rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ МОН має намір відновити роботу зі Світовим банком
Міністерство освіти і науки України зацікавлене у відновленні співпраці зі Світовим банком і сподівається на його підтримку в проведенні реформ. Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час зустрічі з директором Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

«Світовий банк має дуже широку активність у пострадянських країнах. На жаль, Міністерство освіти і науки має не досить хорошу історію стосунків з вашою установою в попередні періоди. Але зараз міністерство змінилося, і ми переконані, що робота Світового банку в Україні в напрямку освіти буде дуже продуктивною та допоможе нашій країні», – зазначила Гриневич.
За її словами, зараз на фінальній стадій перемовин є проект «Зміцнення формування політики на основі доказових даних із використанням освітньої статистики й аналізу», що реалізовуватиметься у співпраці зі Світовим банком.
Проект складається з трьох компонентів.
Перший передбачає розвиток інтегрованої Інформаційної системи освіти, що об’єднуватиме освітні бази даних, включатиме створення порталу відкритих даних. Другий – підготовку до участі в Програмі міжнародного оцінювання учнів (PISA). І третій має сприяти зміцненню Інституту освітньої аналітики, який має стати провідною установою в сфері освітньої статистики й аналітики в Україні.
Термін реалізації проекту – 2 роки, загальна вартість – 400 тисяч доларів. Для його впровадження Світовий банк надасть 340 тисяч доларів гранту, а решту забезпечить Інститут освітньої аналітики шляхом покриття адміністративних витрат установи.
Лілія Гриневич також розповіла представникам Світового банку про пріоритети МОН на середньотермінову перспективу. Серед них – забезпечення якості вищої освіти, модернізація професійно-технічної освіти та реалізація реформи середньої освіти «Нова українська школа».
«Ми розуміємо важливість запланованих вами реформ, особливо, що стосується середньої освіти, що має безпосередній вплив на життя усього суспільства. Ті люди, з якими в мене є можливість спілкуватися, вкрай стурбовані тим, що якість освіти в українських школах падає», – наголосила директор Світового банку в справах України Сату Кахконен.
Вона також додала, що Світовий банк готовий підтримати МОН у проведенні реформ, зокрема, наданням рекомендацій та аналітикою. Подальше поглиблення співпраці, на думку Сати Кахконен, можливе після того, коли МОН продемонструє рішучість у проведенні реформ.

Учителів вистачає. Молодих не вистачає

Національний репозитарій запрацює в 2017 році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers