rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Хатія Деканоідзе розповіла про затримання злочинного угрупування в Затоці
Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе під час брифінгу ГПУ та Національної поліції у Києві

14 вересня повідомила подробиці цієї гучної спецоперації. За її словами, до групи входило 8 осіб.
Як сказала Деканоідзе, кілька місяців тому до поліції звернувся місцевий правозахисник та повідомив, що його хочуть вбити. Мова йшла про спробу ліквідувати главу компанії «Привілей» – адвоката Олександра Погорєлова. У травні правоохоронні органи навіть влаштували інсценівку розстрілу юриста на вулиці Красних зорь в Одесі. Це допомогло через кілька тижнів у результаті слідчо-оперативних дій затримати двох кілерів, посередника та інших осіб. І ось 14 вересня, о 7.00, було затримано замовника – колишнього секретаря Затоцької селищної ради В’ячеслава Бокія, який у минулому був співробітником міліції.
За словами Деканоідзе, замовник був настільки впевнений у своїй безкарності, оскільки мав зв’язки серед певних високопосадовців, що навіть не намагався втекти, але коли зрозумів, що справа «набуває серйозних обертів», втік, проте був розшуканий і затриманий. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (навмисне вбивство).
Своєю чергою, перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук повідомив, що слідством напрацьовано низку матеріалів щодо незаконних оборудок з виділенням земельних ділянок у Затоці, захоплення та переоформлення землі і нерухомості на підставних осіб, залякування власників земельних ділянок та будинків. Матеріальний збиток, завданий угрупуванням, оцінено у кілька десятків мільйонів доларів.
За словами Сторожука, справа про замах на вбивство потягне за собою й інші справи. Він висловив сподівання, що до кінця жовтня матеріали кримінального провадження про замах на вбивство будуть передані до суду і прокуратура проситиме максимальний термін покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Росія vs світ: петля затягується…

Через зливу і буревій в Одесі настав Армагеддон

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers