rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ За що українці цінували роботодавців у 2016 році
За даними опитування роботодавців, дві третини з них змогли підвищити зарплату своїм співробітникам у 2016 році. Проте, незважаючи на підвищення, понад третина «білих комірців» стали менш лояльними до свого роботодавця. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, зарплата є найважливішим фактором мотивації для «білих комірців», але тільки кожен сьомий задоволений її розміром.

  Title
  
У 2016 році ринок праці стабілізувався і вийшов на показники зростання. За даними опитування роботодавців, дві третини з них змогли підвищити зарплату своїм співробітникам. Проте, незважаючи на виразні позитивні зміни в зарплатній політиці компаній, ознаки лояльності співробітників залишають бажати кращого. Лише 28% «білих комірців» почали більше цінувати свої робочі місця й стали більш лояльними до компанії.
Понад третина не змінила своє ставлення до роботодавця. І стільки ж «білих комірців» стали менш лояльними, тому готові змінити роботу заради вищої зарплати. Передусім, це пов’язано зі зростанням кількості пропозицій роботи, зниженням конкуренції на ринку праці (за минулий рік її позначки знизились із 5 до 3 пошукачів на вакансію) і, як наслідок, скороченням термінів пошуку роботи.
За даними опитування офісних співробітників, зарплата є для них найважливішим фактором мотивації. Понад половина опитаних зазначила, що при виборі місця роботи насамперед звертають увагу на рівень оплати праці. Але лише кожен сьомий задоволений розміром своєї винагороди. Крім заробітних плат, важливими, але не задоволеними поточним роботодавцем факторами є професійне навчання і розвиток, можливість кар’єрного зростання, а також повага й визнання досягнень у роботі співробітника.
Як показало опитування, «білих комірців» більшою мірою мотивує фінансовий успіх, а також можливості його досягнення (шляхом професійного розвитку й просування кар’єрними сходинками). Поруч із цим українські роботодавці роблять ставку на нематеріальні фактори мотивації, зокрема, офіційне оформлення, зручне розташування офісу й гнучкий графік роботи, доброзичливу атмосферу в колективі й комфортні умови праці.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у листопаді 2016 року. В опитуванні взяли участь 1214 респондентів з різних регіонів України.

Джерело: http://www.hh.ua

У світі набирає популярності флешмоб «United Ukraine»

Переїзд заради роботи: які складнощі очікують на новому місці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers