rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Африканські равлики – у звичайній квартирі
Слимаків, що нагадують черепах, львів’янка Наталія Прус розмножує для очищення енергетики дому та омолодження шкіри.

Хто подумав би, що ці ніжні, делікатні створіння такі корисні: відчувають ауру людей, а ще допомагають лікувати рани, трофічні виразки, акне, подагру, алергію, відбілюють пігментацію і навіть заспокоюють нервову систему. Ще рік тому пані Наталя і не думала тримати вдома тераріум зі слимачками, якби не її 10-річна донька…
Софія-Діана так мріяла мати африканського равлика, що пані Наталя зацікавилася спеціальною літературою. Перелопатила безліч книг. І коли прочитала, що такі різновиди, як ахатини та архатини за кордоном успішно застосовують у косметології, сумніву щодо їх придбання не було. Адже пані Прус – косметолог. Тепер у домашній «колекції» − «багатодітні» равликові родини.
Щоб я переконалася, наскільки ніжною та гладкою шкіра стає після равликотерапії, на оголену спину подруги жінка кладе кілька ахатинів (з темними тільцями). Ось вони поволі виповзають зі своїх хатинок і плавно розтягуються, залишаючи на шкірі слизькі доріжки. Подруга зізнається: їй трішки лоскотно, і вона відчуває легку вібрацію тілець молюсків. Через десять хвилин (саме стільки тривала процедура) спина вкрилася густою липкою рідиною.
«Вона багата на вітаміни А, С, Е, а також колагени, які застосовують у косметичних засобах (кремах, гелях) з ліфтинговим ефектом – для омолодження шкіри, – розповідає львів’янка, втираючи равликовий слиз у шкіру. – Перед процедурами шкіру потрібно зволожити водою, не користуватися ані кремами, ані парфумами. Щоб досягнути бажаного ефекту, необхідно, щонайменше, 14 (при хворобах – 21) сеансів. Місяців на два дати організмові відпочити й продовжити лікування. Під час перерви за необхідності равликів можна класти на шкіру лише раз на тиждень. Наприклад, трофічна виразка, яка на нозі моєї матері ятрилася, через кілька місяців перестала кровоточити. У Європі такі процедури дуже дорогі. В Україні равликотерапія «приживається» поволі. Львів’яни чого тільки не тримають удома (гадюк, пітонів, павуків). От гігантських африканських равликів – одна-дві сім’ї. Тож ледь знайшла своєму улюбленцеві пару. Для багатьох це – ноу-хау».
  Title
  
Пані Наталія обережно забирає слимачків зі шкіри, з обох боків підважуючи пучками пальців (якщо зробити це різко, тільця можуть відірватися від панцира, і слимак загине). Тепер на обличчя подруги кладе білих архатинів. Після процедури улюбленців купає під проточною водою (не повірите!) аж плюс… 42 градуси. Залюбки повзають вони і в мисочці, дно якої ледь покрите теплою водою. Після цього так само обережно кладе їх у тераріум, а там – повно овочевої смакоти, яку жінка вирощує на городі: листя салату, тонко нарізана сира морквина, варений буряк, перемелена вівсянка. Годує також динею, огірочками, кабачками.
«Равлики теплолюбиві, – зазначає пані Прус. – Стежу, щоб температура в кімнаті була не нижчою, ніж плюс 21 градус. При 11-12 градусів тепла равлики можуть загинути. Цікаво, що довжина панцира ахатина може сягати 15 сантиметрів (архатина – навіть до 20-ти), ще й тіло розтягується на таку ж або й більшу довжину. Тож дорослі особини схожі на… маленьких черепах. Лікуватися ними складно: міцно триматися на шкірі не будуть.
Як з’ясувалося, надто захоплюватися равликотерапією не варто, бо шкіра витончиться настільки, що ефект може бути… зворотний. Що забагато – то не здорово. Ще пані Прус застерігає: від лікування слимаками, яких бачимо на кущах або траві, ефекту не буде, а то й навпаки – вони можуть виділяти кислоту, яка утворить на шкірі опіки або з’явиться алергія.
Що мене ще здивувало? У равликів немає статі. За чотири тижні після спарювання яйця відкладають обидві особини (архатини за одну кладку – 100, ахатини – 360 яєць). Тож тримати бажано пару. Якось господарі не могли дорахуватися равлика: виповз із тераріуму. Скільки не шукали, не знайшли. А через три дні, на їхнє здивування, повернувся сам. Пані Наталя пояснює: самотності вони не витримують.
«Мої улюбленці відчувають енергетику дому і людей, а також очищають її, – стверджує жінка. – В приміщенні з негативною енергетикою і від їжі навіть можуть відмовитися. Одного разу робила знайомій омолоджувальну процедуру. Коли поклала на обличчя кілька архатинів, колежанка аж затремтіла від страху та огиди. А коли заспокоїлась, лише тоді равлики почали виповзати з хатинок»…

Автор: Валентина Шурин
Джерело: «Львівська газета»
 

Повний детокс: під час відпустки варто почистити і тіло, і розум

15% українських донорів – з гепатитами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers