rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд відмовився відсторонити від роботи фіскала, в кабінеті якого НАБУ знайшла 13 мільйонів
Суд відмовив Національному бюро розслідувань (НАБУ) про відсторонення від посад начальника управління та слідчого фінрозвідки в Шевченківському районі ГУ ДФС в Києві, яких підозрюють у вимаганні хабара.

Про це свідчать ухвали Со­лом’ян­ського районного суду м. Київ. 27 липня НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження № 52016000000000064 від 02.03.2016 провели обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС у Києві (колишня податкова міліція).
Підчас обшуку у кабінеті одного з керівників управління фінансових розслідувань було вилучено $271 тис, £27,5 тис, €113 тис та 1,74 млн. грн. (всього – понад 13 млн. грн.).
З інших ухвал суду відомо, що у справі про вимагання хабара у підприємця також фігурує слідчий фінрозвідки, який, як підозрюють, був спільником свого керівника.
Після обшуків НАБУ звернулося до суду з проханням відсторонити слідчого та керівника управління від обійманих посад на два місяці в межах терміну досудового розслідування. В НАБУ побоювалися, що обидва підозрювані, перебуваючи на посадах, будуть мати можливість знищити докази або їх підробити, також у них залишається можливість впливу на своїх підлеглих та колег, які проходять у справі свідками.
Підозрюваний керівник управління фінрозвідки заявив, що вилучені в його кабінеті кошти – речові докази в справі № 32015230000000055, що перебуває в провадженні СУ ФР в Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Київ. А іншого місця зберігати гроші в райввідділку не було. При цьому, гроші були опечатані, а через декілька днів після вилучення НАБУ їх повернуло в управління. Тому обидва підозрювані заявили, що доказів їх протиправної діяльності немає, а тому немає причин відсторонювати їх від роботи. І вони не мають впливу ні на справу, яку розслідує НАБУ, ні на справу, яку веде фінансова розвідка.
Суддя Вікторія Кицюк, яка розглядала клопотання НАБУ, також підтримала аргументи фіскалів та їхніх адвокатів.
«Посилання в судовому засіданні прокурора на те, що ОСОБА_4, перебуваючи на посаді, може використовувати своє службове становище з метою протиправного впливу на свідків, які є підлеглими та безпосередньо виконують його вказівки, слідчим суддею оцінюються критично, оскільки у випадку здійснення незаконної діяльності та надання наказів, які суперечать чинному законодавству, підлеглі працівники вправі відмовити у виконанні таких наказів», – вирішила суддя.
Також суддя не отримала доказів, що керівник управління фінрозвідки «має такий рівень впливу в колективі, щоб така відмова була унеможливлена», та «що він вчинить, ймовірно, новий злочин чи підробить речі і документи, які мають значення для досудового розслідування».
Щоб заспокоїти НАБУ, суддя постановив двом посадовцям фінрозвідки не спілкуватися з чотирма службовцями управління, які проходять у справі свідками. Тож Кицюк відмовилася задовольнити клопотання НАБУ про відсторонення від роботи на два місяці підозрюваних фіскалів. Крім того, з ухвал суду відомо, що Кицюк постановила повернути ноутбук, який було вилучено під час обшуку.
Нагадаємо, детективи НАБУ провели обшуки в службових кабінетах Слідчого управління фінансових розслідувань у Шевченківському районі ГУ ДФС у Києві під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Справа НАБУ стосується вимагання посадовцями цього управління ДФС 750 тис. грн. хабара у підприємця.
Суддя Вікторія Кицюк почала судову кар’єру в 2012 році в Кіровському районному суді м. Донецьк, через рік була переведена в столичний Солом’янський районний суд. Одружена зі суддею Печерського районного суду м. Київ Віктором Кицюком, якого Вища рада юстиції на початку серпня рекомендувала звільнити з посади за порушення присяги. Кицюк прославився справами проти майданцівців, також слухав справу проти Юлії Тимошенко, де її звинувачували у замовленні вбивства екс-нардепа Євгена Щербаня.

Одеські контрабандисти цигарок встановили рекорд

Cпівмешканка голови НКРЕКП купила будинок за $2 млн. біля будинку Бойка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers