rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одесити вийшли на марш протесту проти варварського зонінгу
У суботу, 18 червня, активісти, які виступають проти прийняття плану зонування території Одеси в тому вигляді, в якому пропонують міські чиновники, провели марш протесту.

Зібравшись біля «Пасажу», вони пройшлися від Дерибасівської до Думської площі. Там, біля пам’ятника Пушкіну, відбувся мітинг. Акцію ініціювала журналістка, лідер громадського руху «Зелений лист» Світлана Підпала. На її заклик відгукнулися активісти громадських організацій «Демократичний Альянс», «Мій дім Одеса», «Зонінг Одеси – під громадський контроль!», «Збережемо Одесу разом», «Французький бульвар» та інших.
Ще напередодні акції Світлана детально пояснила мету запланованого маршу. «Мерія приготувала одеситам бомбу під назвою «зонінг» – план зонування території всього міста, який має намір затвердити на сесії міськради 30 червня, – повідомила вона у соціальних мережах. – Замість того, щоб упорядкувати зонінгом будівельний хаос, їхній проект лобіює інтереси великих забудовників і власників ділянок на одеських схилах та інших ласих місцях. Для того, щоб зводити будинки-гіганти, всюди змінено функціональні призначення земель і кордони історико-охоронних зон. У зонінгу від мерії не передбачено розвиток соціальної інфраструктури – він скорочує кількість дитячих садків і зелених зон та пляжів. Цей проект – масштабна афера, яка спотворить історичне обличчя, знищить туристичний потенціал Одеси і зробить місто некомфортним для самих одеситів».
Активісти вимагають зняти проект зонінгу з червневої сесії міськради й участі погоджувальної комісії експертів і громадськості у його доопрацюванні. Учасники маршу несли плакати: «Досить вбивати Одесу», «Розплата за фальшивий зонінг – пляжі й історичний центр Одеси», а також кілька шин, які вони назвали «таблетками від хитрості» для міських чиновників. Зокрема, ці «таблетки» призначалися соратникам мера – віце-меру з будівництва В’ячеславові Шандрику і голові земельної комісії міськради Олегові Бриндаку.
Та маршем і мітингом одесити цього разу не обмежилися. Вони відкрили при вході до міськради незвичайний пам’ятник. Це чоловік зі сокирою замість голови, який пиляє дерево.

Саакашвілі вважає злочином відсутність рятувальників на пляжах

Траса Одеса-Рені єднає Україну з Румунією і Болгарією

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers