rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ День св. Миколая відзначили в Українській школі при церкві-пам’ятнику св. Андрія Первозванного у Саут-Баунд-Бруці
17 грудня 2016 року школа українознавства при Українській Православній церкві св. Андрія Первозваного мала зустріч зі св. Миколаєм у приміщені Культурного центру Української Православної церкви США у Саут-Баунд-Бруці, Нью-Джерсі.

На запрошення адміністрації школи, вчителів та школярів завітали на наше свято дуже багато гостей. Своєю чергою, були присутні: Першоієрарх Української Православної церкви США Високопреосвященніший митрополит Антоній та голова Консисторії Правлячий Архієрей Західної Єпархії Української Православної Церкви США Високопреосвященніший архієпископ-номінант Даниїл, парафіяни церкви-пам’ятника св. Андрія Первозваного, батьки учасників нашого свята. Головним гостем цього свята, на яке завжди чекають наші діти, був святий Миколай.
Свято розпочалось спільною молитвою, яку очолив архієпископ Даниїл. Метою заходу було виховувати у дітей пошану і любов до українських традицій, повагу до культури та історії українського народу; розширювати знання дітей про українські свята та обряди. Діти підготували великий концерт, із задоволенням брали участь у конкурсах, читали вірші та співали пісні й колядки. Інсценізація казки про рукавичку св. Миколая, яку підготувала з учнями 2-го класу і сама у ній зіграла Ялинку вчителька Наталя Мороз, була дуже цікавою.
Прибувши на нашу урочисту частину, святий Миколай із захопленням дивився на виступ дітей. Кожен учасник, звичайно, хвилювався, щоб якнайкраще виступити та отримати винагороду від св. Миколая. Настає найважливіша мить – св. Миколай вручає дітям подарунки, а діти з нетерпінням чекають на них. На прощання всі дякують св. Миколаю за ласку і добро, а він, своєю чергою, благословляє присутніх. Також наші владики подарували кожному учасникові та вчителям іконки зі зображенням св. Миколая.
На завершення виступу була зроблена спільна фотографія на пам’ять зі св. Миколаєм, й учні з нетерпінням побігли розпаковувати свої подарунки. Усі діти отримати цікаві подаруночки та незабутнє враження від свята. Хочемо подякувати директорові школи, вчителям, батьківському комітетові та дітям за те, що подарували всім присутнім неймовірну святкову атмосферу, та святому Миколаю, який завітав до нас на це свято.

 Title
 Title Title


Consistory of the Ukrainian Orthodox Church of the USA

Празник св. Андрія в Норт-Порті

Про вояка УПА й успішного українського бізнесмена з Австралії Івана Контека

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers