rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Материнський інстинкт чи кар’єрні амбіції: чому українки завчасно виходять з декретної відпустки
Дві треті українок виходять з декретної відпустки раніше відведеного терміну. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, головними причинами такого рішення називають бажання покращити матеріальне становище сім’ї, а також страх втратити кваліфікацію і стати непотрібною на ринку праці. Половина опитаних зазначила, що роботодавці упереджено ставляться до жінок з маленькими дітьми.

Тривалість декретної відпустки в більшості українок не перевищує двох років. Не дивлячись на те, що закон дає можливість перебувати у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, лише третина з них реалізує це право повною мірою. Решта виходять на роботу раніше відведеного терміну. Зокрема, кожна третя українка займалась вихованням малюка з відривом від роботи протягом двох років, кожна п’ята – від півроку до року. Одна з десяти молодих мам дозволила собі кар’єрний тайм-аут тривалістю від 4 до 6 місяців. І ще 7% вийшли на роботу вже через декілька місяців після народження дитини.
Більшість жінок виходять з декрету раніше відведеного терміну, бажаючи покращити матеріальний стан сім’ї. Про це заявили двоє з п’яти опитаних. Кожна четверта пояснює свій вибір страхом втратити кваліфікацію і через кілька років стати непотрібною на ринку праці, а кожна п’ята – втомою від домашніх турбот і щоденних клопотів.
Кожна шоста вийшла з декрету раніше, оскільки хотіла професійного розвитку і самореалізації. А кожна восьма прагнула бути фінансово незалежною від чоловіка і батьків. Практично кожна десята молода мама причиною передчасного виходу з декрету назвала бажання повернути колишнє коло спілкування – клієнтів та колег. Проте, лише дві зі ста опитаних повернулись у штат за запрошенням попереднього роботодавця.
Як показало опитування, більшість жінок (84%) зазнавали труднощів із працевлаштуванням після виходу з декретної відпустки. Зокрема, половина зазначила, що роботодавці упереджено ставляться до жінок з маленькими дітьми. У кожної п’ятої складнощі були пов’язані з втратою навичок, їх невідповідністю вимогам ринку. 8% відповіли, що їм було складно поєднувати виховання дитини та пошук роботи. І стільком же не вистачало впевненості у собі. Головною перешкодою для подальшого кар’єрного розвитку вони назвали страх не впоратись з новими обов’язками.

Title  
 Title 
 Title 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у листопаді 2016 року. В опитуванні взяли участь 715 жінок з різних регіонів України, які були в декретній відпустці протягом останніх 5 років.

Джерело: http://www.hh.ua

Passport to Possibilities Gala

Новини товариства «Просвіта» з України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers