rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ BMW 750Li xDrive. Аристократ доби хай-тек
Знайомство з будь-яким автомобілем починається з ключів. Зазвичай, це така собі робоча річ BMW 750Li xDrive, на яку мало звертаєш увагу, але не в цьому випадку. BMW Display Key – це окремий девайс, який дає змогу дізнатися чимало важливої інформації ще до того, коли ви сядете за кермо автомобіля.

Інтерактивний ключ, окрім традиційних кнопок, має ще й сенсорний екран, на який виводяться повідомлення про кількість пального, запас ходу та інші сервісні дані. Якщо хтось побоюється, що занадто розумний Display Key споживатиме занадто багато енергії, дарма: його завжди можна підзарядити в салоні машини як від бездротової зарядки Wireless Charging, так і від традиційного USB-кабеля. Зрозуміло, цими ж таки зарядками можна скористатися для телефону та інших ваших електронних «супутників».
BMW 750Li xDrive належить до того типу автомобілів, покидати салон яких не хочеться за жодної погоди. І навіть у нудних заторах великого міста тут завжди можна знайти, чим себе розрадити. Насамперед, варті уваги крісла. Це не просто зручні шкіряні сидіння з функціями обігріву: водієві, так само, як і пасажирам, доступний режим масажу, який відновить сили навіть у тривалій виснажливій подорожі.
  Title
  
У салоні затишно. Немає властивих цьому класу автомобілів надмірних спроб вкотре підкреслити статусність і респектабельність моделі. Шкіряні сидіння, панелі з дерева, алюмінієві вставки, стеля в замшевій обшивці – усе підібрано зі смаком, як у дорогому «сімейному» готелі. Утім, затишок у сучасному автомобілі – це аж ніяк не сидіння й не оздоблення салону.
Ми вже звикли до того, що зручність і «крутизна» автівки вимірюються не в останню чергу його електронними приладами, функції та можливості яких з кожним поколінням розширюються. BMW тут має чим здивувати: система iDrive здатна задовольнити навіть найвибагливіших автоюзерів. Узяти хоча б сам принцип управління нею: регулювати звук чи обирати FM-станцію можна, не торкаючись до джойстика чи сенсорного екрана.
Досить провести пальцями поблизу самого монітора – і чутлива система спрацьовує. Дисплей великий, інформативний: на ньому одночасно з уже звичними параметрами, як-от швидкість руху та маршрут, може бути виведено перелік музичних треків або номерів з вашого мобільного.
Утім, «мозок» автомобіля працює не лише над створенням комфортної атмосфери. Він здатен і на складніші операції, скажімо, зачиняти належним чином двері, якщо раптом водій чи пасажири не подбали про це перед початком руху. Або ж ось така функція: паркування з дистанційним управлінням. Рекомендується використовувати на невеликих паркінгах чи при заїзді в гараж. Водій може вийти з автомобіля й за допомогою «чарівного» ключа Display Key дати команду «паркуватися».
Далі – справа техніки: сигналізація аварійного зближення під час паркування (PDC) й датчики кругового огляду роблять свою справу. Водій за потреби може втрутитись у цей процес, але, зазвичай, система працює на «відмінно».
У салоні BMW 750Li xDrive завжди тихо: хоч би що відбувалося зовні й хоч би як сильно ви намагалися розігнати це авто, шумоізоляція тут на дуже високому рівні. І це при тому, що параметри автівки зовсім не скромні: у багатьох аспектах вона нагадує спорткар і має під капотом двигун об’ємом майже 4,4 м³ (є різні комплектації: з чотири- й восьмициліндровими двигунами), розганяється до 100 км/год. з місця за 4,5 с. Потужність плюс різні режими експлуатації (економний, стандартний і спортивний) не створюють жодного дискомфорту: бездоганно працює автоматична восьмиступенева коробка передач, забезпечуючи плавність перемикання за будь-яких обставин. Надійна пневматична підвіска допомагає почуватися доволі впевнено навіть на наших небездоганних дорогах.
Власникові (нинішньому чи потенційному) нового BMW 7 Series не варто вкотре нагадувати про те, що його авто має яскраві індивідуальні риси зовнішності. Зупинимося лише на деяких. «Очі» цієї автівки не сплутаєш ні з чиїми. Лазерні фари BMW Laserlight освітлюють зону на відстань до 600 м (вдвічі більше, ніж стандартні можливості звичайних автомобільних освітлювальних пристроїв), і це не забаганка, а додаткові можливості в темну пору доби й більша впевненість на дорозі. Плюс – яскравий маркер, за допомогою якого можна вирізнити машину серед багатьох інших. Загалом, екстер’єр BMW 750Li xDrive одночасно нагадує про належність до шляхетного сімейства BMW (вигин Гофмайстера та хромована окантовка вікон) і вирізняє його навіть на тлі «родичів»: уже згадані оригінальні фари й вигляд автомобіля спереду (активна радіаторна решітка з аеродинамічними заслінками) допомагають запам’ятати цю модель з першого погляду.

Автор: Олександр Пархоменко
Джерело: «Український Тиждень»
матеріал друкованого видання № 40 (464)

Розетка Vs бензинова колонка. Електромобілі йдуть у наступ

Перший електрокар Subaru з’явиться у 2020 році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers