rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ 5 продуктів, що підвищують гемоглобін

Овочі

Зверніть увагу на те, щоб овочі були свіжими. Особливо підійдуть овочі зеленого кольору та з великим листям – у них високий вміст заліза. Крім того, додайте до свого раціону картоплю, гарбуз, ріпчасту цибулю, цвітну капусту, солодкий перець, гірчицю, крес-салат, шпинат та капусту. Найкраще серед овочів гемоглобін підвищує буряк.

Каші та бобові

Якщо ж ви – не особливий прихильник каш, то, можливо, спробуйте якось урізноманітнити їхній смак, адже каші можуть бути не лише корисними, а й смачними. Скажімо, до житньої каші можна додати трохи кураги. Житня каша, гречка, а також горох та квасоля є хорошими продуктами, що значно підвищують рівень гемоглобіну в крові. Гречану кашу краще не варити, а запарювати.

Фрукти та ягоди

Кількість активних червоних тілець підвищують родзинки, чорнослив, сушені фініки, абрикоси, полуниця, яблука, виноград та кавун. Якщо ж ви за рецептом лікаря вживаєте домішки з вмістом заліза, то додайте у свій раціон також фрукти, що містять вітамін С. Це – апельсини, лимони, грейпфрути тощо.

Соки та чаї

Під час вагітності від кави краще відмовитись, поступово знижуючи її кількість, щоб організм не відчував різких змін. Натомість, зверніть увагу на соки: гранатовий, буряковий, морквяний. До морквяного соку можна додавати трохи оливкової олії, щоб не подразнювати шлунок. Чорний чай заважає залізу правильно засвоюватися, тому варто заміни його на зелений.

Інше

Волоські горіхи, мигдаль, червона ікра, морепродукти, яйця, сухофрукти, гематоген, чорний шоколад – це ті продукти, які мають бути присутніми у вашому раціоні. 30 г мигдалю на день збагачують ваш організм на 6% щоденної дози.

Як відмовитися від солодощів назавжди: 4 етапи

Олія з насіння льону: в чому її користь для організму

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers