rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Нове покоління для нової України!
  Title
  Title
  Title
  Title
30 жовтня 2016 року Українська Католицька Освітня Фундація (УКОФ) вкотре провела щорічний гала-бенкет на підтримку Українського Католицького Університету (УКУ).

Гостями заходу були: президент УКУ, преосвященніший владика Борис Ґудзяк, екс-міністр фінансів (2014-2016 рр.) пані Наталія Яресько та відомий український співак Сергій Фоменко. В Українській Греко-Католицькій Церкві св. Миколая преосвященнішого владику Бориса привітали парох о. Налисник та о. Кривокульський, парох собору св. Володимира й Ольги, які разом співслужили Архієрейську Божественну літургію.
У готелі Ritz-Carlton, Chicago, близько 250 гостей заходу зустрічав танцювальний колектив «Громовиця». Чудово провадили програму ведучі Оксана Чуйко та Лев Голубець. Урочисту подію розпочали гімни Америки та України, які виконали Назар Карабінович та Ліля Попович. Під час частування обідом гості мали можливість взяти участь у лотереї та подивитися фільм «Сповняючи мрію Патріарха», який підготували студенти УКУ. Цінним подарунком лотереї була нова картина п. Ореста Скопа з циклу «Козак Мамай».
У своїй промові п. Наталя Яресько розповіла про нові академічні програми УКУ, які створюються за найкращими світовими зразками з метою покращення якості освіти в Україні, збільшення кількості професіоналів своєї справи, виховання нових лідерів та розвитку громадянського суспільства в Україні. Це, зокрема, такі програми як комп’ютерні науки, соціологія, журналістика, державне управління, медіакомунікації, соціальна педагогіка, психологія, управління неприбутковими організаціями, права людини в бізнес-середовищі, політичні студії.
Український Католицький Університет – відкрита академічна спільнота, яка виросла на інтелектуальній звитязі та духовній величі провідників українського народу: митрополита Андрея Шептицького та кардинала Йосипа Сліпого.
Сьогодні Університет ставить перед собою амбітні завдання – виховати нове покоління професійно вишколених, запалених християнською любов’ю до людини та відповідальних перед суспільством лідерів.
Гаслом кампанії є «Нове покоління для нової України!» Кампанію розвитку УКУ розпочав у 2010 році, одразу по старті будівництва університетського містечка. Щоб завершити кампанію розвитку Університету – потрібно $65 500 000 доларів. Цю суму УКУ збирає з 2010 року, і на сьогодні вже отримано та пообіцяно $45 525 000 доларів. До завершення кампанії залишилося зібрати близько 30% від необхідних коштів. Тож Університет прагне долучити до збору коштів якомога більше людей не лише з України, а й з усього світу.
Про підсумки кампанії розвитку УКУ розповів виконавчий директор УКОФ Джо Соліміні. Сьогодні в УКУ навчається 982 студенти на дипломних програмах та 1390 осіб на сертифікованих програмах. Пожертви УКОФ США становлять 29% від різних надходжень. За температурою надходжень пожертв гості гала-бенкету мали можливість спостерігати з екрану. Щохвилини ситуація змінювалася, і в результаті, перевищила очікуване: на бенкеті було зібрано коштів у сумі близько $253 005.
Під час інституційної підтримки УКУ привітали основні жертводавці та спонсори: п. Караван від Фундації «Самопоміч», п. Дрозд від Heritage Foundation, п. Левицький від Фундації Омеляна та Тетяни Антоновичів, п. Марія Яресько від громади Української Православної Церкви, о. Кривокульський, парох собору УГКЦ св. Володимира й Ольги.
Що є не так зі світом, що є добре і як допомогти молоді рухатися у правильному напрямку розповідав преосвященніший владика Борис Ґудзяк. Кожна людина є таїнством. Революція гідності, яка відбувалася на наших очах і за нашою участю, визнавала у братові та сестрі, яких ми брали за руку на майданах від Києва до Австралії, від Брюсселя до Чикаго, Богом дану гідність. УКУ дає моральний взірець для цілого українського суспільства. Він є провідним навчальним і науковим закладом України, стоїть в авангарді соціальних змін, єднає українців, – тому що він є вільним. Матеріальна підтримка, яку Університету жертвують з усього світу, скріплює цю свободу, фактично вона є передумовою цієї свободи.
Від імені всіх студентів, цілої академічної спільноти УКУ, воїнів, вдів і сиріт, громадян, які будуть зцілені душевно і фізично через реабілітацію, яку допомагають відкрити, владика Борис подякував усім гостям, жертводавцям і спонсорам. Університет у новій Україні має нові виклики, і ця кампанія є передумовою славного майбутнього цього сильного університету.
На завершення заходу гості насолоджувалися музичним виступом Сергія Фоменка та завершальними коментарями п. Олександра Кузьми, головного директора розвитку УКОФ.
Щира вдячність організаторам гала-бенкету: п. Д. Соліміні, п. Соні Гриневич, п. М. Матушак, п. П. Соліміні, п. Н. Басакома, с. Стефані Шмід, Ю. Комар, В. Назар, С. Михайлюку; почесним членам комітету: о. М. Буряднику, о. О. Кривокульському, о. М. Кузьмі, о. Б. Налиснику, д-ру Б. Целевич; головам комітету: д-ру Василеві і Роксолані Лончинам; усім членам комітету; а також жертводавцям і спонсорам, які зробили свій вклад у виховання нового покоління для нової України.

Title  Title
  

Фото Максима Прокопіва
Текст та фотографії підготувала
Оксана Ласійчук

Українська Православна церква Святої Покрови Київського Патріархату святкує славних 65!

Виступ знаменитого камерного хору «Київ» у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers