rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Акафіст до св. Меркурія в соборі св. Софії 10-го грудня
  Title
  
Кожен народ має своїх святих мужів, які є прикладом для наслідування. Багато Божих угодників має і наша Українська Православна Церква. Це ті мужі, які трудились, жертвували своє майно, життя і працю на благо церкви та українського народу; це великі подвижники, учителі, проповідники, мученики, які своїм героїчним життям залишили нашим нащадкам гідний приклад для наслідування. 

21 жовтня 2011 р. Священний Синод УПЦ Київського патріархату дав благословення на зарахування до лику святих ігумена Меркурія (в миру Максим Матвієнко) (1870-1956), настоятеля парафії Святої Тройці в с. Бригинці, Бобровицького району, Чернігівської області. Також було вирішено вшановувати його пам’ять у Чернігівській єпархії 7 грудня нового стилю – в день, коли Церква згадує великомученика Меркурія, мученика Меркурія Смоленського та преподобного Меркурія, посника Печерського. До речі, саме на честь останнього і був названий отець Меркурій, коли приймав чернецтво у Києво-Печерській лаврі.
Ікона святого Меркурія та його чудотворні мощі були подаровані два роки тому до храму святої Софії у Чикаго, де кожен з нас має можливість помолитися та доторкнутися до мощів святого Меркурія, які мають силу зцілення. Є багато свідчень людей, які з вірою в молитві зверталися до преподобного Меркурія зі своїми бідами й отримували зцілення згідно зі своєю вірою.
Минулої суботи, 10 грудня, у соборі святої Софії був відправлений акафіст до преподобного Меркурія Бригінського, в якому брали участь настоятель собору святої Софії (Чикаго) митрофорний протоієрей о. Олексій Касперук, настоятель катедри св. Володимира (Чикаго) протоієрей о. Іван Лимар, клірик церкви Пресвятої Трійці (Бенсенвіль) митрофорний протоієрей о. Андрій, настоятель катедри св. Покрови (Чикаго) о. Анатолій Басараб, протоієрей о. Михайло Васенда, митрофорний протоієрей о. Михайло Плескун.

Українська Православна Церква святої Софії Київського патріархату запрошує вас на богослужіння, які відбуваються щонеділі, о 10 год., за адресою: 6655 W. Higgins Ave., Chicago.

«Радуйся, преподобний Меркурію, скорий помічнику і лагідний пастирю»

Title Title 
  

«Вінок» – виставка Олі Рондяк

Святий Миколай завітав до парафії церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Пейлос Парку!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers