rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Рада визнала новообрану Держдуму РФ нелегітимною і закликає світ вчинити так само

Верховна Рада України ухвалила постанову про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної думи РФ сьомого скликання, їхніх результатів та правових наслідків, та, відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Держдуми РФ (№ 5135).
За це рішення проголосували 264 народних депутати з 325, зареєстрованих у сесійній залі
Згідно зі заявою, Верховна Рада України визнає, що з огляду на незаконне проведення виборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, проведення виборів до Держдуми РФ сьомого скликання є порушенням Конституції та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та інших міжнародно-правових актів.
Український парламент не визнає легітимності виборів до Держдуми РФ сьомого скликання, їхніх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Держдуми РФ.
Верховна Рада України звертається до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимності виборів до Держдуми РФ сьомого скликання, їхніх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень.

Прокуратура розслідує шахрайство з продажем

танків на 22 мільйони

Прокуратура перевіряє причетність службовців Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони до махінацій з продажем бронетехніки на суму 22,8 млн. грн.
Про це повідомляє Військова прокуратура Центрального регіону України.
У відомстві повідомили, що упродовж 2013 року товариство з обмеженою відповідальністю проводило роботи з оцінки вартості надлишкового майна Збройних Сил України, а саме, танків Т-64Б1 та Т-64Б1В, призначених для продажу.
«Під час проведення планового аудиту Департаменту відчуження військового майна Міноборони України, встановлено заниження ринкової вартості реалізованих танків на суму понад 22,8 млн. гривень», – зазначили у прокуратурі.
З метою з’ясування причин, що призвели до заниження вартості танків, можливих порушень в діях конкретних керівників Міноборони України та суб’єкта оціночної діяльності, а також встановлення остаточної суми збитків, тривають позапланові ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту відчуження військового майна Міністерства оборони, держпідприємства «Харківський бронетанковий завод» та військових частин.
Крім того, відпрацьовуються версії щодо можливих порушень керівниками держпідприємств під час подальшої реалізації цієї військової техніки.
Досудове розслідування триває.

Одного зі свідків у справі «діамантових

прокурорів» привезуть до суду примусово

Одного зі свідків у справі за обвинуваченням у хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця привезуть до суду примусово.
Відповідне рішення у вівторок, 20 вересня, ухвалила колегія суддів Голосіївського районного суду м. Київ через чергову неявку цього свідка в суд за викликом, передає УНІАН.
Застосувати до свідка Валентина Рака примусовий привід на 12.00 5 жовтня, оголосив ухвалу суду головуючий суддя Дмитро Валігура.
Також суд оголосив учасникам процесу лист, який надійшов від Національного антикорупційного бюро України та Служби безпеки України. Автори листа, зокрема, клопочуть перед судом про зняття охорони з Корнійця, яку йому було надано за рішенням суду 18 травня цього року.
На підтримку такої пропозиції в листі зауважується, що впродовж трьох місяців жодної загрози щодо Корнійця не виникало. Крім того, закінчується термін, на який охорона надавалася.
Враховуючи перебіг подій, суд ухвалив надати час до 5 жовтня Корнійцю та його захисникам для детального ознайомлення з листом та надання своєї відповіді щодо викладеного в ньому.
Нагадаємо, сьогодні жоден із трьох викликаних свідків з незрозумілих причин не з`явився на судове засідання, хоча заздалегідь був поінформований про час, дату та місце судового засідання.
Зокрема, вкотре не з`явився один із ключових за версією слідства свідків – колишній керівник приватного підприємства «Гідроекоресурс» Валентин Рак.
Враховуючи перебіг подій, суд поставив питання про можливість примусового доправлення свідків до зали судового засідання.
Нагадаємо, Олександр Корнієць, а також колишній заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін були затримані на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. При обшуку у них були виявлені чималі кошти, а також діаманти.
Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн. гривень. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений зі СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн. гривень. Він і її вніс та вийшов зі СІЗО.
Корнієць вийшов зі СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн. гривень.
22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн. 45 тисяч гривень (2500 мінімальних зарплат). Підсудний вдруге вніс заставу й відтоді не перебуває під вартою.
У цій справі також проходить підприємець Валерій Гібаленко, якого обвинувачення вважає спільником «діамантових» прокурорів.

НАЗК розпочинає перевіряти придбання

квартири Лещенком

Нацагентство з питань запобігання корупції заявляє про початок перевірки у справі про купівлю квартири депутатом Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергієм Лещенком.
Про це у Фейсбук повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.
«НАЗК отримало від НАБУ матеріали у справі купівлі квартири Сергієм Лещенком. Сьогодні. Тека – 254 сторінки. Відповідно, розпочинаємо перевірку. Про результати, згодом», – пише вона.
Раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що матеріали, зібрані НАБУ щодо квартири народного депутата Сергія Лещенка, 20 вересня будуть передані до Національного агентства з питань запобігання корупції.
Як повідомлялося, народний депутат Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метри у новобудові в центрі Києва. Він переконує, що купив квартиру на свої заощадження й гроші, взяті в борг.

Шкіряк хоче вірити, що Жилін «здох,

як шакал», але не відкидає інсценування

Інформація про вбивство ватажка «Оплоту» Євгена Жиліна досі офіційно не підтверджена, і його смерть може виявитися інсценуванням ФСБ Росії. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.
Він зазначив, що підтвердження смерті Жиліна від російських правоохоронних органів поки що немає.
«Особисто мені хочеться вірити в неї (інформацію про вбивство), хочеться вірити в те, що Жилін жив, як шакал, і здох, як шакал... Ми всі чудово пам’ятаємо, що це була за одіозна постать», – сказав Шкіряк.
Радник міністра нагадав, що Жилін в Україні був оголошений в розшук і звинувачувався за 4 тяжкими статтями Кримінального кодексу, зокрема, тероризм і створення незаконних збройних формувань, а також його прізвище фігурувало в слідстві у справі про замах на мера Харкова Геннадія Кернеса.
Шкіряк припустив, що насправді заявлене вбивство Жиліна могло бути лише інсценуванням, яке влаштували російські спецслужби. «Часто-густо ФСБ може організовувати ось такі спецоперації під прикриттям, для того, щоб імітувати смерть потрібного їм агента», – сказав Шкіряк.
19 вересня ЗМІ повідомили, що Жиліна вбили в підмосковному ресторані «Вєтєрок».

Герой АТО «Титановий Джексон» одружився

зі співачкою Наталкою Карпою

Співачка Наталка Карпа, учасниця гурту «Антитіла», вийшла заміж за політика та відомого бійця АТО Євгена Терехова (на псевдо «Титановий Джексон»).
Про це повідомив у своєму Facebook народний депутат України, колишній «азовець» Ігор Мосійчук.
«Саме в ці хвилини Evgeniy Jackson Jacksonovich Terekhov і Наталка Карпа беруть шлюб! Щиро вітаю! Многая літа, щасливого подружнього життя і багато діточок!» – написав він.
Нагадаємо, минулого року Євген Терехов був другим за популярністю кандидатом на виборах мера Павлограда.
Як раніше повідомляли ЗМІ, герой АТО зробив пропозицію коханій у день святого Валентина під час концерту гурту у Львові.

Місце російських телеканалів в

українській супутниковій мережі можуть

зайняти корейські

Україна зацікавлена в тому, щоб заблоковані внаслідок агресії РФ проти України російські телеканали в українській супутникової мережі були замінені на південнокорейські, повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.
«За останні два роки через російську агресію ми заблокували роботу 77 російських супутникових телеканалів. Замість цього з’явилося 34 нових супутникових українських телеканалів. Цього нам не вистачає, тому ми хочемо, щоб з’явилися корейські», – сказав він на медіафорумі Kiev Media Week у вівторок.
Артеменко зазначив, що Південна Корея є одним з лідерів з виробництва телевізійних форматів.
«Якщо корейських телеканалів буде більше, і вони замінять російські, народ України буде вдячний», – наголосив він.
Як повідомляла раніше прес-служба Нацради, кількість українських супутникових телеканалів протягом 2014-2016 років збільшилася на 20%, з 101 у 2014 році до 122 у 2016 році.
Водночас, спостерігається значне зниження частки російських каналів – зі 72 у 2014 році до 14 у 2016-му.
За цей період також збільшилась кількість каналів з Європейського Союзу – зі 122 у 2014 році до 140 у 2016 році.
Загалом, враховуючи і малу кількість каналів з інших держав, у 2016 році в Україні налічується 281 супутниковий канал, що на 5,8% менше, ніж у 2014 році (298 каналів).

На Донеччині вже майже 60%

україномовних шкіл

На території Донецької області, підконтрольній українській владі, працюють 325 україномовних шкіл. Про це голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський написав на сторінці в Facebook.
«Мабуть, Путін і в страшному сні не міг собі уявити, якою буде хвиля повернення до своїх українських коренів на Донеччині після його «руской вєсни». В Донецькій області, на території, що контролюється українською владою, повністю українською мовою сьогодні проводить навчання вже 325 загальноосвітніх шкіл. Це майже 60% шкіл», – повідомив він.
Жебрівський зазначив, що до кінця цього навчального року в Донецькій області буде створена ще 21 опорна школа з українською мовою навчання.
«Після адмінреформи кожна новостворена громада буде мати таку, добре обладнану, українську опорну школу. Тому що сьогодні для нас мова – це не тільки феномен культури, це ще й феномен безпеки», – підкреслив він.
Жебрівський також додав, що цьогоріч в україномовні школи в Донецькій області пішло на 1000 першокласників більше, ніж торік.
Раніше стало відомо, що у Донецькій області за кожною школою, яка розташована у прифронтовій зоні, на весь навчальний рік закріплять поліцейських.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers