rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято архіпастиря!

Уже доброю традицією у наших українських організаціях, відділах, осередках, релігійних громадах стало вшановування тих чи інших свят, подій, осіб, які своєю щирою працею заслужили пошанівок та увагу громади. Цьогорічне Різдво Христа Спасителя за католицьким календарем співпало з неділею святих Праотців. А значить – свято завітало у містечко Des Plaines, до нашої релігійної громади св. вмч. Юрія Переможця УАПЦ.

Свій духовний день тезоіменитства відзначав наш архіпастир владика-митрополит Авель. Ми з вами, шановні читачі, маємо свої свята: день народження, день ангела, котрому нас віддав під свою опіку сам Господь Бог у Таїнстві Святого Хрещення. У духовних осіб, окрім вищезгаданих днів, є особисте свято; це свято тих, хто взяв на себе велику ношу монашого життя, архіпастирського подвигу. Саме цим особам при нареченні дається ще одне ім’я. Нашому владиці випав жереб Господній отримати ім’я старозавітне – св. прв. Авель. Таке ім’я мав один зі синів наших прародичів Адама та Єви.
Маючи за зразок життя і подвиги св. прв. Авеля, наш владика ось уже 34 роки пасе стадо Христове; спочатку в сані диякона, потім – священика, а тепер – єпископа-митрополита. Щира душа і добре серце, мудре слово і порада, вміння підтримати, допомогти, ділити радість і сум з людьми – ось головні засади нашого духовного провідника. Зерна доброти і любові засіває наш владика у душі людські: у церкві, на праці, радіоефірі, недільній школі. І тому не пошанувати цього чоловіка було б для нас великим гріхом. Тому зі самого ранку минулої неділі йшли люди до храму Божого, дарували квіти, подарунки, адресні листи... а найбільше несли люди у своїх серцях щиру, безкорисливу любов до свого духовного батька.
Під час Святої Літургії молилися дітки, причасники, парафіяни та прихожани. І хоча нас не так багато, і не в золоті, розкошах і помпезності, але в атмосфері великої родинної любові ми підносили свої молитви до Господа насамперед за мир, припинення братовбивчої війни у нашій рідній Україні, за спокій у родинах і, звичайно, за успіх, здоров’я, духовний ріст нашого архіпастиря.
Зі словом привітання владиці Авелю звернулася до присутніх секретар-діловод пані Ніла Драчук. Цій жінці не позичати вміння і талант, щоб зробити людині приємність. Пані Ніла пройшлася, так би мовити, хвилями житейського моря владики, зупинилася на біографії, житті… виноградника Христового, а також подякувала архієрею за любов до Господа Бога, до Божого дому, до пастви та вручила Пам’ятний адрес. Ну а розкішний букет живих квітів піднесла владиці Авелю скарбник собору пані Валентина Вишневська.
Під дзвінко-голосну урочисту пісню «Многая літа» владика благословив присутніх. Вихованцям школи та дітям були вручені подарунки. Владика у відповідь на привітання щиро подякував усім присутнім за молитви, привітання та подарунки. А наше сестринство на честь владики запросило всіх до святкового столу. Благословення трапези, яскраві вогні святкової ялинки, дзвінка коляда – все злилося в один великий вінок людської доброти та любові до Господа Бога, Церкви святої на нашого провідника – митрополита Авеля.  Наша громада вітає владику, всіх парафіян, прихожан, усю численну українську громаду та всіх християн, часопис «Час і Події» з наступаючим Новим 2017 роком! Бажаємо миру, спокою, щастя, добра, плідної праці на ниві Христовій, творчого доробку, ласки Божої на многії і благії літа!

 

Title Title 
 Title Title
 Title Title
 Title Title
  
  

Різдвяна зустріч УАФКС «Самопоміч» з духовенством

Неймовірні дива у переддень свята святого отця Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers