rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Неймовірні дива у переддень свята святого отця Миколая
Ой, хто, хто Миколая любить,
Ой, хто, хто Миколаю служить,
Тому святий Миколай
На всякий час помагай, Миколай

За вікном пролітає сніг, завиває вітер і мороз добряче пощипує! Завтра свято, на яке чекають усі діти, а можливо, і дорослі. Щороку приходить святий Миколай у кожну хатину з дарунками для всіх чемних і добрих діточок. Для малечі він стає чарівною казкою, здійснюючи бажання та мрії. Виростають діти, але в пам’яті залишається ця добра казка та щасливе безтурботне дитинство.

Що нині за днина,
Що нині за свято,
Що сюди зібралось
Так гостей багато?
Напередодні 19 грудня відбувається традиційний зимовий концерт Української школи балету та народно-сценічного танцю при парафії св. Володимира та Ольги. Саме цей концерт – це великий дарунок від наших дітей для всіх батьків, бабусь і дідусів, родичів і друзів. Багато місяців юні танцюристи старанно готуються та працюють під час проб, щоби своїми танцями зігріти наші серця та подарувати нам щасливі хвилини, бо разом з дітьми ми линемо у спогади нашого дитинства.
Гасне світло у залі, відкривається сцена, і глядачі поринають у світ казки. Розпочалися зимові канікули, і дівчатка-подруги збираються ввечері, щоби разом зустріти святого Миколая. Вони зовсім не хочуть лягати спати і просять у мами дозволу подивитися улюблені диснеївські фільми. Незважаючи на пізню годину, мама неохоче таки погоджується. І ось щасливі дівчатка починають дивитися перший фільм, але незадовго вони поринають у глибокий і міцний сон, а чарівні події продовжуються, але вже у дитячих снах. Ось кружляють маленькі тендітні сніжинки у своєму чарівному танку, нагадуючи всім, що, незважаючи на снігову хуртовину, до нас поспішає святий Миколай. Переповнений глядацький зал, затамувавши подих, милується танцями кумедних маленьких гномиків, пінгвінів та білих ведмедів, веселих мишок та різноманітних звірів з фільму «Zootopia». А танки супергероїв, дівчаток-ковбоїв, хлопчиків-сажотрусів, юних танцюристок з казки «Aladdin», бейсболістів та монстрів вражають своєю майстерністю, барвистими костюмами та вдало підібраним музичним супроводом і хореографією. Особливу казкову атмосферу та реалістичне відображення сюжетної лінії вдало підкреслюють майстерно зроблені декорації.
Усі діти, від найменшого до найстаршого, намагалися показати своє вміння, створюючи  гармонію танцю та дійства. Варто зазначити, що багато костюмів створено руками самих учителів та їхніх помічників.
Кожний танок супроводжувався гучними оплесками та вдячними вигуками глядачів. Важко виокремити якийсь окремий танець, бо кожний мав свій колорит та оригінальність.
І, як зазвичай, після концерту до всіх дітей завітав святий Миколай разом з Ангеликами, який щедро обдарував усіх чемних і добрих діточок. Свято вдалося на славу!
Дякуємо усім за цей чудовий концерт. Але особливо теплі слова подяки передаємо мистецьким керівникам школи: Марті Городиловській-Козицькій, Роксані Дикій-Пилипчак, Маркові Міскевичу; інструкторам: Марті Баран, Тамарі Козицькій, Тані Куропась, Данусі Пилипчак-Василишин, Романові Пилипчаку; помічникам: Анні-Марії Баган, Насті Лотоцькій; технічному керівникові Івасю Пилипчаку та його асистенту Романові Пилипчаку; всьому складу технічної команди: Богданові Бойку, Василеві та Володимиру Ільчишиним, Тарасові Леськіву, Маркові Василишину, Данилові Запаранюку; управі: Соні Оверко, Тамарі Рачкевич; за костюми: Марічці Скоморох, Адріані Караван; за програмки: Марті Баран; за квитки: Ларисі Магайне; за світло «IKO Productions» і Андрієві Гнатюку. Щира подяка усім танцюристам із «Громовиці» та молодшої «Громовиці» за допомогу в підготовці та проведенні концерту.
І на завершення хочу від імені всіх нас попросити у святого Миколая захисту і миру для нашої неньки-України, нехай Господь зішле Боже благословення на наш край, нехай усі наші воїни повернуться живими до своїх домівок!
Слава Україні!
Героям Слава!

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title


Світлини Максима Прокопіва
 

Різдвяна зустріч УАФКС «Самопоміч» з духовенством

Святий Миколаю, прийди до нас з раю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers