rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Місія УГКЦ у Люрді
Українська греко-католицька церква в Люрді належить до єпархії святого Володимира Великого у Франції. Цю святиню щороку відвідують тисячі паломників з різних країн, де їх радо приймають та духовно супроводжують священик і сестри-монахині.

До 1982 року українські паломники користувалися каплицею при санктуарії, яка і надалі розташована в базиліці Розарію (Rosaire) з написом французькою мовою «Autel de l’Ukraine», що означає: «Престол України».
Новозбудований храм Успіння Матері Божої у 1982 році замінив каплицю, і від того часу українські паломники, які прибувають до Люрду, моляться в ньому. Священик-капелан служить Святу Літургію протягом тижня о 8.30 год., в неділю – о 10.00 год. або за необхідності в зручний для паломників час. Щоденно, за попередньою домовленістю, можна прийти до Святої тайни покаяння.
Відпустовим центром у Люрді є санктуарій (sanctuaire Notre Dame), на території якого є печера Массабіель, в якій більш, ніж 150 років тому дівчинці Бернадетті Субіру з’явилася Матір Божа. Українська церква ж у Люрді використовується для богослужінь подібно, як інші каплиці санктуарію, тому українці та іноземці, які прибувають до Люрду, часто відвідують її та замовляють храм для богослужінь. Саме тому вона називається місія УГКЦ, а не парафія, і не відпустовий центр, як наприклад, у Зарваниці, в Гошеві чи в інших відомих місцях паломництва.

  Title
 

Чим приваблює паломників Люрд?

Майже кожен, хто прибуває в цю святу місцину, найперше йде відвідати місце, де з’явилася Матір Божа, – печеру Массабіель, старається скупатися в купелі (воді, яка витекла з джерела печери Массабіель, де сталося з’явлення), відвідати базиліку санктуарію та пройти хресну дорогу, одна з яких прокладена на горі, інша – на рівнині, її можуть відвідати неповносправні люди, яким важко пересуватися без допомоги інших. За необхідності в інформаційному центрі можна позичити візочок для тих, хто має проблеми з пересуванням.
Українці до списку відвідуваних об’єктів у Люрді в обов’язковому порядку додають ще і нашу Українську греко-католицьку церкву.
Поза духовним центром можна відвідати музеї: родинний будинок Бернадетти, в’язницю, де певний час перебувала родина Бернадетти, парафіяльну церкву, де є хрестильниця, в якій була охрещена Бернадетта, місцевий замок-музей культури Люрду.
Український священик та сестри-монахині забезпечують нашим паломникам супровід під час відвідування святих місць Люрду, а також участь у міжнародній процесії Вервиці, яка починається о 21.00 щовечора, трансляцію якої можна побачити в Інтернеті на сайті санктуарію: fr.lourdes-france.org або на сайті УГКЦ у Люрді: www.ugcclourdes.com

Готель при українській церкві в Люрді

При церкві діє готель економічного типу, в якому під час паломництва можуть поселитися 5-7 осіб. Якщо приїздить більш численна група українських паломників, то за попереднім звертанням священик та сестри-монахині допомагають замовити готель відповідно до фінансових можливостей відвідувачів. Додаткову інформацію та контакти можна почерпнути на сайті нашої церкви: www.ugcclourdes.com

Як доїхати до Люрду?

До Люрду можна їхати на авто, автобусом, а також літаком на летовище (Tarbes-Lourdes), до Тулузи (Toulouse) чи до Бордо (Bordeaux).

Допомога світового українства на підтримку української церкви в Люрді

У Люрді немає української парафії. Церква була збудована за кошти українців на поселеннях. Місія, якою опікуються священик та сестри-монахині, утримується на пожертви паломників та жертводавців. Священик є капеланом для українських паломників, а також для людей інших національностей, які звертаються до нього в духовних потребах. До 1982 року місія УГКЦ користувалася каплицею в базиліці Rosaire при санктуарії, що не складало труднощів для її фінансового утримання, натомість, сьогодні церква є поза територією санктуарію і потребує фінансової підтримки.
У 2017 році УГКЦ у Люрді святкуватиме свій ювілей – 35 річчя від часу заснування. Ласкаво просимо підтримати нас пожертвами, молитвою, а передусім, вашою присутністю в нашій церкві.
Ваші перекази на церкву і на Службу Божу можна надіслати чеком або перерахувати на банківський рахунок церкви. Молимося за наших жертводавців і добродіїв і просимо для них Божого благословення.

Автор: о. Герман Ничак, ЧСВВ та
сестри служебниці

Закони і заповіді. Хто гарантує релігійну безпеку в країні

Глава УГКЦ: «Сьогодні ми живемо в час пустослів’я, коли ніхто не несе жодної відповідальності за свої слова»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers