rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Зелений чай – регулятор вашого тиску
Мода на вживання зеленого чаю не дає точної і певної відповіді на питання, чи можна впевнено вважати зелений чай цілющим препаратом від тиску.

Відповіді лікарів – досить суперечливі. Вчені-дієтологи і фармакологи мають іноді діаметрально протилежну думку з цього питання. Одним з факторів підвищення тиску у людини вважають вживання напоїв, що містять кофеїн. У зеленому чаї міститься приблизно у 4 рази більше кофеїну, ніж у натуральній каві.
Лікарі-фармакологи в результаті ба­га­то­річних досліджень виявили особливість впливу зеленого чаю на гіпертоніків. Кофеїн, що надходить із зеленим чаєм в організм людини, стимулює роботу серця, в результаті відбувається збільшення об’єму крові, яку перекачує серце. Природно, стабілізується процес порушення вазомоторного центру головного мозку, кровоносні судини розширюються, але тиск не знижується через посилену роботу серцевого м’яза. На думку лікарів, зелений чай від тиску гіпертоніки використовувати не можуть, при його вживанні можна позбутися тільки від головного болю, викликаного гіпертонією. Тому лікарі рекомендують вживати напої, що містять кофеїн, саме для цієї мети.
Взагалі, зелений чай – дивовижний напій, який абсолютно по-різному впливає на кожну людину. Досить часто гіпертоніки «зі стажем» стверджують, що їм надзвичайно корисний зелений чай від тиску. За їхніми твердженнями, при вживанні зеленого чаю відбувається нормалізація показників артеріального тиску.
При низьких показниках кров’яного тиску зелений чай діє дещо інакше. Внаслідок нормалізації показників артеріального тиску відбувається позитивний вплив на судиноруховий центр головного мозку людського організму.
У той же час, дослідження, проведені на Сході, показали, що зелений чай підвищує плинність крові, роблячи кровообіг більш легким, тим самим допомагає знизити кров’яний тиск. Виходить, що саме зелений чай є засобом профілактики, який слід використовувати для ефективного запобігання інсульту. При обстеженні пацієнтів, які щодня випивають дві чашки зеленого чаю, дослідники відзначили позитивні результати зниження рівня «поганого» холестерину, при цьому відбувається збільшення показників «хорошого» холестерину.
Таким чином, зелений чай від тиску значно прискорює розкладання жирів і холестерину, сприяє значному поліпшенню стану судин, відбувається природне зниження маси тіла і, відповідно, знижуються показники артеріального кров’яного тиску. Справедливим підтвердженням усьому вищевикладеному є приклад мешканців Японії, які посідають одне з перших місць за вживанням зеленого чаю. Саме японці найменш схильні до захворювань, пов’язаних з підвищеним тиском.
Італійські лікарі наполегливо радять своїм пацієнтам випивати одну додаткову чашку зеленого чаю, який, на їхню думку, надзвичайно позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Численні дослідження, проведені на предмет визначення, чи допомагає зелений чай від тиску, показали, що цей різновид чаю особливо корисний людям похилого віку, коли відбувається неконтрольована зміна показників артеріального тиску, загусання крові, збільшення кількості серцево-судинних захворювань, ризик виникнення захворювання хворобою Альцгеймера.
Основним корисним компонентом зеленого чаю є поліфенол катехін, якого в даному напої приблизно 40%. Саме цей компонент тонізує і стимулює роботу серцево-судинної системи, значно покращує постачання судин головного мозку киснем, підтримуючи необхідну плинність крові для запобігання утворення небезпечних тромбів.
Вибірково проведене дослідження з використанням плацебо однозначно показало, що вживання витяжок, приготовлених зі зеленого чаю, протягом місяця, знизили систолічний та діастолічний показники тиску приблизно на п’ять одиниць, відповідно знизивши рівень холестерину на 10 мг/дл.
Незважаючи на суперечливі судження, мода на вживання зеленого чаю продиктована поліпшенням стану здоров’я людини. Будьте здорові!

Джерело: http://gerwoman.ru

Користь і шкода мигдалю для здоров’я

Нова протиракова молекулярна медицина

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers