rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Хресту Твоєму покланяємось, Владико, і святеє воскресіння Твоє славимо...
Таким богонатхненним піснеспівом закінчилося святкове богослужіння у парафії собору св. вмч. Юрія-Переможця Української Автокефальної Православної Церкви, що розташована у передмісті великого Чикаго – Des Planies. І що би хто не казав про парафію чи настоятеля, а кожна неділя щоразу збирає до святого храму чимало людей.

Минула неділя для парафіян та прихожан собору була особливою. Збулася мрія владики Авеля та всіх його духовних дітей. Ми всі добре знаємо, що церква без Хреста, єпископа, без людей не є церквою. Два роки тому релігійна Свято-Юріївська громада купила нове приміщення церкви у християн-апостольців. За тиждень часу все було облаштовано на православний стиль, як належить, згідно з канонами та статутними правилами.
І на свято Різдва Матері Божої (саме цим святом починається церковний рік) громада на чолі з митрополитом відслужила першу Божественну Літургію у новій церкві. Зазвичай, в Америці рідко побачиш церкву, на якій би сяяли куполи з позолоченими хрестами. Про куполи ми мріємо… але радістю нашою стала значна подія, адже напередодні великого свята – Воздвиження Животворящого Хреста Господнього – на території нашої церкви було здійснено чин освячення Місійного Хреста.
Ініціювали таку ідею і допомогли стати реальністю наші щирі парафіяни – голова парафії пан Володимир та Віра Кашуби, які склали таку чудову безцінну офіру на користь святої Церкви та громади за здоров’я своїх рідних та у Бозі спочилих.
День недільний видався пречудовий, та й людей зібралося чимало. Під спів тропаря Христу «Спаси, Боже, людей твоїх» усі урочистою ходою вийшли на паперть храму для освячення Хреста. Спадає біле полотнище, і до всіх нас розіп’ятий на Хресті Спаситель наче промовляв: «Прийдіть до мене, всі зморені, хворі і немічні, і я дам спокій душам вашим».
Чудова, витончена різьба на дереві заставила всіх думками полинути в Єрусалим, пройти Хресною дорогою Спасителя, відчувши на собі Його свіжі рани... Щиро дякуємо майстрам-різбярам – пану Петрові та сину Іванові Яворським – за докладені зусилля, увагу та любов до святого творіння. Щира подяка пану Леонідові Самочку за допомогу при встановленні Хреста. Хай же ця щира жертва додасть нам, парафіянам, прихожанам і всім побожним людям сили, здоров’я, наснаги, міцності тілесної та духовної, щоб вірно служити Богові, Україні, святій Церкві Хрестовій на многії і благії літа!!!

Title Title 
 Title Title
 Title Title
 Title
  


На хвилі «Веселих часів»

Храмове свято в соборі св. Софії в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers