rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Хресту Твоєму поклоняємось, владико...
  Title
  Title
  Title
У третю неділю Великого посту Церква виставляє на тетраподі святий Хрест Господній. Ми, християни, разом із хрестом вшановуємо самого Ісуса Христа, котрий освятив цей знак своїм терпінням і зробив його могутнім засобом освячення і спасіння для всіх християн.

Title  
 Title 
Коли ми споглядаємо на хрест Господній, він постає перед нами, передусім, як надзвичайне джерело жертовної Божої любові, що врятувала людей з неволі гріха і вічного прокляття, як джерело духовної сили.
Людина з хрестом народжується, з хрестом одружується, з хрестом відходить у вічність, все своє земне життя з хрестом рятує свою душу... Недарма на устах кожного християнина повсякчас звучить молитва: Хресту Твоєму покланяємось, владико, і святеє воскресіння Твоє славимо. Молитва, наче гімн, котрий прославляє Христа Спасителя.
Минула неділя для нашої парафії була по-особливому святковою. Напередодні, у суботу, в нашому храмі проводилося таїнство Соборування. Чимало людей, дітей приїхали, щоб очистити свою душу і тіло від гріхів, а за вчорашньою Божественною Літургією – причаститися до Святих Тайн Христових. Церква була наповнена благодаттю Пресвятого Духа: молитвою, співом, покаянням. А збагатив, прикрасив Святу Літургію чудовий голос нашого гостя з України – протодиякона Василія Жолоба, котрий ось уже вдруге з місійним візитом приїжджає до нашої парафії та чесно, сумлінно виконує свій пастирський духовний обов’язок. Отець-протодиякон, клірик кафедрального собору св. Покрови УАПЦ міста Івано-Франківськ, його служіння церкві Христовій заслуговує на похвалу і пошану як до особи високо набожної і вихованої.
У своїй проповіді на тему свята владика Авель дуже чітко, доступно і зрозуміло акцентував свою увагу на людині як творінні Божому, котра гідно несе свій земний хрест через усе життя на «свою» Голгофу; знеможена, людина падає, зводиться на ноги і йде далі, услід за своїм божественним учителем Господом Ісусом Христом. Тому поклоніння Хресту у цей день – особливе, бо всі ми отримуємо силу Господню у ці дні нашої хресної ходи і духовної прощі. Ми пройшли половину дороги Великого посту, духовної подорожі до таїнства Пасхи Христової. «Саме духовна подорож заставляє нас пригадати основну мету посту – зустріч з Воскреслим Христом, переможцем смерті і джерелом життя», – сказав владика Авель.
Наприкінці Богослужіння владика, парафіяни та прихожани вітали отця Василія та щиро дякували за чудовий спів. Також владика привітав гостя з України – львів’янина пана Михайла Мацуру і парафіяльну матусю – буковинку пані Євгенію Павлюк – та благословив їх іконами та святими просфорами. Миру, добра, щастя та здоров’я всім вам, любі браття і сестри у Христі Ісусі!

Урочистий концерт на честь Тараса Шевченка в Норт-Порті, Флорида

В еміграції їх об’єднали спиці та гачки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers