rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Ринок праці в Україні напередодні весни: головні тенденції
Традиційно лютий вважається місяцем активної роботи всіх учасників ринку праці. Компанії налаштовані на активну роботу, співробітники реалізовують нові проекти відповідно до встановлених KPI’s. Згідно з отриманими даними, у середньому, в лютому на 15% збільшилась кількість пропозицій роботи порівняно зі січнем, а на одну вакансію сьогодні претендує три пошукачі. Про це далі в новому досліджені Міжнародного кадрового порталу hh.ua
 Title
 
 Title 

Вважається, що лютий – це місяць активної діяльності роботодавців та пошукачів. Святкові дні залишились позаду, довгих вихідних та свят не передбачається, а отже, всі працюють у звичному режимі. Компанії готові приймати нових співробітників, а пошукачі активніше розміщують та активують свої резюме в Інтернеті. Порівняно зі січнем кількість резюме зросла на 10%, а вакансій – на 15%.
Найчисельнішими проф. сферами за кількістю резюме є адміністративний персонал, робітничий персонал, автомобільний бізнес, державна служба, початок кар’єри. Найбільшу кількість вакансій у лютому роботодавці розмістили у таких проф. сферах, як виробництво, бухгалтерія, автомобільний бізнес та будівництво.
Найбільш активними роботодавці були у Києві, Чернігові, Хмельницькому та Івано-Франківську. Саме в цих містах помітно зросла кількість вакансій. Найбільш продуктивними за кількістю розміщених резюме містами були Київ, Запоріжжя та Житомир. Різкий спад кількості резюме спостерігався на Херсонщині, що, ймовірно, спричинено підготовкою до сезонних с\г робіт та активним набором спеціалістів роботодавцями регіону.

Конкуренція

Конкуренція на ринку праці, що вимірюється Індексом hh (відношення кількості резюме до кількості вакансій) знизилася з 3,2 до 3. Тобто, в середньому, по Україні троє спеціалістів претендують на одну вакантну посаду.
Значна конкуренція серед пошукачів спостерігається у сфері видобутку сировини,
на кожну вакантну посаду тут претендують 12-13 осіб. Однією з причин подібної ситуації є розташуванням великої кількості підприємств з видобутку паливно-енергетичної сировини на непідконтрольній Україні території. Не менш гострою є конкуренція серед ТОП-менеджменту. Традиційно не просто знайти роботу студентам та спеціалістам без досвіду.
У переліку проф. сфер, де конкуренція найнижча, серед лідерів – страхування, інсталяція і сервіс, консультування, продажі. В медицині також спостерігалася низька конкуренція у лютому. Це спровоковано, з одного боку, попитом на спеціалістів галузі серед роботодавців і, з іншого боку, низькими зарплатами у державних лікарнях, що змушує медпрацівників перекваліфіковуватися і шукати іншу роботу.

Зарплатна політика компаній

Згідно з даними опитування, підвищення мінімальної заробітної плати (3200 грн.) суттєво не вплинуло на зарплатну політику більшості компаній. Про зміни у виплатах заявили тільки 20% українців. І навіть у цьому випадку про підвищення винагороди повідомили близько 40% респондентів, натомість, 20% опитаних констатували зменшення розміру виплат внаслідок перерозподілу зарплат між усіма співробітниками компанії.
Дані отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в лютому 2017 року.
Джерело

Велика годівниця. Державний сектор як джерело корупційного збагачення

Україна за 25 років отримала від США $4,2 мільярда допомоги – Кубів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers