rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Скільки зароблятимуть українські тренери
Міністерством молоді та спорту України проявило нечувану щедрість і пообіцяло підвищити оплату праці видатних тренерів України, які є членами штатних збірних команд, до 30 тисяч гривень (трошки більше, ніж тисяча доларів) в місяць.

Відповідний проект постанови Кабміну уже розроблений. Про це повідомив офіційний сайт Міністерства з посиланням на міністра Ігоря Жданова.
«Завдяки спільним зусиллям Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету України, особисто Сергія Бубки та небайдужих народних депутатів – необхідні для цього кошти у розмірі 63,6 млн. грн. передбачені в держбюджеті на 2017 рік. Це – бюджетна програма Мінмолодьспорту: «Розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту», – зазначив Ігор Жданов.
Це вже не перша потуга покращити тренерам благополуччя. У грудні 2016-го міністр молоді та спорту підвищив удвічі зарплати спортсменів та тренерів. Отож, відтепер посадовий оклад становить 8-12 тисяч гривень.
Підвищення отримують старші тренери національних команд, адже лише вони мають контракти з міністерством. Те ж саме стосується і спортсменів, не всі мають угоди з міністерством, лише ті, хто потрапив в основу національної збірної. Усі інші спортсмени в Україні, можна так сказати, є напівпрофесіоналами, вони отримують фінансове заохочення хіба що від товариств чи спонсорів.
Старший тренер збірної України з кульової стрільби Степан Старінський пояснив «Вголосу», що ще у 2016-му році він заробляв лише 3,5 тисячі гривень на місяць. «Крім того, Міністерство під час тренувальних зборів чи турнірів виділяє гроші на харчування: тренерам – 72 гривні на добу, спортсменам – близько 200 гривень. Звісно, всі розуміють, що за 72 гривні тричі поїсти за день не реально. Тому доплачуємо з власної кишені», – зізнався наставник кульовиків.
Отож, зарплати спортсменів та старших тренерів національних команд олімпійських видів спорту, за підрахунками Міністерства, становлять 15-20 тисяч гривень. Усе залежать, як і раніше, від їхніх регалій, титулів. За перемоги на чемпіонатах світу та Європи атлети та наставники отримують надбавки. Також, окрім зарплати у міністерстві, вони одержують гроші від спортивних товариств, а дехто – від спонсорів.
Армія інших тренерів, яким не пощастило отримати посаду старшого тренера національної команди, матимуть менше. У них немає міністерської зарплатні, лише фінансове заохочення у спортивних товариствах. Як зізнався один із тренерів, який виховав не одного чемпіона України, він ще у 2016 році отримував близько 5,5 тисячі гривень, а за січень 2017-го отримав 7 тисяч.

Автор: Олег Петренко
Джерело: «Вголос»

Максим Павленко: «В Україні фармакології приділяють недостатньо уваги»

Юлія Ткач: «Хочеться, щоб цей олімпійський цикл увінчався медаллю»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers