rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Гройсман просить СБУ перевірити перебування Насалика в Донецьку.
Міністр каже, що був тамне через вугілля

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман просить Службу безпеки України перевірити інформацію щодо перебування міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика в окупованому Донецьку.
«Прем’єр-міністр Гройсман звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити розміщену в мережі Інтернет інформацію про перебування в місті Донецьк міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика», – йдеться у повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів, яке оприлюднено у вівторок, 19 липня.
Прем’єр попросив СБУ проінформувати уряд про результати перевірки.
Раніше з’явився відеозапис розмови Насалика з бойовиком на прізвисько «Ташкент». Нібито, мова йшла про розблокування постачання вугілля з окупованих територій Донецької і Луганської областей.
Насалик не став приховувати, що спілкувався з «міністром ДНР». Але не про вугілля, а про звільнення українського військовополоненого.
Насалик каже, що їздив до терористів з проросійської угруповання «ДНР» у лютому 2015 під виглядом журналіста, аби знайти полоненого військового з міста Калуш. Про це сам міністр заявив у прямому ефірі каналу NewsOne.
«Це події лютого 2015 року, коли я був депутатом Верховної ради, а я став депутатом, будучи міським головою міста Калуш. Це період закінчення Дебальцевської операції та подій, коли впала вежа в аеропорту», – заявив Насалик.
За його словами, йому зателефонувала мати взятого у полон військового Станіслава Стовбана, який мешкав у місті Калуш, та попросила про допомогу.
«Тоді було прийнято рішення, що я поїду сам. Визріла ідея поїхати як журналіст, щоб вивчати соціально-економічну ситуацію», – заявив міністр.
За словами Насалика, метою зустрічі зі самопроголошеним міністром «ДНР» була спроба відзняти полонених.
«Він погодився, і ми змогли побачити полонених, повідомили батькам, що вони поранені, але живі, та повідомили нашим службам, де вони перебувають», – зазначив Насалик.
За його словами, він не домовлявся за вугілля, оскільки ще не був міністром.
Чому перемовини про заручників Насалик вів саме з бойовиком, відповідальним за вугілля, міністр не пояснював.

Турчинов: РНБО може розглянути запровадження

воєнного стану через загострення на Донбасі

Рада національної безпеки та оборони України у випадку продовження загострення ситуації на сході країни може внести до порядку денного питання про запровадження військового стану, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.
«У випадку продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, РНБО може внести до порядку денного питання щодо запровадження воєнного стану», – цитує Турчинова прес-служба РНБО у вівторок, 19 липня.
Він наголосив, що активні агресивні дії російських військ призводять до системного погіршення ситуації на сході України. «Безперервні обстріли з використанням російськими агресорами забороненої Мінськими домовленостями потужної зброї, сучасних засобів наведення і корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових», – сказав секретар РНБО.
Турчинов нагадав, що втрати з української сторони за минулу добу (18 липня – ред.) становлять 7 загиблих військовослужбовців і 14 поранених.
При цьому він наголосив, що українські військові «чітко дотримуються Мінських домовленостей і використовують зброю тільки у відповідь на криваві провокації російських окупантів».
Секретар РНБО також повідомив, що по дипломатичних каналах Україна поінформувала своїх західних партнерів про цинічне і зухвале порушення агресором Мінських домовленостей.
Раніше повідомлялося про те, що за добу, 18 липня, російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, зокрема, із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Зокрема, 43 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 – на Маріупольському та 13 – на Луганському напрямках.

Юнкер: Виборів на Донбасі бути не може
до поліпшення ситуації з безпекою

Україна та Європейський Союз мають об’єднати зусилля для того, щоби забезпечити виконання Мінських домовленостей з боку Російської Федерації.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільного брифінгу з президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером та комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом у Брюсселі, інформує Урядовий портал.
«Нам потрібно об’єднувати зусилля для того, щоби Росія виконувала Мінські угоди. Це є дуже важливим питанням. І з боку України є повне розуміння цього процесу», – наголосив Гройсман.
Прем’єр зазначив, що цієї доби на Донбасі загинули 7 українських військових: «З боку російської Федерації була військова агресія, обстріли і внаслідок цього 7 українських воїнів загинули, 14 поранені. Я би хотів, щоби ми всі розплющили очі і реально подивилися на ту ситуацію, яка є».
За словами голови уряду, під час зустрічі з Юнкером, зокрема, обговорив ситуацію на сході України.
«Питання безпеки є сьогодні одним з найголовніших пріоритетів», – наголосив він.
Гройсман заявив, що порушувати питання про вибори на Донбасі та реінтеграцію території можливо лише після того, коли з української території будуть виведені бойовики, російські війська, озброєння, буде введена поліцейська місія ОБСЄ та буде гарантовано безпеку.
Прем’єр також нагадав, що в Україні нараховується 1,7 млн. внутрішньо переміщених осіб, «які були змушені покинути територію через загрозу військових дій з боку бойовиків».
Своєю чергою, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер також вважає, що доки ситуація з безпекою в окремих районах Донецької та Луганської областей не покращиться, про проведення місцевих виборів там мови бути не може.
«Як український прем’єр і Йоганнес Ган, я поділяю думку, що доки ситуація з безпекою на сході України не буде відповідною, місцевих виборів бути не може», – сказав Юнкер під час спільної прес-конференції.
Голова Єврокомісії зазначив, що ЄС продовжив санкції стосовно РФ на знак підтримки територіальної цілісності України.
«Як я раніше пояснював президентові Путіну (президент РФ Володимир Путін – ред.), що більше буде імплементації Мінських угод – то менше буде санкцій», – додав Юнкер.
Також Юнкер заявив, що задоволений процесом проведення реформ в Україні.
«Ми закликаємо український уряд продовжувати реформи. Ми задоволені швидкістю та змістом реформ, які здійснює український уряд», – сказав Юнкер.
Водночас, голова Єврокомісії додав, що в контексті реформ Україні ще багато необхідно зробити, як і всім країнам Європи.
Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган під час прес-конференції зазначив, що вітає досягнення макроекономічної стабілізації в Україні.
Разом з тим, Ган закликав Верховну Раду України «виконувати свою роботу», «Було багато ініціатив уряду, наразі вони повинні бути схвалені Радою, і я закликаю парламент робити свою роботу. Я також вітаю макроекономічну стабільність, яку підтримує уряд. Тим не менше, робота має бути зроблена. Це – про подальшу підтримку МВФ, і, базуючись на цій підтримці, про нашу макрофінансову допомогу. Ми майже вже там, але інші перепони мають бути усунені», – заявив він, передає УНІАН.
На переконання Гана, в Україні повинна тривати подальша модернізація економіки, диверсифікація та реформа державного управління. «У той час, коли стратегічна концепція (реформи держуправління) на столі, ми готові підтримати цю ініціативу з приблизно 100 млн. євро на наступних кілька років», – нагадав єврокомісар.
За його словами, ця реформа спрямована на те, щоб «покращити управління, знизити рівень корупції і бути привабливішими для міжнародних інвесторів».

Суддя Київського апеляційного госпсуду Гарник декларує

майно вартістю у 111 річних зарплат

Якщо ж підсумувати вартість усього майна судді Київського апеляційного господарського суду Гарник Людмили Леонідівні та її банківські вклади станом на 2013 рік, то вийде достатньо кругленька сума – 24,5 млн. грн. або 111 її річних заробітних плат. Про це повідомляє проект Prosud.
Під час проходження первинного оцінювання, багато питань у членів Комісії виникло щодо майна судді. «Ми ж вивчили деякі з них більш детально», – наголошують автори матеріалу.
Суддівську кар’єру Людмила Леонідівна розпочала 2000 року, коли стала суддею Господарського суду Одеської області.
У своїй декларації за 2013 рік вона вказала майже 233 тис. грн. доходів, з яких 220 тис. грн. – її заробітна плата, 12,6 тис. грн. – матеріальна допомога. «Тобто, як бачимо, живе пані Гарник також практично на одну заробітну плату судді :)» – наголошують у Prosud.
Має з 2013 року Людмила Леонідівна у власності задекларовані 2/3 київської квартири на 106,7 кв. м. у новому будинку на проспекті Лобановського (Червонозоряний), ціна на сьогодні якої складає близько 150 тисяч доларів (3,7 млн. грн.) або майже її 17 річних заробітних плат станом на 2013 рік.
Окрім того, в її декларації за 2013 рік вказана ще одна квартира площею 114 кв. м, але в реєстрі прав власності на нерухоме майно її немає. Натомість, там є відомості про два помешканні Гарник в Одесі: перше – в елітному районі на Французькому бульварі (володіє з 2012 року), ще одне – на вулиці академіка Філатова (з 2009 року).
Громадські активісти перевірили будинки за цими адресами і стверджують, що квартира площею 114 кв. м – в новому будинку на Французькому бульварі. Коштує вона недешево, з такою площею – близько 160 тис. доларів (майже 4 млн. грн. або 18 річних зарплат Гарник).
Квартира ж на вулиці академіка Філатова значно дешевша, до 1 млн. грн. (40 тис. доларів).
Також з 2013 року має суддя Гарник й 12 соток в елітному котеджному містечку «Совіньйон», біля Одеси, разом з житловим будинком на 335 кв. м на відстані 150 метрів від узбережжя Чорного моря. «Місце дійсно просто шикарне. За нашою інформацією, його актуальна ціна на сьогодні складає, мінімум, 500 тис. доларів (майже 12,5 млн. грн. або 57 річних заробітних плат Гарник)», – пишуть автори з Prosud.
Має також Людмила Леонідівна й чималі суми коштів на своїх банківських рахунках. У тому ж таки 2013 році вона поклала на рахунки 4 млн. 562 тис. грн. Пояснити походження цих величезних коштів під час проходження нею первинного кваліфікаційного оцінювання Гарник так і не змогла. Членам комісії вона відповіла, що, швидше за все, мова йде про «помилку».
Їздить Гарник на власному Mercedes-Benz S 350 2009 року випуску.
Син судді Гарник – Гарник Кирило Юрійович – теж працює суддею, але в Окружному адміністративному суді міста Київ, хоча замолоду він починав кар’єру співака. Навіть брав участь у 2004 році в російському проекті «Фабрика зірок 5».
Кирило також є мільйонером.
Проект Prosud нещодавно запустив «Автомайдан». Проект повинен контролювати діяльність українських суддів.

У Львівського бронетанкового відсудили

майже 14 мільйонів

За ініціативи військової прокуратури стягнено з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до державного бюджету України 13,7 млн. грн.
Про це інформує прес-служба ГПУ.
«Господарським судом міста Києва задоволено 4 позови військової прокуратури Центрального регіону України та прийнято рішення про стягнення з державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» до державного бюджету України 13,7 млн. грн.», – йдеться у повідомленні.
У 2015 році між Міністерством оборони та держпідприємством було укладено договори про надання послуг з технічного обслуговування та капітального ремонту автотранспортних засобів. Втім, вказані послуги у встановлений термін виконані не були.
Реагуючи на виявлені порушення та діючи в інтересах МОУ, військовою прокуратурою заявлено позови про стягнення зазначених коштів.
Суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для повернення цієї суми та задовольнив позови в повному обсязі.
Повідомляється також, що під час судового розгляду однієї із зазначених справ підприємством у добровільному порядку вже перераховано до держбюджету 3,4 млн. грн.


Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers