rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Переїзд заради роботи: чи легко дається таке рішення
Майже кожному другому українцеві доводилось переїжджати у зв’язку зі зміною роботи. Понад половині з них знадобився час, щоб зважитися на цей крок. Але лише троє зі ста шкодують про своє рішення. Про це – далі – в результатах опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Інколи, щоб отримати привабливу пропозицію про роботу, варто задуматися про зміну місця проживання. А деякі «білі комірці» у пошуках більш високооплачуваної і перспективної роботи зважуються навіть на переїзд за кордон. Як показало опитування hh.ua, двом із п’яти українців хоча б раз доводилося змінювати місце проживання у зв’язку зі зміною роботи. Кожен четвертий переїжджав заради роботи один раз, а кожен восьмий – двічі чи тричі. Є і такі, хто «зривався з місця» чотири і більше разів або перебував у переїздах постійно.
Найбільш мобільними, безперечно, є ІТ-спеціалісти. Вони найчастіше розглядають варіанти розвитку кар’єри в іншій країні й, незважаючи на можливість працювати віддалено, у низці випадків готові на переїзд. Рідше планують переїхати ті, чий досвід складно пристосувати до реалій іншої країни (юристи, працівники страхових агентств, держслужбовці і т. д.).
Найчастіше до переїзду українців підштовхує недостатньо високий рівень заробітку в місті або країні проживання – двоє з п’яти покидають насиджене місце саме з цієї причини. Практично стільки ж зважуються на переїзд у випадку привабливої job offer від роботодавця. Третина не може знайти гідну роботу в своєму місті або країні. Дещо менше працівників не мають змоги розвиватися і професійно зростати у своїй компанії.
Кожен восьмий шукав роботу у рамках попередньої компанії. А кожен десятий спочатку змінив місце проживання, а вже потім шукав нову роботу. На жаль, нерідко переїзд пов’язаний з бойовими діями на сході країни. Про це більшість опитаних зазначила в полі для коментаря.
Ті, в кого є досвід міграції всередині країни або переїзду за її межі, стверджують, що для прийняття такого рішення знадобився час. Менше, ніж половина одразу і з легкістю погодилася на переїзд. Кожен восьмий зізнався, що це було дуже непросте рішення. Проте, незважаючи на всі сумніви й складнощі, лише троє зі ста мігрантів шкодують про своє рішення.
Данні були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1332 респонденти з різних регіонів України.

 Title 
 Title 
 Title 

Джерело: http://www.hh.ua

Тепер в Україні роботу знаходять швидше і вимоги до зарплати не знижують

Банкрутство і здоровий глузд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers