rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Родину, яка всиновить одеського знайду Вовчика, оберуть за конкурсом
Title  
 В такому стані Вову доставили у лікарню 
Мені вже доводилося писати про те, яким болем відгукнулося у серцях одеситів повідомлення прес-служби Національної поліції, що 31 травня близько п’ятої години ранку на вулиці Наклонній знайшли хлопчика віком приблизно 3-5 років.

На той час, коли дитя потрапило до лікарні, повідомити про себе нічого не могло, тож поліцейські просили допомогти встановити його особистість.
Хлопчика тоді привезли до обласної дитячої клінічної лікарні. Там під час медичного обстеження на його тілі лікарі виявили численні колоті ранки, рубці і навіть скальповані рани лобної частини голови. Крім того, у хлопчика було зафіксовано виснаження. А ще він переніс страшний стрес. За словами начальника служби у справах дітей Ірини Дамаскіної, з дитиною-знайдою працював психолог, якому малюк сказав, що його звуть Вовчиком, і зізнався в тому, що знущалася над ним мати, нібито, через погану поведінку.
  Title
  Так хлопчик виглядає сьогодні
За словами лікарів, невдовзі стан здоров’я малюка стабілізувався. «Володя добре їсть, набирає вагу. Ми ставимо його на ніжки, але зараз у нього напівліжковий режим», – розповідає завідуючий відділенням анестезіології й інтенсивної терапії Володимир Босенко. Згодом стало відомо, що хлопчику зробили пластичну операцію і пересадку шкіри. Вовчик впевнено називає за картинками домашніх тварин і любить, коли йому читають книжки. Іграшки, солодощі й усе, що знадобиться у побуті, йому приносять волонтери.
А тим часом у службі у справах дітей оформлюють документи, щоб малюка у майбутньому змогли забрати в родину. Для цього, насамперед, потрібно точно визначити вік хлопчика. Потім йому присвоять статус дитини, позбавленої батьківської опіки. Після чого передадуть у прийомну сім’ю.
Ірина Дамаскіна зазначила, що вже чимало родин хочуть усиновити Вовчика, однак, цей процес довготерміновий і складний. «Спочатку сім’я повинна пройти курси підготовки. Всиновлювати дитину з почуття жалості не можна. Це – велика відповідальність. Усіх кандидатів будуть ретельно перевіряти, після чого поставлять на облік і переконаються, що вони готові до такого кроку», – підкреслила вона.
За повідомленням «Першого міського» телеканалу, станом на 15 липня хлопчик проживає у дитячому будинку. Після операцій стан малюка покращується, він залюбки бавиться з однолітками. А тим часом триває підготовка необхідного пакету документів, після чого хлопчика передадуть у родину на всиновлення. Її оберуть за конкурсом.

Сотенний УПА «Кривоніс»: «Українців з поляками має об’єднувати спільне майбутнє»

Знаменитій одеській «п’ятірні» подарували п’ятикімнатну квартиру

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers