустелі.

Сад Юй Юань, Шанхай

 

 

Title

 

Перший власник саду Юй-Юань у Шанхаї Пань Юньдуан вирішив створити сад, що нагадував імператорський сад у Пекіні, щоб потішити батьків на старості років. Зі XVI сторіччя парк кілька разів перебудовувався.
Весь парк був облаштований за всіма правилами фен-шуй. Сад складається зі 6 галерей, які з’єднані дивовижними переходами, візуально ізольованими один від одного. Назва Юй Юань означає «Сад радості» або «Сад неквапливого відпочинку».

Сад космічних роздумів, Шотландія

 

 

Title
 

 

Це дивовижне місце з’явилося в Шотландії, в містечку Дамфріс, у 1989 році. Замість екзотичних квітів і великої кількості кущів – там алюмінієві квітники, замість фонтанів – чорні діри, а ландшафт заворожує незвичайними формами.
Автори ідеї такого саду – архітектор Чарльз Дженкс і його дружина – ландшафтний дизайнер Меггі Кесвік-Дженкс. Вони вирішили відтворити в парку Всесвіт у мініатюрі, показати не тільки красу Всесвіту, його мікро- і макросвіт, але і його закони, парадокси, його народження й еволюцію через садові форми, ландшафти, скульптури.

Сад-студія Мажорель, Марокко

 

 

Title
 

 

Сад був створений французьким художником Жаком Мажорелем, який на початку XX сторіччя приїхав у Марокко в пошуках екзотики, закохався в країну, купив собі ділянку землі на околиці Марракеша і залишився тут жити. Він вирішив закласти символічний сад, для облаштування якого запросив найкращих ландшафтних дизайнерів і зібрав у своєму саду рослини з різних країн світу.
На території тихого і тінистого саду ростуть дерева й екзотичні рослини, завезені з різних куточків світу: розкішні бугенвілі, запашні квіти жасмину, лотоси, алое, бамбук, юки, кокосові пальми, бананові дерева, а також – різноманітні кактуси, деякі з яких мають висоту не менше, ніж три метри.

Версальські сади, Франція

 

 

Title
 

 

Знамениті Версальські сади були створені при Людовику XIII і доведені до досконалості знаменитим придворним ландшафтним архітектором Андре Ленотром за Людовіка XIV. Крім ретельно підстрижених газонів і галявин, скульптур і партерів квітів, по всій території садів розташовані розкішні фонтани.
Версальський парк – це «сад розуму» з математично перевіреними пропорціями і чітко спланованими алеями. «Король-Сонце» не бажав бачити зів’ялі квіти, тому два мільйони рослин і свіжих квітів завжди були готові на зміну зів’ялим, і сад пишно квітнув увесь рік.

Замок Бодіам, один з численних свідків неспокійної історії Англії

15 секретних місць на нашій планеті, від краси яких перехоплює подих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers