rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Банкрутство і здоровий глузд
Найчастіше, приймаючи рішення, ми керуємося емоціями, а емоції – поганий порадник.

Переді мною клієнт, з яким ми бачилися три роки тому. Тоді він приходив з питанням: як йому грамотно виплатити заборгованість на кредитних картках, яка складала $12.000. Через 15 хвилин я визначив єдине рішення – банкрутство. Але, знаючи, як ми реагуємо на це слово, я почав з того, що розповів моєму клієнтові про всі можливі варіанти «боротьби» з боргами, такими, як: settlement, consolidation & bankruptcy (більш детально про ці варіанти ви можете дізнатися, прочитавши мою статтю «Хочу vs можу»).
Я показав, як два перші шляхи програють банкрутству як за часом, так і за грошима, і порадив йому оголосити банкрутство. Це його не влаштувало. Минуло три роки, і переді мною – та сама людина, з тією ж проблемою розміром у $12.000 боргу, без урахування того, скільки було витрачено за ці три роки на платежі. Повернімося до цифр.
У даному випадку і settlement, і consolidation при розрахунку обійдуться $5.000.00 і деякою сумою в податках. На початку року вам надішлють форму 1099 на суму $7.000.00. Це щодо грошей. За часом ця процедура триватиме не менше, ніж рік. Вам доведеться розпочати переговори з кредиторами, а це – час, нерви і жодної гарантії, що кредитор погодиться на вашу пропозицію.
Для порівняння, банкрутство минає через 3-4 місяці при максимальних витратах, які складають приблизно $1.500, і без вашої участі. Вигоди від використання банкрутства очевидні. Чому ж усі намагаються банкрутства уникнути? «Міфи, sir...». Головний з них – горезвісних 7 років... Мої спроби дізнатися про те, чим так страшні ці 7 років, залишаються без відповіді. Другий – це розголос. Раптом усі дізнаються про моє банкрутство? Без вашої згоди про це дізнатися неможливо, а, значить, і турбуватися нема про що. Третій міф – це неможливість отримати у майбутньому mortgage. Знову – чутки. Вже через 24 місяці після банкрутства ви зможете запросити друзів на новосілля. Але раніше вам mortgage і не потрібен, оскільки має бути час на те, щоб створити перший внесок і виправити кредит. Ось так плавно ми перейшли до міфу № 4: після банкрутства неможливо виправити кредитну історію. Знову – чутки. Після банкрутства можна підвищити credit score до 720 лише за 6 місяців, а через 8-10 місяців отримати свою першу карту на $10.000. Тому думайте, друзі, думайте.
І на закінчення – трохи статистики. За даними страхових джерел, понад 80% банкрутств оголошують на суму меншу, ніж $20.000. А в понад 90% випадків люди звертаються зі запитом про банкрутство з більш, ніж п’ятирічним запізненням. Роки минають на безнадійну «гонитву за потягом, що від’їжджає». Я знімаю капелюх перед цими 90% за їхнє бажання «дотриматися свого слова», але щиро не хочу бачити вас, шановні читачі, серед них. Готовий допомогти вам уникнути банкрутства так само, як і доцільно ним скористатися.
З повагою – Йосип Розенберг
(847-520-7030 / [email protected] /
www.drfgroup.net )

Переїзд заради роботи: чи легко дається таке рішення

Тепер в Україні роботу знаходять швидше і вимоги до зарплати не знижують

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers