rss
05/09/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Україна вперше внесла до санкційного списку кілька офшорних компаній
Україна вперше внесла до списку санкцій кілька офшорних компаній, що загрожують національним інтересам, а саме: Judson Trading Limited (Кіпр), Rock Ranch Properties S. A.(Панама), Powerful Choice Tech Ltd (Британські Віргінські Острови), Global Games Ltd (Беліз), Novastar Group Ltd (Беліз), Gordon Solution Ltd (Британські Віргінські Острови).

Відповідне рішення закріплене указом президента України Петра Порошенка № 467/2016, текст якого і відповідні санкційні списки розміщені на веб-сайті голови держави у вівторок, 18 жовтня.
Згідно з документом, до всіх цих компаній, окрім Judson Trading Limited (Кіпр), застосовано блокування активів – тимчасове обмеження права осіб користуватися і розпоряджатися належним їм майном, обмеження торгових операцій на території України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, повна заборона на вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з цим законом.
Національному банку України забороняється видавати дозволи на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладів на території іноземної держави.
Також припинено видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей та обмеження з видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави. НБУ заборонено реєструвати учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.
Заборонено збільшувати розмір статутного капіталу господарських товариств, підприємств, у яких є резидент іноземної держави, іноземна держава, юридична особа, учасником якої є нерезидент або іноземна держава, що володіє 10% і більше відсотками статутного капіталу або має вплив на управління юридичною особою або її діяльність.
Заборонено також передавати технології, права на об’єкти права інтелектуальної власності.
До компанії Judson Trading Limited (Кіпр) застосовані всі санкції, окрім пунктів про заборону передачі технологій та збільшення розміру статутного капіталу.
Як повідомили, 16 вересня президент України Порошенко заявив про продовження застосування обмежень і розширення санкційного списку до російських компаній і фізичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності і суверенітету України, йдеться на офіційному сайті голови держави.
РНБО також продовжила дію персональних спеціальних економічних та інших санкцій, застосованих рішенням РНБО від 2 вересня 2015 року (зі змінами від 17 вересня 2015 року та від 20 травня 2016 року). Рішення ввів у дію указ президента України від 16 вересня 2015 року № 549.
Україна запровадила санкції проти Об’єднаної компанії (ОК) «Російський алюміній» («РусАл», РФ) і пов’язаної з нею компанії Judson Trading Limited (Кіпр).

Полтавщина. Бастіон енергонезалежності

Ерік Райнерт: «Тоді я думав, що це одноразова помилка системи МВФ. Сьогодні я бачу, що за 40 років нічого не змінилось»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers