rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Українську суддю Юдковську знову обрали
на посаду президента секції ЄСПЛ

Суддя Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України Ганна Юдковська обрана президентом секції і членом бюро суду. Про це РБК-Україна заявив народний депутат, заступник голови постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський.
Юдковська головуватиме в усіх справах секції, буде входити до складу Великої палати з усіх справ і розглядати клопотання про перегляд Великою палатою рішень палати ЄСПЛ у складі відповідної колегії.
Зазначимо, на зазначену посаду рідко обирають суддів від так званих «нових демократій», а обрання від східноєвропейської країни, яка не входить до ЄС, трапилося вдруге за всю історію ЄСПЛ.
Ганна Юдковська, в минулому адвокат Печерської колегії адвокатів, у 2005-2009 роках працювала юристом в Європейському суді з прав людини, а з 2009 року була радником уповноваженого Ради Європи з прав людини.
У 2010 році Юдковську обрали суддею Європейського суду з прав людини за квотою України. Тоді за неї проголосували 117 делегатів ПАРЄ, а за її головного конкурента, депутата від Партії регіонів Сергія Головатого, – 77 делегатів.
До цього посаду судді Європейського суду від України була вакантною майже три роки. Це було порушенням зобов’язань України перед Радою Європи, в зв’язку з чим навіть лунали пропозиції позбавити Україну права голосу. Однак, кандидатом на цю посаду Юдковську визначили ще в 2007 році.

ГПУ має 200 сторінок доказів проти керівника
Запорізької ОДА

Генеральна прокуратура України ініціює розслідування дій голови Запорізької обласної держадміністрації Костянтина Бриля щодо зловживання владою або службовим становищем. Прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко підтвердив, що 13 грудня 2016 року він подав відповідний рапорт і його вже зареєстрували і Генпрокуратура, і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає «Українська правда».
«Мені передали дуже цікаву інформацію, я вбачаю в ній ознаки злочину – і я подав такий рапорт», – сказав він і додав, що копію документа передано також у Національне антикорупційне бюро.
За словами Куценка, рапорт налічує 200 сторінок, у ньому йдеться про земельні махінації керівника прифронтової області.
Деталі в інтересах слідства він не розкрив. Лише зазначив, що на території Запорізької області у людей відібрали пасовища сукупною площею близько 10 тисяч гектарів.
«Сподіваюся на підтримку керівництва Генпрокуратури й керівництва САП та на якісне розслідування», – заявив Куценко, який свого часу був депутатом Запорізької районної ради. Зараз Куценка, який за генпрокурора Віктора Шокіна був фактично речником ГПУ, виведено поза штат. Бриль є кандидатом юридичних наук, обіймав ключові посади у Збройних силах, податковій міліції, митниці та Службі безпеки України.
Електронну податкову декларацію Бриль ще не подав, хоча за законом уже мав це зробити.
Як повідомлялося, 22 квітня цього року під час представлення генерал-майора СБУ Бриля як очільника Запорізької ОДА президент Петро Порошенко наголосив, що той є «людиною з твердими принципами та високим рівнем відповідальності». Перед цим Бриль уже не один місяць був першим заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації та виконувачем обов’язків її голови.
Під час перебування на посаді у Бриля вже стався публічний конфлікт з «Азовом», який звинуватив його у спробі дискредитації полку.
Одним з помічників Бриля є менеджер родинного клану Віктора Януковича. Максим Шишлов володіє фірмою, причетною до компанії «Танталіт», а також працював головним бухгалтером і членом наглядової ради держкомпанії «Надра України», через яку Януковичу вдалося приватизувати «Межигір’я».

Новим головою Нацполіції Львівщини став Середа

Новим начальником Головного управління Національної поліції у Львівській області призначено генерала поліції третього рангу Валерія Середу.
Про це повідомили у Департаменті комунікацій Національної поліції України.
У повідомленні також зазначається, що екс-керівника Нацполіції області Дмитра Загарію призначено керівником нового управління з кадрового контролю, протидії корупції і люстрації Національної поліції України, яке буде займатися підбором кадрів та моніторингом якості кадрового складу Національної поліції України.
Офіційне представлення нового керівника Нацполіції області особовому складу відбулося у вівторок у головному управлінні Національної поліції в Львівській області.
Генерал поліції третього рангу Валерій Середа з 2012 року працював у Львівському державному університеті внутрішніх справ, з 2014 року і дотепер був ректором університету. Є доктором юридичних наук, доцентом. Загальний стаж служби в органах правопорядку України – 25 років.
Полковник поліції Дмитро Загарія має близько 30 років стажу служби в правоохоронних органах, пройшов шлях від рядового міліціонера до полковника поліції, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та медаллю «Захисник Вітчизни». Протягом двох років був керівником Головного управління МВС України у Львівській області, з листопада 2015 року до 12 грудня 2016 року – очолював Головне управління НПУ у Львівській області.
Представлення концепції і стратегії діяльності новоствореного управління з питань протидії корупції та проведення люстрації Національної поліції України відбудеться в лютому 2017 року.

Звільненого з полону терористів полковника
затримано за підозрою у співпраці з бойовиками

Військового розвідника, полковника ЗСУ, звільненого з полону бойовиків влітку 2016 року, Івана Без’язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Про це повідомила дружина полковника Маргарита Кушнірова, передає «Громадське ТВ».
За її словами, по Без’язикова прийшло четверо осіб у цивільному одязі, показали ордер на обшук, у якому було вказано, що Івана Без’язикова підозрюють у співпраці з бойовиками так званої «ДНР».
«Перебуваючи в полоні незаконного формування самоназваного «розвідувального управління ДНР», вступив до вказаного формування та виконував обов’язки заступника начальника першого відділу агентурної розвідки», – йшлося в ордері.
З будинку Без’язикова вилучили техніку: комп’ютери, планшети, карти пам’яті, фотоапарати та мобільні телефони.
Дружина Без’язикова переконана, що її чоловік не винен.
«Так, йому пропонували співпрацю і намагалися вербувати, але він не погодився. Про це знали всі, він розповів, коли вийшов з полону», – сказала вона.
Нагадаємо, що 5 липня військового розвідника, полковника Івана Без’язикова повернули з полону в результаті спецоперації СБУ, подробиці якої і досі не розголошуються.

Українець, який хотів пішки обійти Чорне море,

зійшов з дистанції

Відомий чернігівський мандрівник, журналіст і письменник Олександр Волощук, який взявся пішки обійти Чорне море, тимчасово зійшов з дистанції і повернувся додому. Про це він листом повідомив Укрінформу.
«Дійшовши до грузинсько-турецького кордону, я завершив перший етап своєї пішої мандрівки навколо Чорного моря і вже повернувся додому. Другий етап (Абхазія, Краснодарський край, Крим) планую здійснити навесні наступного року», – написав Олександр.
За словами мандрівника, за 111 ходових днів він пройшов 3211 км із запланованих 5200 км. До України повертався автостопом тим-таки шляхом – через Туреччину, Болгарію та Румунію.
Повернутися додому Волощука змусила несподівана обставина: під час перетину румунсько-молдовського кордону молдовани виявили в його закордонному паспорті відсутність чотирьох сторінок. Олександр підозрює, що їх було вирвано рік тому в Краснодарському краї, де його дуже завзято перевіряли представники російської ФСБ. Вони тоді зіпсували мандрівнику внутрішній український паспорт. А ось на закордонний він увагу не звернув. Цікаво, що відсутність сторінок не помічали й прикордонники шести країн, у яких Волощук відтоді побував.
У повністю піший похід навколо Чорного моря чернігівський мандрівник вирушив наприкінці червня. Українську частину узбережжя він пройшов за місяць. Обійти море повністю (5200 км) Волощук сподівався за 8 місяців. Вирушаючи в цей похід, він хотів випробувати свої фізичні сили і стати першою людиною в історії, яка обійшла Чорне море пішки.
Волощуку 44 роки. За 13 років мандрівник побував у 44 країнах світу, подолав 282 тис. км, написав і видав 7 книжок, ще одну – в співавторстві.

В Україні відкрили Центральний офіс реформ

Центральний офіс реформ має стати комунікаційним хабом реформи децентралізації. Про це 13 грудня заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття Центрального офісу реформ у Києві, повідомляє Урядовий портал.
«Сьогодні ми працюємо на стратегічний успіх України, і Центральний офіс реформ має стати місцем для всіх небайдужих і розумних українців, які хочуть змінити свою країну», – сказав Зубко.
Він підкреслив, що реформа децентралізації, об’єднання громад, секторальна децентралізація, зміна якості життя українців – це національна стратегія успіху України.
Центральний офіс реформ взаємодіятиме з регіональними офісами, керівники яких уже відібрані в 24 областях України, та секторальними офісами підтримки децентралізації в галузі освіти, охорони здоров’я, планування територій, культури, соціального захисту та інших сферах.
«Важливо, щоб голови 367 ОТГ, які після 18 грудня діятимуть в Україні, були активно залучені в цьому процесі, а їхні рішення були імплементовані саме в комунікаційному хабі», – зазначив Зубко.
Він повідомив, що у Центральному офісі реформ проводитиметься моніторинг реформ щодо впровадження проектів, фінансових успіхів, реалізації послуг на рівні місцевого самоврядування.
«Запровадження Центрального офісу реформ за підтримки Європейського Союзу є вкрай необхідним. Це – старт потужного аналітично-моніторингового і консультаційного центру», – наголосив Зубко.
До складу Центрального офісу реформ (ЦОР) входитимуть 24 економічно незалежних відділення (РЦ) – для кожної з областей. Ці центри розвитку місцевого самоврядування координуватимуть впровадження реформи на регіональному рівні.
Відкриття Центрального офісу стало можливим завдяки реалізації Програми U-LEAD (з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку), що фінансується ЄС та окремо Німеччиною, Швецією, Данією і Польщею. Мета програми – підтримка уряду України у впровадженні реформи децентралізації.
Це передбачає надання експертних консультацій Мінрегіону з питань створення Центрального офісу реформ (ЦОР) та новоутворених «Центрів розвитку місцевого самоврядування» (Регіональних центрів, РЦ).

У Дніпрі знову обстріляли трамвай

Увечері 12 грудня в Дніпрі невідомий обстріляв трамвай, який курсує по 12-му маршруту.
Як повідомили в Нацполіції, на вулиці Тельмана невідомі стріляли в лобове скло трамвая. Кулі водія не зачепили, але він сильно порізався уламками.
Гільз у трамваї поки що не знайшли. Причини інциденту встановлюються.
Нагадаємо, в листопаді в Дніпрі сталися два схожі випадки – були обстріляні тролейбуси.

Держкіно оголосило десятий конкурсний

відбір кінопроектів

Державне агентство з питань кіно оголосило десятий конкурсний відбір кінопроектів. Про це повідомляє прес-служба агентства.
«Прийом документів на участь у конкурсному відборі – з 20 березня до 7 квітня 2017 року. Кінопроекти розглядатимуться у конкурсних категоріях: дитячі повнометражні фільми; дебютні фільми; неігрові національні фільми; неігрові копродукційні фільми; анімаційні короткометражні фільми; анімаційні повнометражні фільми; ігрові повнометражні національні фільми; ігрові повнометражні копродукційні фільми», – йдеться в повідомленні.
Всі ігрові повнометражні фільми будуть у відповідних конкурсних категоріях додатково розділені за критерієм авторське кіно та кіно, орієнтоване на широку глядацьку аудиторію.
Окремо ігрові та неігрові фільми прийматимуться у тематичних сесіях: «Про героїзм воїнів, які брали участь у захисті України»; «До 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні».
Консультації проводитимуться з 1 лютого до 17 березня 2017 року за адресою Держкіно: вул. Лаврська, 10, кімн. 419, 412. З умовами конкурсу можна ознайомитися на офіційному сайті Держкіно.
Конкурс проходитиме відповідно до Порядку конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers