rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Йоханан Петровський-Штерн виступив у Чикаго. Презентація книги «Євреї та українці: тисячоліття співіснування»
(Чикаго – УІММ) 12 лютого в Українському Інституті модерного мистецтва значне зацікавлення аудиторії викликала презентація книги Йоханана Петровського-Штерна «Євреї та українці: тисячоліття співіснування», нещодавно написана у співавторстві з Полом Робертом Маґочієм, розповсюдженням якої займається видавництво Торонтського університету.

Ця цінна книга спонукає як євреїв, так і етнічних українців дізнатися більше одне про одного, а також про самих себе, і виявити факти, причини, негативні і позитивні аспекти їхнього співжиття в Україні. Незважаючи на всі колективні звинувачення, ненависть та помилки стосовно одних та інших, які складалися впродовж сторіч на території України, викликані й спровоковані окупантами України, які керувались відомим принципом «розділяй і володарюй», ці два народи мають багато спільного, що суперечить стереотипам, сформованим унаслідок непорозумінь та упереджень. Очевидною ця схожість проявилась під час Революції гідності на Майдані та війни на Донбасі, коли євреї приєдналися до українців у спільній боротьбі за незалежність, самовизначення та захист своєї країни.
Своїми знаннями, красномовством, дотепністю та яскравою індивідуальністю професор Петровський-Штерн викликав захоплення у слухачів, які активно долучились до обговорення. Ця книга варта уваги, а проведена презентація стала справжньою подією, поживою для розуму всім, хто прагне підняти свій дух, відновити свою віру в справжні цінності людського життя.
Співорганізаторами заходу виступили: Український Інститут модерного мистецтва, Києво-Могилянська Фундація Америки та Chicago Business & Professional Group. Ця презентація розпочала серію виступів видатних доповідачів в УІММ.
Й. Петровський-Штерн народився в Києві, в родині відомого філолога Мирона Петровського. У дитинстві вивчав мистецтво й музику, співав у київському дитячому хорі «Щедрик». Після еміграції до Сполучених Штатів продовжив своє навчання. Він багато подорожує Україною, щоб відвідати родину, а також читати лекції та проводити дослідження.
Йоханан Петровський-Штерн – професор юдаїки та єврейської історії Північно-Західного університету (Northwestern University), викладає історію та культуру України, слов’янсько-єврейську історію та інші дисципліни.

Title 
 Микола Кочерга, Олена Смолинець, Орест Гриневич, Марта Фаріон,
Йоханан Петровський-Штерн, Орися Косач-Кардоссо, Анна Мостович,
Любомир Климкович, Ярослав Соболь, Мотря Мельник, Олена Прийма
(Mykola Kocherha, Olena Smolynets, Orest Hrynevych, Marta Farion,
Yohanan Petrovsky-Shtern, Orysia Cardoso, Anna Mostovych,
Lubomyr Klymkowych, Jaroslav Sobol, Motria Melnyk, Olena Pryma)
 

У 1988 році в Московському державному університеті захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук, а у 2001 році отримав ступінь доктора філософії за дослідження сучасної єврейської історії в Брандейському університеті (Brandeis University).
Він викладав та продовжує свою співпрацю в університетах Торонто, Парижа, Києва, Львова, Варшави, Кракова, Мюнхена та Єрусалима. Як лауреат програми Фулбрайта Петровський-Штерн був призначений фахівцем зі Східної Європи, науковим співробітником Українського наукового інституту Гарвардського університету, запрошеним професором Українського вільного університету в Мюнхені та почесним доктором Національного університету «Києво-Могилянська академія». Він часто виступав з коментарями про політичну ситуацію в Україні в американських головних програмах радіо і телебачення.

Святкування першої річниці танцювального колективу «Горлиця»

«Горлиця» танцювала на святкуванні ювілею Митрополита Антонія

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers