rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Більшості співробітників чиказької мерії підвищать зарплату

У бюджеті Чикаго на 2017 рік закладено $112 000 на зарплату нового помічника мера Чикаго Rahm Emanuel. Водночас, майже на 30% підвищать заробітну плату працівникам мерії. Про це повідомляє Chicago Sun-Times.
Загальний бюджет мерії наступного року збільшать на 5% – до $6,28 млн., незважаючи на те, що у мерії працюватиме додатково ще одна людина. Усього в мерії працюють 68 співробітників. На 45 працівників чекає підвищення заробітної плати, натомість, декому її дещо скоротять.
Згідно зі звітом, Emanuel продовжує заморожувати зарплати керівників департаментів, за винятком комісара з питань авіації Ginger Evans, яка є найбільш високооплачуваним міським чиновником у Чикаго. Річний оклад Evans складає $300 000. Її попередник, Rosemarie Anodolino, до речі, заробляла $186 576.
Істотне збільшення заробітної плати використали, щоб переманити Evans до Чикаго з Вашингтона, округ Колумбія, у травні 2015 року. Раніше вона обіймала посаду віце-президента з технічних питань у Metropolitan Washington Authority.
«По-перше, загальна кількість персоналу в офісі не змінилася», – заявив директор зі зв’язків із громадськістю в мерії Adam Collins. «У нас з’явилися нові співробітники, тож ми здійснили деякі структурні зміни в офісі кілька місяців тому, щоб зосередити увагу на районах та економічному розвитку».
«Команда продовжуватиме фокусуватися на розширенні можливостей для кожного мешканця Чикаго та інвестуванні в околиці міста», – додав Collins.
Супер-інтендант поліції Eddie Johnson посідає друге місце серед керівників департаментів за розміром заробітної плати. Johnson успадкував річну зарплату, яка складає $260 004, від свого попередника Garry McCarthy. Крім того, зарплата мера Чикаго залишається незмінною – $216 210 на рік.

Rauner переїде в Fairgrounds, поки

ремонтуватимуть Illinois Executive Mansion

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner пакує свої речі і залишає Illinois Executive Mansion.
У наступному році Rauner і його сім’я переїде до Illinois State Fairgrounds. А маєток невдовзі зачинять на реконструкцію.
«Будівлею Executive Mansion нехтували протягом багатьох років і залишили її в поганому стані», – заявив Rauner. «Після реконструкції будинок буде відновлено, щоб наше майбутнє покоління могло насолоджуватися і пізнавати його багату історію».
У січні 2017 року Rauner, його дружина, перша леді Іллінойсу Diana Rauner, а також собака Stella переїдуть з маєтку до Agriculture Director’s House в Illinois State Fairgrounds.
Реконструкцією будівлі займатиметься будівельна компанія O’Shea Builders, яка базується в Іллінойсі. Саме її виконавцем робіт призначила у п’ятницю Illinois Executive Mansion Association. Компанія співпрацюватиме з Vinci Hamp Architects на другому етапі реконструкції People’s House.
«O’Shea Builders мають стабільну репутацію у штаті Іллінойс завдяки їхній чесності та високій якості робіт. Ми раді співпрацювати з їхньою професійною командою, аби People’s House гідно увійшов у ХХІ сторіччя», – зауважив Jeff Evans, голова комітету з питань будівництва Illinois Executive Mansion Association.
Ремонт планують завершити навесні 2018 року. Тоді ж будуть відновлені екскурсії у будівлю. Саме цього року Іллінойс святкуватиме 200-річчя приєднання штату до США. Реконструкцію виконають за рахунок коштів Illinois Executive Mansion Association.

Emanuel буде присутній на церемонії призначення

Cupich кардиналом у Римі

Мер Чикаго Rahm Emanuel буде присутній у Римі під час церемонії призначення Blasе Cupich кардиналом.
Emanuel бачився з Cupich на Wrigley Field під час гри Cub, лише за кілька годин до того, коли Cupich дізнався про своє призначення. Через кілька годин мер привітав його з підвищенням.
Emanuel і його дружина Amy Rule не тільки відвідають Рим. Мер також планує знайти благодійників, які б спонсорували поїздку до Рима чиказьких підлітків, котрі відвідують католицькі школи. За інших умов вони ніколи особисто не побачать цю святкову церемонію, вважає мер.
«Святий отець міг вибрати Los Angeles, інші міста. Це свідчить про впливовість нашого міста. Архієпископ уже був у Чикаго. Тому я хочу переконатися, що діти, які відвідують церковнопарафіяльні школи, побачать це величне дійство».
Чиказька митрополія вже давно співпрацює з містом. Це стосується і католицьких шкіл, і участі митрополії у програмах соціального обслуговування. Тому мер хоче переконатися в тому, що взаємини міста з митрополією, як і раніше, залишаються міцними.
«Ми повинні зазначити, що це означає для Чикаго і, зокрема, відзначати роботу архієпископа. Ми також повинні зрозуміти, що це означає для всіх нас», – зауважив Emanuel.

У Чикаго виділять $1 млн., щоб допомогти нелегалам

і безхатькам отримати посвідчення особи

У бюджеті Чикаго на 2017 рік передбачили виділення $1 млн. на програми, які сприяють виданню посвідчень особи людям, котрі мають проблеми з отриманням посвідчення особи державного зразка з фотографією.
Emanuel і Клерк Чикаго Susana Mendoza оголосили про початок дії муніципальної ID-програми минулої середи. Програма буде доступна всім мешканцям Чикаго. Завдяки їй вони отримають доступ до міських служб, установ культури та різноманітних програм.
Нелегальні іммігранти, безхатьки і люди, які вийшли з в’язниці, часто мають проблеми при отриманні посвідчення особи з фотографією. Mendoza каже, що ID-програма може відчинити «двері, які в іншому випадку можуть бути зачиненими». Куруватиме програму її офіс.
Деталі програми наразі не розроблені. Утім, у мерії запевняють, що посвідчення особи можна буде використовувати для отримання знижок у закладах культури або як бібліотечну картку у чиказьких публічних бібліотеках.

Ціни на проїзд у Metra можуть зрости

Metra планує підвищити вартість квитка на 4,8 або 5,8% на початку лютого наступного року. Про це повідомляє Chicago Tribune.
Підвищення цін на проїзд хочуть використати, щоб оплатити вартість 10-річного капітального плану. Ціль цього плану – модернізувати потяги Metra. План почали реалізовувати у 2014 році, повідомляє газета. Кошти від збільшення вартості квитків також допоможуть оплатити федеральну систему, яку використовують для попередження та запобігання зіткнень потягів.
За даними Chicago Tribune, перед голосуванням рада розгляне підвищення вартості проїзду та зауваження громадськості. У 2015 році набуло чинності 11-відсоткове збільшення тарифу, а цьогоріч квитки подорожчали ще на 2%.

CTA планує реконструювати зупинку у Belmont

Майже через 50 років після відкриття у 1970 році станцію й автовокзал Chicago Transit Authority’s Blue Line у Belmont реконструюють.
Мер Rahm Emanuel і Dorval R. Carter, Jr., президент CTA, оголосили про новий проект реконструкції. Таким чином місто планує активізувати діяльність філії Belmont Blue Line O’Hare, а також «наповнити унікальною архітектурою» передмістя Avondale.
У рамках проекту «Your New Blue» станція Belmont також першою в місті випробовуватиме нову програму, за допомогою якої міська влада сподівається збільшити потік клієнтів.
«Такі проекти привносять чудові архітектуру і дизайн, який підкреслює і доповнює характер наших громад, розширює наші райони і створює економічні та культурні можливості для мешканців і бізнесу», – заявив Emanuel.
Зупинка Blue Line’s Belmont є однією з найжвавіших станцій СТА у Чикаго, з найбільшим пасажиропотоком. Чиновники з департаменту транспорту кажуть, що реалізація програми прискорить процес пересування для пасажирів автобусів і потягів, що, своєю чергою, підвищить рівень їхньої безпеки.
«Іноді нам доводиться чекати дуже довго. Тому це добре, адже багато людей зможуть залишатися на зупинці, коли чекатимуть на автобус або потяг», – розповіла Penelope Mora-Avila зі CTА.
Серед запланованих змін – розширений навіс. Його розробили, щоб охопити приміську зону під час суворих погодних умов. Зупинка матиме сучасний дизайн, який замінить стару інфраструктуру.
Проект передбачає створення унікальних вуличних ландшафтів, які будуть поєднуватися з архітектурою станції.
«Наша мета полягає у створенні ефективного, привабливого середовища для наших клієнтів. Ми це довели нашими останніми проектами, реконструкцією 5th Street Terminal та станції Cermak-McCormick Place. Водночас, це – сучасні, інноваційні проекти», – наголосив Carter, президент CTA. «Ці вдосконалення реалізовуються разом з поліпшенням залізничного та автобусного обслуговування. Ми здійснюємо це, щоб краще обслуговувати наших клієнтів».
Проект, який усе ще перебуває у стадії проектування і розробки, розповіли у мерії, коштуватиме до $15 млн. CTA розраховує почати реконструкцію у 2017 році. Реалізація проекту триватиме приблизно рік.

WikiLeaks оприлюднила листування політиків

Іллінойсу

Кеш «зламаних» повідомлень голови передвиборчої кампанії кандидата у президенти від демократів Hillary Clinton містить переписку з деякими відомими політиками Іллінойсу, зокрема, з мером Чикаго Rahm Emanuel.
Минулого тижня WikiLeaks, некомерційна організація, яку очолює Julian Assange, оприлюднила тисячі «зламаних» листів від John Podesta, голови передвиборчої кампанії Clinton.
Серед повідомлень – електронні листи за жовтень 2008 року. У них йдеться про те, як директор управління внутрішньої політики Білого дому Cecilia Munoz критикує кандидатуру Emanuel як потенційного очільника Адміністрації Білого дому.
«Перше, що нас запитають: «Чому він (Obama – ред.) вибрав когось, хто був послідовно ворожий до іммігрантів. І ми будемо змушені відповісти», – написала Munoz до Podesta в електронному листі штабу передвиборчої кампанії президента Barack Obama.
Незважаючи на різку критику, Obama призначив Emanuel главою Адміністрації президента США лише за кілька днів після того, коли це повідомлення було надіслано.
У середу Федеральне бюро розслідувань заявило, що в атаці хакерів підозрюють уряд Росії. Білий дім повторив ці висновки. У штабі Clinton не підтвердили справжність цих листів. Це не завадило їм покласти провину за «хак» на росіян і кандидата у президенти від республіканців Donald Trump.
В адміністрації Emanuel відмовилися дати коментар для Ward Room.
В інших листах за листопад 2008 року Emanuel і Podesta обговорили колишнього губернатора Нью-Мексико Bill Richardson, якого через місяць було призначено міністром торгівлі. Richardson пізніше відмовився від можливості отримати високу посаду через федеральне розслідування.
«Він розмовляв з ним?» – Emanuel запитав Podesta.
«Так», – відповів Podesta.
«Дивно», – написав Emanuel. «Чи справ­ді ми рухаємося у цьому напрямку?»
«Він незабаром приїде», – стверджував Podesta.
«Це було б добре», – сказав Emanuel. «Нам потрібен план B, навіть якщо (Clinton) вважає навпаки».
Мер тоді, так видається, рекомендував колишнього лідера більшості в Сенаті США Tom Dashchle на невизначену посаду у Держдепартаменті, а Janet Napolitano, колишнього губернатора штату Arizona, – на невизначену роботу у Департаменті охорони здоров’я та соціальних служб. Napolitano, в результаті, продовжила працювати міністром внутрішньої безпеки під час першого терміну Obama. А Daschle був призначений міністром охорони здоров’я і соціальних служб у 2008 році, але відмовився від посади у зв’язку з потенційним конфліктом інтересів.
В іншому «зламаному» листі за 2014 рік Podesta попросив колишнього главу адміністрації президента США Bill Daley, брата колишнього мера Чикаго Richard J. Daley, зателефонувати лідерам демократів Іллінойсу. Podesta хотів, щоб вони просунули законопроект, аби змінити дату проведення праймеріз у штаті з березня на пізнішу дату. Так демократи, нібито, намагались зупинити потенційне збільшення популярності Республіканської партії.
Джерела повідомили Politico, що Daley справді зателефонував, але люди спікера Палати представників Madigan не були зацікавлені у цьому законопроекті. Навіть незважаючи на пропозицію, яка б дала Іллінойсу «10% додаткових делегатів, якщо би праймеріз відбулися у квітні, і 20%, якщо – у травні».
«Як ми вже казали, вони не дуже переймаються тим, що це принесе користь, і відчувають себе забутими…» – пише менеджер передвиборчого штабу Clinton до Podesta. «Основним моментом є те, що це прохання не Obama, а Hillary. І Clintons не забудуть, що їхні друзі зробили для них».

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

У фокусі – Америка

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers