rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Автосвіт

Автомобільні гіганти в очікуванні Трампа

почали будувати заводи на території США

Компанія Hyundai Motor заявила про плани інвестувати 3,1 млрд. доларів у вже наявні виробничі потужності США. Також автовиробник розглядає можливість будівництва нового заводу на найбільш прибутковому в світі ринку авто. Це могло би створити умови для роботи приблизно 1 тис. осіб, пише Venture News.
Зазначимо, південнокорейська автогрупа охоплює філію Kia Motors Corp. Вона має намір витрачати гроші протягом найближчих 5 років на розробку нових технологій і наукові дослідження в галузі автономних транспортних засобів і модернізацію сучасних.
Американський ринок є пріоритетним для успіху компанії. Д. Хенг, президент Hyundai Motor, повідомив, що планує і далі розширювати присутність компанії на найважливішому ринку.
Наразі Hyundai має завод у Монтгомері (Алабама), Kia відкриває завод у Джорджії. На авторинок США планують зайти одразу кілька відомих компаній, але хто з них опиниться на позиції лідера, поки що не зрозуміло. Виходячи з розміру інвестицій, найбільш імовірним лідером вважають Hyundai Motor, але все буде залежати від оперативності роботи і популярності продукції в умовах теперішньої кризи економіки.
Фахівці вважають, що такі плани стали результатом дедалі сильнішого тиску на автовиробників з боку влади США, яка хоче збільшити виробництво автомобілів на території своєї країни.
17 січня найбільший автовиробник США – компанія General Motors – заявила про плани інвестувати приблизно 1 млрд. доларів у свої американські заводи.
Своєю чергою, компанія Ford вирішила не будувати нове складальне підприємство у Мексиці вартістю 1,6 млрд. доларів. Натомість, Ford вкладе 700 млн. доларів у завод у Мічигані, на якому будуть створювати гібридні машини й електромобілі.
Раніше Toyota Motor активізувала свої зусилля з виходу на американський ринок. Зокрема, компанія планує вкласти мільярди доларів протягом найближчих кількох років.
Подібні заяви озвучили і представники Fiat Chrysler Automobiles, що планують вкласти 1 млрд. доларів у два заводи США, що дозволить створити 2 тис. робочих місць.
Нагадаємо, під час виборчої кампанії Дональд Трамп погрожував підвищенням податків автомобільним компаніям, які розміщують свої потужності за межами США.

 Title
  

Новий кросовер Toyota «підірвав» ринок

Продажі компактного кросовера Toyota C-HR стартували на домашньому ринку в Японії 14 грудня 2016 року, а станом на січень дилери Toyota зібрали вже приблизно 48 000 заявок на модель. Це у вісім разів більше, ніж спочатку планував автовиробник.
У компанії зазначили, що більшість замовлень стосуються гібридної модифікації – її вибрали приблизно 37 000 клієнтів.
Кросовер побудований на новій платформі TNGA. На батьківщині Toyota C-HR пропонують із бензиновим турбованим двигуном об’ємом 1,2 л та віддачею 116 к. с. Покупцям також доступний 122-сильний гібрид, обладнаний бензиновим мотором 1,8 л й електродвигуном. Кросовер можна придбати як з переднім, так і з повним приводом.
Крім Японії, компактний позашляховик також продають у Європі. Незабаром модель з’явиться і в Штатах.

  Title
  

У США звинуватили Fiat Chrysler у заниженні

показників викидів, акції компанії впали

Агентство зі захисту навколишнього середовища США скерувало офіційне повідомлення автовиробникові Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) про те, що він порушив законодавство, таємно встановивши на свої машини програмне забезпечення, що дозволяє перевищувати допустимі норми викидів шкідливих газів.
Про це у четвер, 12 січня, повідомляє агентство Bloomberg.
За даними влади, FCA встановлювала таке ПО на пікапи Ram 1500 і позашляховики Jeep Grand Cherokee 2014-16 років випуску, обладнаних дизельним двигуном об’ємом 3 л. Це стосується, загалом, приблизно 104 тис. автомобілів.
Акції Fiat впали під час торгів минулого четверга на 18%, після чого торги були припинені.
Нагадаємо, у травні 2016 року Німеччина пригрозила заборонити виробництво автомобілів концерну Fiat Chrysler, тому що вони, нібито, використовували шахрайські пристрої для підрахунку дизельних викидів. «Винуватим» автомобілем на той час виявився Fiat 500X.

В Україні суттєво зросла кількість електромобілів

У Києві протягом року кількість зарядних станцій виросла з 38 до 136 точок, на другому місці за розвитком інфраструктури Харків – 92 зарядки. А, загалом, в Україні їхня кількість виросла з 153 до 577 станцій, а кількість швидкісних з нуля сягнула за рік 44 станцій.
Про це пише галузевий портал Electrocars.
Наразі на одну зарядну станцію є приблизно чотири електромобілі. Показово, що кількість електрокарів та зарядна інфраструктура виросли майже синхронно.
«Саме за такої мінімальної інфраструктури електромобілі у місті стануть помітними, до того – ринку немає. А при 100 зарядних станціях електромобілям у місті, як рибам у воді. Приклад Києва та Харкова – тому підтвердження», – вважає CEO Electrocars Олександр Кравцов.

  Title
  

WOG збільшить кількість зарядних пристроїв

для електромобілів у 30 разів

Українська мережа автозаправних комплексів WOG цього року має намір збільшити і кількість електрозарядних станцій для електромобілів. Поки що таких станцій лише 10, але до кінця року їх планують встановити до 300. При цьому, 1/10 з них (30 штук) будуть належати до категорії швидкісних – Supercharge. Вони зарядять акумулятори всього за півгодини.
Зарядні станції планують встановлювати на базі існуючих паливних заправок мережі, що дозволить користуватися вже існуючою інфраструктурою. Зазначимо, що мережа заправок WOG має приблизно 500 станцій, а, значить, зарядні пристрої з’являться майже на кожній другій заправці.
При цьому, звичайні зарядні станції будуть безкоштовними, а ось Supercharge-модулі – платними. Гендиректор «Вог Рітейл» Сергій Корецький пообіцяв, що ціна буде не занадто високою. Він і не уточнив, скільки саме це буде коштувати.
Крім цього, WOG обіцяє розробити мобільний додаток, в якому власники електромобілів зможуть побачити розташування всіх зарядних станцій. Важливо зазначити, що в Україні вже є, за різними оцінками, від 400 до 600 зарядних станцій. Поява ще 300 може серйозно полегшити життя власникам електромобілів.

  Title
  

Автомобілі-потопельники заполонили Україну

Активізацією ринку б/в авто скористалися шахраї, тому під час купівлі вживаної машини потрібно бути уважнішими.
У 2016 році продажі б/в авто в Україні продемонстрували рекордне зростання. За один тільки грудень вони збільшилися втричі. Таким ажіотажем на старі автомобілі не забули скористатися шахраї.
Під виглядом дешевих б/в авто з Європи в Україну дедалі частіше ввозять автомобілі-потопельники. Після невеликих відновлювальних робіт машини, що пережили повінь, намагаються продати в інші країни.
Від затоплення, передусім, страждає проводка авто, під загрозою – двигун та КПП. Вогкість є причиною не лише неприємного запаху в салоні, а й призводить до появи грибка і цвілі.
Одразу розпізнати автомобіль-потопельник складно. Але перше, що має насторожити покупця – занадто вже приваблива ціна. Звісно, продавці не працюватимуть собі у збиток і просто так знижувати вартість машини.
«Автоцентр» рекомендує під час купівлі б/в авто звернутися до фахівців на СТО і провести повну діагностику машини. Це дасть змогу не тільки розпізнати «потопельника», а й визначити, чи битий автомобіль, знайти інші несправності.

Як захистити автомобіль від дорожніх реагентів

Зима – це складний час і для автомобіліста, і для пішохода. Необхідно не тільки посилювати увагу на дорозі, але і подумати про захист автомобіля від впливу реагентів.
Взимку на тротуари і дороги розсипають протиожеледні засоби, які негативно впливають на колеса і кузов автомобіля. Для того, аби вберегти свій транспортний засіб, рекомендують дотримуватися декількох правил.
Перед початком зими необхідно провести антикорозійну обробку кузова. Особливу увагу необхідно приділити різним пошкодженням.
Встановіть підкрилки. Вони захистять одну з найбільш слабких частин кузова, які найчастіше страждають від корозії.
Перед початком холодів необхідно обробити поліроллю лакофарбове покриття автомобіля. Засіб допоможе створити захисний шар, а також затре всі тріщини.
Взимку необхідно частіше мити автомобіль. Особливо це рекомендують робити після сильних снігопадів та ожеледиці. Однак, мити автомобіль рекомендовано тільки на мийках, які ефективно змиють бруд і реагенти.
У зимовий період хоча б раз на тиждень радять спеціальними засобами промивати фари, колісні диски і шини. Адже від впливу протиожеледних реагентів фари каламутніють, диски покриваються корозією та іржею, а шини – мікроскопічними тріщинами.
Також рекомендують зберігати транспортний засіб у гаражі, температура повітря в якому не повинна відрізнятися більше, ніж на 5 градусів від температури на вулиці. Як бачимо, зменшити вплив протиожеледних реагентів автомобіль досить просто, якщо дійсно доглядати за ним.

Захищаємо диски автівки
Засоби, що допомагають впоратися з обмерзанням на дорогах, також добре «дають собі раду» з автомобільним покриттям. Від цього дуже страждають диски. Але захистити диски на авто взимку можливо, просто потрібно правильно це робити.
Перший закон – обов’язкова обробка колісних дисків спеціальним антикорозійним засобом. Ця речовина утворює на поверхні диска плівку, яка не дає проникнути волозі і міцно захищає від електрохімічної корозії.
Невидима, вона не піддається вібрації, тому залишається еластичною на поверхні диска досить довгий час.
Особливо потребують допомоги диски з алюмінієвих сплавів – вони не здатні впоратися з їдкими солями і хімікатами, тому обробка антикорозійними засобами повинна бути дуже ретельною. А ось що точно не радять робити фахівці, так це наносити на диски нітро- й акрилові емалі.
Вони тільки нашкодять диску – «піднімуть» заводське покриття.
Другий закон збереження колісних дисків – це швидке очищення від солі і снігу. Якщо цього не робити, то іржа залишиться на колесах назавжди.
Миють диски звичайною теплою водою зі спеціальним автомобільним шампунем, а також обполіскують очищувачем. Засоби, що мають у своєму складі кислоту, спирт і розчинник, можуть нашкодити покриттю.
Обов’язково слід пам’ятати, що очищати диски необхідно як із внутрішнього, так і зовнішнього боку.

Як «прикурити» – і не спалити при цьому машину

Ігор Гладковський: «Ринок електрокарів в Україні зріс утричі за рік»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers