rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Сепаратисти з одеської мерії готують реванш
Про це керівник одеського осередку «Правого сектора» Сергій Стерненко написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, одіозні сепаратисти, наближені до мерії Одеси або її співробітники, готують антиукраїнський демарш, який виражається у видаленні з топонімів міста імен українських патріотів. Подаю запис Сергія повністю.

«Не так давно Одеська ОДА перейменувала в місті низку вулиць, бо міська влада не виконала вимог закону «Про декомунізацію» у встановлені терміни. Зокрема, проспект Жукова було перейменовано на Небесної Сотні, Дніпропетровську – на Семена Палія, Терешкової – на Героїв Крут, а Гайдара – на Юрія та Івана Лип. Також на честь полеглого в бою проти проросійських терористів 2 травня 2014 року Ігоря Іванова було названо колишню вул. Бірюкова. На честь трьох загиблих азовців, Акели, Кутуза та Козака, було перейменовано низку вулиць.
Вважаю таке рішення цілком правильним та доцільним. Без українізації нашого суспільства у різних сферах ми ще довго матимемо проблему сепаратизму та гібридну агресію Московії і не тільки.
Але нещодавно міськрада Одеси вирішила, що треба більшість старих назв повернути, а частину знов перейменувати на нейтральні, типові для ватосовка. І підганяють вони це під той же закон «Про декомунізацію», який уже виконала ОДА. Згідно з підготовленим проектом рішення, у нас має залишитись Жуков, який напряму підпадає під дію вищевказаного закону. Аналогічно – і з Терешковою та Гайдаром. Також, на думку історико-топонімічної комісії, треба змінити назви вулиць на честь Іванова та азовців, що загинули в боях проти окупанта, на вулиці поетів, Бірюкова, Петропавлівську і Мезенцивих.
Очолює комісію, яка підготувала такий проект, пані Цвірінько, заступник міського голови, серед функцій якої, до речі, вжиття заходів з патріотичного виховання молоді. Ще за часів правління Януковича вона відзначилась ярою антиукраїнською позицією. Також до складу комісії входить Олег Губарь, який, наприклад, не так давно був у ефірі ДНРівського каналу «Newsfront» (ще один гарячий привіт СБУ).
Ще члени комісії: матушка Серафіма (московський патріархат), Орлов (Опоблок) та Кисловський, який є комуністом (декомунізація, ги-ги). І це ще дуже і дуже коротко. І лише про одну з комісій. Всі ці товаріщі не бажають жити на духовноскрєпной родінє, а сидять у нас, в органах управління. І бажають й надалі плодити рішення, спрямовані проти національних інтересів України.
Отже, особи, які мають, м’яко кажучи, антиукраїнські засади, хочуть змінити назви вулиць українського міста. Для того, щоб все йшло по регламенту, вони навіть винесли на громадські слухання проект рішення. Відбудуться вони 26 серпня в приміщенні кінозали міськради. Вже є інформація про збір населення похилого віку на Поскоті та Таїрова для «правильного» голосування.
Звісно, ситуація не виключає втручання патріотичної громади. Але, загалом, картина не підлягає цензурному описанню. Гадаю, наше ставлення до неї найкраще виглядатиме у наших справах. Ти живеш в Одесі і любиш свою Батьківщину? Доведи це 26 серпня».
Отже, невдовзі протистояння, спровоковане мерією, яку патріоти називають філією Кремля, спалахне в Одесі з новою силою.

25. Вільна, бо жива

Стало відомо, як Путін намагався створити «Одеську народну республіку»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers