rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Україна погодила з Канадою співпрацю у сфері безпеки,
зі Словаччиною випускатиме зброю

Державний концерн «Укроборонпром», що об`єднує головні оборонні підприємства країни, створить за аналогією з американським Агентством передових оборонних дослідницьких проектів (DARP) українську інноваційну платформу UkrARPA.
Про це повідомляється на офіційній сторінці президента України Петра Порошенка в Facebook.
«Укроборонпром» створює платформу розвитку інновацій – UkrARPA... UkrARPA дозволить нам сконцентрувати передову наукову думку та інвестиції. Це важливий крок у становленні України як сильної держави з потужною «оборонкою», – йдеться у повідомленні.
Як повідомили представники «Укроборонпрому», ця платформа об`єднає в собі розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових.
«Уже визначена форма UkrARPA як майданчика, який об`єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових. Така платформа дозволить сконцентрувати передові наукові ідеї, інвестиції, механізм обміну і захисту технологій», – цитує прес-служба голову концерну Романа Романова.
Крім того, президент України та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови домовилися про підписання найближчим часом угоди про співпрацю в галузі безпеки, повідомляє прес-служба глави держави.
«Лідери двох держав обговорили низку питань двостороннього порядку денного: домовилися про підписання найближчим часом угоди про співпрацю в галузі безпеки й обговорили умови активізації діалогу щодо лібералізації візового режиму між Україною і Канадою», – йдеться у повідомленні.
Тим часом, словацька компанія Grand Power s.r.o. та державне підприємство «Укроборонсервіс», який входить до складу «Укроборонпрому», підписали угоду про співпрацю у виробництві вогнепальної зброї, повідомляє прес-служба «Укроборонпрому».
«Договір про співробітництво підписали очільник Grand Power s.r.o. Ярослав Кураціна та директор ДП «Укроборонсервіс» Сергій Микитюк. Відповідно до домовленостей, українські та словацькі зброярі будуть разом працювати над новітніми розробками, обмінюватися досвідом та технологічними рішеннями», – йдеться в повідомленні.
Це дозволить спрямувати спільні зусилля на створення нових зразків сучасного вогнепального озброєння за стандартами НАТО та підвищити рівень взаємовигідної співпраці та партнерства із західними партнерами України.
Відзначимо, у Києві 11 жовтня відкрилася міжнародна виставка «Зброя та Безпека». На ній ДК «Укроборонпром» презентує найкращі зразки та передові досягнення оборонно-промислового комплексу України. Цьогоріч на об’єднаній експозиції представлені 237 експонатів 46 концернів.


Двоє українських військових загинули,

8 поранено у зоні АТО.

Найскладніша ситуація у Широкиному

Двоє українських військовослужбовців загинули, вісьмох поранено, ще трьох контужено в зоні проведення антитерористичної операції за добу, 10 жовтня, в результаті бойових дій, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок, у Києві.
За словами Лисенка, загалом, у понеділок було зафіксовано 57 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зокрема, 23 з важкого озброєння, більшість з них – на маріупольському напрямку.
Зокрема, на луганському напрямку було зафіксовано 17 обстрілів, зокрема, 7 – з важкого озброєння. Бойові дії проводилися лише в Попаснянському районі на ділянці Попасна-Новоолександрівка-Новозванівка. Бойовики порушували режим тиші в темну пору доби, активно застосовували важке озброєння (міномети і гармати). Їхні артбатареї розгорнуті на рубежах Первомайськ-Калинове впритул до лінії фронту. Найактивніша стрілянина була зафіксована між 22.00 і 23.00, коли вона здійснювалася зі 122-мм гармат одразу по кількох опорних пунктах.
На донецькому напрямку в понеділок було найменше обстрілів з боку бойовиків – 3, зокрема, 2 з важкого озброєння. Бойовики порушували режим тиші у Зайцевому та Авдіївці між 18.00 і 22.00, при цьому, окрім легкого озброєння, активно застосовували міномети, випустивши по позиціях сил АТО понад 30 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. На інших ділянках фронту у цьому напрямку було спокійно.
Найбільш складна обстановка в понеділок була на маріупольському напрямку, де скоєно 27 обстрілів з боку бойовиків, зокрема, 14 – з важкого озброєння, і був один бій. «Противник перекинув додаткові сили, зокрема, бронетехніку, міномети і гармати, на свої рубежі Комінтернове-Саханка-Безіменне і перейшов до масованого їх застосування. Зокрема, ще до світанку в Водяному бойовики організували потужний мінометний обстріл. За кілька годин на цих рубежах сталося бойове зіткнення, що завершилося вдало для сил АТО. Зазнавши невдачі, противник організував ще один мінометний обстріл, причому, потужніший, ніж перший», – розповів Лисенко.
Найскладніша ситуація у Широкиному, кількість випущених мін і снарядів у бік позицій сил ЗСУ досягла близько 200. У Зайцевому і Мар’їнці кількість збройних інцидентів нижча, однак також застосовується важке озброєння, зокрема, 152-мм гармати і бронетехніка. На всіх оборонних рубежах, де було неспокійно, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Україна в ПАРЄ надала докази участі РФ

у війні на Донбасі

Українська делегація на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи представила європейським політикам презентацію в ролі доказової бази російської агресії на Донбасі.
Про це у вівторок, 11 жовтня, поінформувала народний депутат від БПП, голова Постійної делегації ВРУ в ПА НАТО Ірина Фріз.
За її словами, європейцям показали відеопрезентацію, на якій видно, яка військова техніка застосовувалася окупантами на українській землі.
«Сьогодні на засіданні ПАРЄ наша делегація інформувала європейських партнерів про факти причетності РФ до безпосередньої участі у війні на Донбасі проти України. Як доказову базу використовували презентацію, яка підготована міжнародною групою InformNapalm», – написала Фріз у своєму Facebook.
Міжнародне співтовариство InformNapalm під час моніторингу і розвідки відкритих джерел інформації (аналіз супутникових фотографій, відео, знятого випадковими свідками, особистих фото зі соціальних профілів найманців і кадрових російських військовослужбовців) провело ідентифікацію понад 30 типів озброєння і спецтехніки ВС РФ на Донбасі. Більша частина техніки є порівняно новими зразками, які надійшли на озброєння ЗС РФ у період з 2004 до 2015 рр.
Присутність представлених у звіті видів озброєння і техніки в окупованих районах Луганської та Донецької області прямо вказує на їх російське походження. Цей звіт оперує виключно підтвердженими даними; в базу не вносилися зразки озброєння, про які повідомляли розвідувальні структури України, але без фото- або відеопідтвердження.
Раніше повідомлялося, що РФ на українському Донбасі тестує своє нове озброєння.

В окупованій Макіївці натовп людей не дав

бойовикам викрасти жінку на зупинці

В окупованій бойовиками з угрупування «ДНР» Макіївці (Донецька область) група озброєних людей, які представилися спецслужбою «МДБ ДНР» намагалася викрасти жінку на зупинці громадського транспорту.
Про це пише один з місцевих мешканців під псевдонімом «Віталій Макіївський», передає «Четверта влада».
«Подія сталася у Макіївці на 3/5... Дівчина вийшла з автобуса на зупинці Грибиниченко, як тут кілька бичків, які представилися МДБ (чи КДБ, хто їх розбере) почала крутити їй руки», – йдеться в повідомленні.
Але раптово місцеві мешканці почали захищати дівчину і не дали запхати її в машину.
«Баби в купу, тягнуть дівчину назад, підтяглися дядьки, давай блокувати машину. Боротьба тривала півгодини...» – йдеться в повідомленні.
Як виявилося згодом, бандити не були представниками «МДБ ДНР», а були охоронцями підприємства «Макіїввугілля».
«А дівчина – дружина одного з шахтарів Макугілля, сьогодні, начебто, мала намір висловити щось начальству, її хотіли «ввічливо» привезти, щоб сказати недоказане», – повідомляє джерело.
Коли ситуація прояснилася, бойовики залишили свої спроби схопити дівчину і швидко втекли.
Автор додає, що люди не зупинилися, почувши, що бойовики назвалися представниками «МДБ ДНР».
Раніше повідомлялося про проблеми з вугільною галуззю в окупованій Макіївці. Шахтарі ще з травня не отримують зарплату, але не наважуються на протести. До речі, тоді, у травні, підприємці Донецька і Макіївки організували акції протесту проти бандитських нападів на їх підприємства, а також оподаткування «штрафами» за різні надумані «порушення».

На Тернопільщині 30 дітей захворіли

на невідомий вірус: злазять нігті на руках і ногах

Симптоми незрозумілої для фахівців хвороби виявлено в одному з дитячих садків Тернопільщини. Про це повідомляє сайт «Тернополяни».
«Вихованців дитсадка у Хоросткові, що на Тернопільщині, уразив дивний вірус. У малечі злазять нігті на руках і ногах. Загалом, небезпечне захворювання виявили у 30 дітлахів. Діти блювали, на шкірі з’явилася висипка. Потім все, нібито, зійшло і через два тижні почали злазити нігті», – розповіла мати однієї дитини Тетяна Кирилюк.
З’ясовувати, на яку ж справді недугу захворіли діти, у Хоростків приїхала комісія від обласного управління охорони здоров’я. Після огляду дітей лікарі зійшлися на тому, що в україномовній літературі діагноз з подібними ознаками не описаний.
«В англомовній літературі хвороба описана як hand, foot, mouth (руки, ноги, рот), тому що найчастіше діагностується тоді, коли є висипання на долонях рук, на підошвах стоп і навколо рота», – пояснила професор Оксана Боярчук.
Відпадання нігтів – це ознака перенесення захворювання Коксакі. Вірус Коксакі поширений у Кореї, Туреччині та Іспанії. А до містечка на Тернопіллі його могли «імпортувати» заробітчани.

У Василькові впала стіна в школі

Обвалення капітальної стіни сталося в одній із загальноосвітніх шкіл м. Васильків, Київської області, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
«Мені повідомили, що сталося обвалення капітальної стіни. За попередньою інформацією, постраждалих немає: зробили перекличку, начебто, всі діти на місці», – сказав віце-прем’єр журналістам у кулуарах Українсько-німецького бізнес-форуму у вівторок, у Києві.
Зубко заявив, що терміново виїжджає на місце події, після чого залишив форум.
Крім того, прем`єр-міністр України Володимир Гройсман доручив віце-прем`єр-міністру Геннадієві Зубку проаналізувати ситуацію, що призвела до обвалення стіни в школі. Про це глава уряду сказав, відкриваючи засідання уряду, передає УНІАН.
«На щастя, жертв і постраждалих немає, що дуже важливо, – сказав Гройсман. – Уряд допоможе й відновити школу, й навести порядок. Але головне – не допускати таких трагічних ситуацій».
За даними прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, сьогодні близько 10.00 у м. Васильків, Київської області, у триповерховій будівлі середньої школи № 6 сталося руйнування фасадної стіни з 1-го по 3-й поверхи та перекриття навчальних приміщень.
Пізніше Гройсман після ще однієї перевірки в школі у Василькові повідомив, що ніхто в результаті події не постраждав.
«Тільки що повідомили з Василькова. Ще раз і ще раз перевірили. Слава Богу, постраждалих немає! Комісія на місці з’ясовує причини того, що сталося», – написав він на сторінці в Фейсбуці.
Прем’єр знову наголосив на необхідності всіх на місцях «перевірити своє господарство, насамперед, усе те, що може становити ризик для життя і здоров’я дітей».

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers